Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Δειλινό σήμερα στα «Μαντράκια» με τις παντιέρες όλων των εθνικοτήτων να ανεμίζουν στα ξάρτια των σκαφών αναψυχής, από τον μυρωδάτο μπάτη …




ΦΩΤΟ - STAM. DAM. D.

Αφιερωμένο στη μνήμη του, γιατί οι νεκροί πεθαίνουν όταν τους ξεχνάμε …

 

 …«Και αυτοί που μείνανε κουνούσαν μαντίλια»...


3 Ιουλίου 2018

Το τελευταίο αντίο στον Δαμιανό Μιχ. Δαμαλίτη

Παλικάρι  μου, είχες τις χάρες όλες, γι’ αυτό σε ζήλεψαν οι μοίρες και σε πήρανε γρήγορα κοντά τους, δημιουργώντας  πολύ πόνο, πολύ καημό σ’ αυτούς που μένουνε...

Πολύς κόσμος μαζεύτηκε σήμερα στον Ι.Ν. Ταξιαρχών στην Ερμιόνη να παρακολουθήσει την εξόδειο ακολουθία και να πει το τελευταίο αντίο στον Δαμιανό από τα βάθη της ψυχής και από  μέσα του και  με λόγια παρηγοριάς στους δικούς του.Τραγικές φιγούρες οι γονείς του και η σύζυγος του.  

Μου φάνηκε, μέσα  στην παραζάλη και το παραμιλητό μου - για το φευγιό του ανιψιού μου, πως όλος αυτός ο κόσμος των συμπολιτών κι’ όχι μόνο,   του κουνούσε μαντίλια και του έλεγε καλό ταξίδι.

Μόνο που αυτό το ταξίδι, ήταν το τελευταίο! 

Ένα ταξίδι αλίμονο με κατευόδιο, όμως,  χωρίς καλωσόρισες. δίχως  γυρισμό!!  

Ένα ταξίδι που γρήγορα ή αργά κάνουμε όλοι μας. Όμως η διαφορά είναι, γι’ αυτούς που μένουν (την οικογένειά του) ο πόνος είναι δυσβάστακτος, οδυνηρός, όταν αυτόν τον πηγαιμό τον κάνεις σε ηλικία 38 χρονών και κάτω από τραγικές συνθήκες, αφήνοντας πίσω σου μια γυναίκα και δύο μικρά παιδιά. 

Άντε στο καλό Δαμιανέ και να’σαι βέβαιος πως θα συναντηθούμε…

Ο θείος σου

ΣΤΑΜ. ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ 


Κι’ όμως πρώτη φορά συμβαίνει στην ελληνική πολιτική σκηνή.....

 

...καταβαραθρώνεται η κυβέρνηση (!) και δεν ανεβαίνει στην πολιτική συνείδηση του λαού η αντιπολίτευση!! 

-> Άραγε τις πταίει;;; ... 


–> ΣΤΑΜ.ΔΑΜ.
 

==========================================================

 e- mail στο blog...



Αθήνα, 1 Ιουλίου 2024

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Θέμα: «Η κυβέρνηση της ΝΔ με τις επιλογές της απορρύθμισε την αγορά εργασίας και άφησε απροστάτευτους τους εργαζομένους»

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τους εργαζομένους και το εισόδημά τους, ενίσχυσε τους ελέγχους στους χώρους εργασίας και αντέστρεψε την τάση απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων που είχε επιβληθεί την περίοδο των μνημονίων. Ενισχύθηκε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, εντατικοποιήθηκαν και αυστηροποιήθηκαν οι έλεγχοι στους χώρους εργασίας. Θεσμοθετήθηκαν ειδικές διατάξεις για την καταπολέμηση της «μαύρης» και απλήρωτης υποδηλωμένης εργασίας. Μετά την έξοδο από τα μνημόνια επανέφερε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά 11% και κατάργησε τον υποκατώτατο. Επεκτάθηκαν πάνω από δεκαπέντε κλαδικές συμβάσεις που κάλυπταν τουλάχιστον διακόσιους είκοσι χιλιάδες εργαζόμενους και οδήγησαν σε αυξήσεις μισθών για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Έλαβε μέτρα για την προστασία των εργολαβικών εργαζόμενων με το Ν. 4554/2018 που προέβλεπε την ευθύνη κάθε εταιρείας που υπογράφει μια σύμβαση έργου με τον εργολάβο ή υπεργολάβο, σε περίπτωση μη καταβολής των οφειλόμενων αποδοχών, των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και τυχόν αποζημιώσεων απόλυσης στους εργαζομένους (νόμος συνευθύνης). Θέσπισε τον βάσιμο λόγο απόλυσης, όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη, έκανε στοχευμένες παρεμβάσεις σε ειδικούς κλάδους που η ελαστικοποίηση και η αυθαιρεσία ήταν κανόνας, όπως για τους εργαζόμενους στα ντελίβερι. Έλαβε μέτρα για την τήρηση των ωραρίων και την πληρωμή των υπερωριών, που οδήγησαν στη μείωση της λεγόμενης απλήρωτης εργασίας. Η πολιτική αυτή συνέβαλε στη μεγάλη μείωση της ανεργίας κατά 10% και, ταυτόχρονα μετά από δέκα χρόνια, υπήρξε αύξηση του μέσου μισθού το 2019 κατά 4,6%.

Αντιθέτως, η Κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας πιστά το σχέδιο Πισσαρίδη, αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους ως πρόβλημα και όχι ως παραγωγική δύναμη και προβάλλει ως αναγκαιότητα την ελαστικοποίηση και απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και τη διατήρηση του κατώτατου μισθού σε χαμηλά επίπεδα. Υποστηρίζει η κυβέρνηση ότι οι άνεργοι ευθύνονται για την ανεργία τους επειδή δεν είναι αρκετά ευέλικτοι ή σωστά κατηρτισμένοι και ότι ο ΟΑΕΔ δεν επιτελεί την αποστολή του, ενώ αναγορεύονται τα ιδιωτικά κέντρα κατάρτισης σε «πυρήνες μόρφωσης και εξειδίκευσης». Η κυβέρνηση επιλέγει να στοχοποιήσει το κοινωνικό κράτος, αντί να θεωρηθούν οι δαπάνες για την πρόνοια αναπτυξιακές και κρίσιμες, από κοινού με τη στήριξη των μισθών, για την ενίσχυση της ζήτησης σε περίοδο ύφεσης.

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης, σε μια περίοδο δραματικής μείωσης των εισοδημάτων, έχει δηλώσει ότι η εργασία στην Ελλάδα είναι «ακριβή» και ότι χρειάζεται περαιτέρω ελαστικοποίησή της, απευθυνόμενος σε εργαζομένους που βρίσκονται είτε σε αναστολή σύμβασης είτε σε υποχρεωτική μείωση μισθού και εκ περιτροπής εργασίας. >>>>>>>

Τα μεγάλα ρεπορτάζ μου - συνέχεια... - > τώρα δεν μας ξέρουν ... - ποιοι νομίζουν πως είναι;;; ...

Ρεπορτάζ αρχείου συνυφασμένα με την ιστορία της Ερμιόνης - αφιερωμένα σ' αυτούς που φεύγουν...

Με τις καλύτερες των εντυπώσεων έκλεισε η αυλαία του 13ου Φεστιβάλ΄Ερμιονίδας από τον Μουσικό Σύλλογο στην Ερμιόνη

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον αείμνηστο σεμνό μεγάλο δημιουργό μουσικοσυνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή



Κατακλείστηκε από κόσμο ο ειδυλλιακός αύλειος χώρος της εκκλησίας του Αγίου Γερασίμου στο Κρόθι, (το καλύτερο μπαλκόνι...) όπου κάθε χρόνο τέτοιες μέρες διοργανώνονται παρόμοιες εκδηλώσεις από τον Μ.Σ.Ε.

 Η εκπαιδευτικός Αργυρώ  Μέξη – Κωστελένου παρουσίασε πτυχές από τη ζωή και το μουσικό έργο του τιμώμενου μουσικοσυνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή

Αντώνης Ρεμούνδος – Βιολί

Μαέστρος της Χορωδίας ¨Φάρος¨ Πορτοχελίου,

Συνθέτης, Καθηγητής Βιολιού, Πιάνου και Θεωρητικών

Γιώργος Κοσμίδης – Μπουζούκι

Διευθυντής της Φιλαρμονικής και της Χορωδίας του Δήμου Λειβαδιάς
Αρχιμουσικός και Συνθέτης, 

Από αριστερά «ο σταρ» Βασίλης Δαπόντες με τις άψογες ερμηνείες του – ειδικά στο τραγούδι «Οι Ελεύθεροι κι’ ωραίοι ζουν σε κάποιες φυλακές»… ενθουσίασε το κοινό και έλαβε το πιο θερμό χειροκρότημα. 

Από δεξιά ο ανερχόμενος κιθαρίστας και τραγουδιστής Μιχάλης Φραΐδάκης


Στη μεγάλη συναυλία πήραν μέρος με την ευγενή΄συμμετοχή τους 

οι πιο κάτω μουσικοί και τραγουδιστές

Βασίλης Δαπόντες – Κιθάρα , Τραγούδι

Αναστασία Δημητρακοπούλου – Κιθάρα

Γρηγόρης Καμπούρης – Κρουστά

Δαμιανός Κουτούβαλης – Μπάσο

Ζαχαρίας Κουτούβαλης – Κιθάρα , Τραγούδι

Μιχάλης Φραιδάκης – Κιθάρα , Τραγούδι

Νάντια Κωστελένου – Τραγούδι

Βενετία Κωστελένου – Τραγούδι


Συνόδευσε η Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης


 Φιλική  συμμετοχή

Γιώργος Κοσμίδης – Μπουζούκι

Διευθυντής της Φιλαρμονικής και της Χορωδίας του Δήμου Λειβαδιάς , Αρχιμουσικός και Συνθέτης, Μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης  Διευθυντών Χορωδιών

Γάσπαρης(Πάρης) Μάμας – Κλαρινέτο

Σολίστ Κλαρινέτου – Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Δήμου Μαρκόπουλου

Αντώνης Ρεμούνδος – Βιολί

Μαέστρος της Χορωδίας ¨Φάρος¨ Πορτοχελίου, Συνθέτης, Καθηγητής Βιολιού, Πιάνου και Θεωρητικών

Γιώργος Κόγκος – Πιάνο

Μαέστρος της Χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης – Καθηγητής Πιάνου και Θεωρητικών

Νεφέλη Συρίγου – Φλάουτο

Μέλος της Φιλαρμονικής Δήμου Μαρκόπουλου

Αουλον Μπίνος – Πιάνο

Καθηγητής Πιάνου

Θανάσης Σκανδάλης – Μπουζούκι

Καλλιτεχνικός Διευθυντής : Dr Ευστάθιος Αρβανίτης

Στην Κονσόλα του ήχου και στον Φωτισμό : Θοδωρής Σκανδάλης

Φώτο - ρεπορτάζ 

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ 

 

κ. δήμαρχε μην κρύβεστε και αποποιείστε των ευθυνών σας …

 


 Άγνοια κινδύνου;;; …


Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κρύβεται για άλλη μια φορά πίσω από απαντήσεις αναρμόδιων Αντιδημάρχων, αφού ανατρέχοντας στις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Πιτσά Γεώργιου διαβάζουμε ότι καμία αρμοδιότητα δεν έχει για την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας των Κ
.Δ.Α.Π.


Απλοϊκές απαντήσεις τύπου καφενείου με ψευτοδιλήμματα δεν αρμόζουν στους πολίτες της Ερμιονίδας και σε καμιά περίπτωση δε χωρούν σε θέματα παιδείας και μάλιστα ασφάλειας παιδιών.

Δημοσίως η Δημοτική Αρχή παραδέχεται για άλλη μια φορά ότι αδυνατεί να βρει λύσεις στα φλέγοντα ζητήματα του τόπου, τα οποία αντί να βελτιώνει τα χειροτερεύει όπως συμβαίνει στην περίπτωση των Κ.Δ.Α.Π.

Κρανίδι 1 Ιουλίου 2024

Γιάννης Μαργέτας


ΔΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ

 


https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif===============================================

================================================================

Το καλοκαίρι είναι εδώ και ήρθε η ώρα να συναντήσουμε ξανά τους φίλους μας και να περάσουμε δημιουργικά το χρόνο μας.

Είναι ωραίο ν’ ανταμώνουμε με έγνοια, με ενσυναίσθηση, με αλληλεγγύη, με συνέπεια στις αξίες και τις ιδέες μας.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Μ.Ε.


Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Μια μεγάλη απώλεια ….

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ

Ο Πρόεδρος, τα μέλη του ΔΣ και όλα τα μέλη του Συλλόγου των Απανταχού Κρανιδιωτών "Εμμανουήλ Ρέπουλης" εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στη σύζυγο και τα τέκνα του εκλιπόντος Σταύρου Δέμου


Ο αείμνηστος Σταύρος Δέμος, σύζυγος της Κρανιδιώτισσας Δήμητρας Φωστίνη που είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας , υπήρξε πρωτοπόρος της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας με σοβαρές επενδυτικές και εξαγωγικές δραστηριότητες της βιομηχανίας που ίδρυσε, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην πρόοδο της Εθνική μας Οικονομίας.

Πέραν από την επιχειρηματική του δράση υπήρξε κοινωνικά ευαίσθητος άνθρωπος και αρωγός σε έργα φιλανθρωπίας αλλά και εξαίρετος φίλος . Η απώλεια του είναι μεγάλη .

Αιωνία του ας είναι η Μνήμη!

Πάρκινγκ ο αύλειος χώρος του σχολικού ιδρύματος - > και ως Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ( Κ.Δ.Α.Π.) ;; …

 Πέρα από του κινδύνους που εγκυμονεί, η δημοτική αρχή έχει το δικαίωμα να αλλάξει τη χρήση του  αύλειου χώρου του Α΄Δημοτικού σχολείου Κρανιδίου;;

Άραγε, ποιά είναι η άποψη της υπεύθυνης  αντιδημάρχου για θέματα παιδείας κ.α.  η  οποία  είναι νηπιαγωγός και μάλιστα με διδακτορικό στη θεατρκή παιδεία;; ...

Σημείωση: - >  Σ’ αυτό το χώρο το 1956 είχα αγωνισθεί ως αθλητής στο άλμα τριπλούν σε επαρχιακούς αγώνες των δημοτικών σχολείων Ερμιονιδας…

STAM.DAM.D.

==================================================================================================



Παιδιά και Αυτοκίνητα, όλα μαζί!!!

 

Λειτουργία των Κ.Δ.Α.Π στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Κρανιδίου, σε συνθήκες τριτοκοσμικές σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφαλείας,


Το προαύλιο του Α΄ Δημοτικού Σχολείου o Δήμος τo λειτουργεί ήδη ως parking. Στον ίδιο χώρο δίπλα στα αυτοκίνητα με τόσο κόσμο να μπαίνει και να βγαίνει, ειδικά τις ώρες λειτουργίας των Κ.Δ.Α.Π. κινούνται και παίζουν παιδιά, με ευθύνη του Δήμου.

Ο διαχωρισμός της αυλής έχει γίνει πρόχειρα με κάποια κιγκλιδώματα τα οποία δεν είναι σταθεροποιημένα στο έδαφος, άρα  υπάρχει κίνδυνος και από ενδεχόμενη πτώση των ίδιων των κιγκλιδωμάτων είτε εξαιτίας κάποιου αυτοκινήτου είτε και κάποιας  κίνησης από τα ίδια τα παιδιά. Επιπλέον, τα κιγκλιδώματα αφήνουν τεράστια κενά στα οποία τοποθετούνται ταινίες διαχωρισμού που σε καμιά περίπτωση δεν προστατεύουν,  πολύ δε περισσότερο δεν τα προστατεύουν από ενδεχόμενο ατύχημα.

Κρανίδι 1 Ιουλίου 2024

Γιάννης Μαργέτας