Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Παρασκευή (Βιβή) Σκούρτη Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος - Η εικόνα ενός τόπου είναι ο πολιτισμός του υλικός και άυλος





Ο τόπος μας είναι προνομιούχος με φυσικές ομορφιές, με αρχαιότητες, με υλικό και άυλο πολιτισμό, με υπέροχες παραλίες, με πλούσιο κάμπο, με βυζαντινούς ναούς.
Οι λεπτές αποχρώσεις της καθημερινότητας στον τόπο μας είναι ανάγκη να αλλάξουν
Ως άνθρωπος που έχω υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχοντας αυτοδιοικητική εμπειρία υπηρετώντας από θέση ευθύνης (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου), βλέπω ότι η πόλη μας, αλλά και η Επαρχία μας και κατ’ επέκταση ο Νομός μας, να βρίσκεται στο κρίσιμο σταυροδρόμι και είναι ανάγκη να αξιοποιθούν τα πλεονεκτήματά του κάνοντας ένα άλμα προς το μέλλον.
Βρισκόμαστε σε κατάσταση αναπνοής από την Αθήνα και το ιστορικό Ναύπλιο, πρωτεύουσα του Νομού, επιβάλλεται λοιπόν να αναπτύξουμε τον θεματικό τουρισμό ήπιας μορφής, ώστε να μην έχει αντίκτυπο αρνητικό στο περιβάλλον.
Επιβάλλεται να προωθήσουμε τα αγροτικά μας προϊόντα μέσα από συντονισμένες δράσεις, δράττοντας τις ευκαιρίες ένταξης σε Κοινοτικά Προγράμματα.
Επιβάλλεται να αλλάξουν τα πράγματα στην καθημερινότητα του πολίτη με στοχευόμενες δράσεις, αισθητικές παρεμβάσεις και έχοντας πάντα ως προμετωπίδα τον πολιτισμό και όταν λέω πολιτισμό δεν εννοώ μόνο κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα, αλλά κάποιες λεπτές αποχρώσεις στην καθημερινότητα του πολίτη.
Απαιτείται όραμα, στρατηγική, συντονισμένη δουλειά, ανοιχτές διαβουλεύσεις με συμμετοχή και συνδημιουργία των συμπολιτών μας. Παράγοντες δημιουργίας είναι η έμπνευση, η κουλτούρα, η επικοινωνία, το ταλέντο, η έκφραση, το συναίσθημα, η συνεχής και όχι αποσπασματική παρουσία στον κοινό βίο. Ο ψηφοφόρος απαιτείται να το αναζητήσει στα πρόσωπα των συνδυασμών που θα πάνε με τη δράση τους μπροστά τον τόπο, να τα βρει και να τα υπερψηφίσει. 
Το Δημαρχοκεντρικό και υδροκέφαλο μοντέλο διοίκησης αποτελεί πλέον παρελθόν.
Με τον εκλογικό νόμο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ και την καθιέρωση της απλής αναλογικής συγκρούονται δυο κουλτούρες. Η απλή αναλογική θα απελευθερώσει δυνάμεις, θα φέρει σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα, με ένα μοντέλο που θέλει τον πολίτη που έχει όραμα, όνειρο, διάθεση για ποιότητα ζωής και δημιουργίας να γίνει συνδημιουργός, ενεργός, συμμέτοχος της μοίρας του τόπου του και ευτυχώς τέτοια πρόσωπα στην Επαρχία μας υπάρχουν και συστρατεύονται, αρκεί οι συμπολίτες μας να τους αξιολογήσουν, να τους αναδείξουν με την ψήφο τους, για ένα νέο ποιοτικό άλμα στον τόπο μας. Μικρός τόπος είμαστε και γνωριζόμαστε καλά ότι πίσω και από τα πρόσωπα των συνδυασμών κρύβονται υποσχέσεις και συναλλαγές.
Πώς να λησμονήσω και τους νέους ψηφοφόρους; Ελπίζω ότι θα σταθούν στο ύψος της εμπιστοσύνης του δημοκρατικού δικαιώματος που τους δόθηκε από την Κυβέρνηση, που δεν τους θεώρησε πιτσιρίκια και να δώσουν μια θετική ψήφο στην πρόοδο. Διαθέτουν παιδεία, κριτική σκέψη και άποψη, διαθέτουν ικανότητες, αγαπούν τον τόπο τους. 

Πιστεύω πως θα δικαιωθούμε στο όνειρο!
Παρασκευή (Βιβή) Σκούρτη

υποψήφια για την Περιφέρεια

με τον Γιώργο Δέδε «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: