Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Βιβή Σκούρτη - > με πολιτικό λόγο στα ΙΣΙΑ! - > Μια στο καρφί και μια στο πέταλο ...

 

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ 2024

Στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 καλούμαστε να ψηφίσουμε για το μέλλον της Ευρώπης και βεβαίως πρωτίστως και της χώρας μας.

Σ’ αυτές τις εκλογές χρέος των πολιτών είναι αφ’ ενός να φράξουμε το δρόμο της ακροδεξιάς που σηκώνει κεφάλι και αφ’ ετέρου να υπερασπιστούμε τις αξίες του διαφωτισμού πάνω στις οποίες στηρίζεται η Ευρώπη, με την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών που είναι και ο καλύτερος τρόπος.

Στην πορεία προς τις κάλπες ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να ψάξει εκτός από τα Προγράμματα των κομμάτων και τις υποψηφιότητες, ιδιαίτερα δε εκείνων που έχουν θητεύσει Βουλευτές Υπουργείων, Διοικητές Οργανισμών και κρίνοντας τη συνολική τους πορεία να τους ψηφίσουν ή όχι.

Να, για παράδειγμα ο κ. Γιάννης Μανιάτης υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και πρώην Βουλευτής Αργολίδας, αλλά και Υπουργός των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Γιάννης Μανιάτης συνέδεσε το όνομά του με τον Νόμο 4277/2014 όταν ήταν Υπουργός Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην περιβόητη Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Στον Νόμο αυτό λίγες μέρες πριν τις εκλογές τον Ιανουάριο 1915, χαρακτήριζε «Λιμενοβιομηχανική Ζώνη» όλη την περιοχή που βρίσκονται οι μεγάλες Βιομηχανικές εγκαταστάσεις Κερατσινίου-Δραπετσώνας, που με αγώνες οι κάτοικοι ζητούσαν τη μετεγκατάστασή τους, απαιτούσαν διέξοδο προς τη θάλασσα και μέτρα για την υγεία τους, αφού οι εγκαταστάσεις αυτές ρύπαιναν την ατμόσφαιρα.

Ο Νόμος αυτός προέβλεπε συντελεστή δόμησης 0,6 που σήμαινε κι άλλο τσιμέντο στην περιοχή και άλλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, με το όνειρο των κατοίκων για αναψυχή, αθλητισμό, πολιτισμό, πράσινο και νοσοκομεία να πετάγεται στο καλάθι των αχρήστων.

Ο Νόμος αυτός επιβεβαίωνε τη «διορατικότητα» της Εταιρείας ΟΙL-ΟΝΕ συμφερόντων Μελισανίδη, η οποία το 1912 στην περιοχή είχε αγοράσει από την ΜΠΙ-ΠΙ εγκαταστάσεις αποθήκευσης υγρών καυσίμων και επεξεργασίας χρησιμοποιημένων λαδιών από τα πλοία.

Τότε, σχεδόν το σύνολο του ημερήσιου τύπου έκανε λόγο για Νόμο σκάνδαλο και φωτογραφικές διατάξεις με σκοπό να εξυπηρετηθούν συμφέροντα έναρξης βαριάς βιομηχανικής παραγωγής στην περιοχή.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας 2015 τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ανέτρεψε την Απόφαση του Γιάννη Μανιάτη και άλλαξε το Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Με την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ η πρώην Βιομηχανική περιοχή της Δραπετσώνας και ιδιαίτερα τα λιπάσματα χαρακτηρίστηκε «Περιοχή Ανάπλασης», όχι «Λιμενοβιομηχανική Ζώνη» όπως προέβλεπε ο Νόμος Μανιάτη και ταυτόχρονα μειώθηκε ο συντελεστής δόμησης από 0,6 σε 0,15, έτσι ΣΩΘΗΚΕ η περιοχή.

Σήμερα οι κάτοικοι, αλλά και οι πολίτες της Αττικής απέκτησαν πρόσβαση στη θάλασσα, χαίρονται ένα πάρκο 99 στρεμμάτων που έχει διαμορφώσει ο Δήμος κόντρα στο τσιμέντο και τις Βιομηχανίες, με το βλέμμα στραμμένο στον άνθρωπο.

Έτσι λοιπόν μαθαίνουμε, κρίνουμε, συγκρίνουμε και αποφασίζουμε τι θα αναδείξουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: