Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Η συνέχεια του πιο κάτω ρεπορτάζ μας με αφορμή τη μεγάλη αναγνωσιμότητα σήμερα...

Στη συνέχεια του πιο κάτω ρεπορτάζ μας εμείς αυτά που ξέρουμε είναι, ότι με τον εορτασμό των 190 χρόνων από την έναρξη (της κατ’ επανάληψη) Γ’ Εθνοσυνέλευσης στην Ερμιόνη τον Μάρτιο του 2017 με πρόταση του Ερμιονικού Συνδέσμου και με τη συμμετοχή του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας,  ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία που μας δόθηκε για να πετύχουμε αυτά που ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Καμιζής παρακάτω αναφέρει. Τότε μάλιστα, υπήρχαν και οι σχετικές προσβάσεις.... 

Φώτο από το ρεπορτάζ μας 

Ο  πρώην ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου 

στο μνημείο των Ηρώων στην Ερμιόνη.

Αλλά ας το παραδεχθούμε!

 ΑΔΙΑΦΟΡΙΣΑΜΕ και ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ!! 

Μάλιστα, τότε,  ο γνωστός και ανεπανάληπτος τέως Ερμιόνης, φώναζε(!) μη μου χαλάσετε την τοπική γιορτή του Ι. Ν. των Ταξιαρχών... 

Κάνω καλά Δήμαρχε Γιάννη Γεωργόπουλε που στέλνω τον Νάργο δημόσια να διαβάσει τουλάχιστον την τοπική μας ιστορία, όπως καλά γνωρίζει και στηρίζει ποικιλοτρόπως ο  κ. Καμιζής;; 

Φώτο από το ρεπορτάζ μας 
Μάιος 2019 - ο ΠτΔ στο μνημείο του παπαΑρσένη στο Κρανίδι


Ωστόσο, τα ίδια συνέβησαν και με το Κρανίδι για τον ΠαπαΑρσένη  στη συνέχεια...

Τα ίδια συμβαίνουν και τώρα, με την αποκατάσταση του ιστορικού Ι. Ν. των Ταξιαρχών!

 Τα ίδια συμβαίνουν και με το ρωμαϊκό μνημείο (σαρκοφάγο) και το ρωμαϊκό υδραγωγείο!

Τα ίδια συμβαίνουν και με το Καποδιστριακό σχολείο!

Τα ίδια θα συμβαίνουν και για οποιοδήποτε έργο ιστορικής και πολιτιστικής αξίας και σημασίας στο Δήμο μας.

Γιατί πρέπει να το παραδεχτούμε, δεν έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους, παρά μόνο ανθρώπους για το φαίνεσται και για βραβεία… Όταν τους αποκτήσουμε τα ξανασυζητάμε.... 

Έως τότε, τα κεφάλια μέσα και ο Νάργος ας επαινεί τον φωτισμό των Μητσαίων.... 

Και η πρόεδρος του ΙΛΜΕ, ας δίνει δημόσια συγχαρητήρια  στον Δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο για την επισκευή(;;) του ιστορικού κτηρίου...

Τώρα, ο ΘΕΟΣ να βάλλει το χέρι Του και μετά ο Νάργος ας κομπάζει στο blog του...

stam.dam.d.


ΑΝΑΔΗΜΟΙΣΙΕΥΣΗ

 Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Ό,τι αναρτά στο ιστολόγιό του ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Καμιζής έχει τη σημασία του και την αξία του, μην το προσπερνάτε....

 https://kamizis.blogspot.com/2021/04/blog-post_9

Η καθιέρωση ιστορικών επετείων, ως δημόσιων εορτών τοπικής σημασίας, 

 απαιτεί την έκδοση ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΩΝ.

Η καθιέρωση ιστορικών επετείων, ως δημόσιων εορτών τοπικής σημασίας ,απαιτεί την έκδοση ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΩΝ με συγκεκριμένες διαδικασίες που υπαγορεύονται από την σχετική νομοθεσία.Δεν αρκούν οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων ούτε αποφάσεις Δημάρχων.

 Στην προσπάθεια του Δήμου μας να αναδείξει και να προβάλλει την ιστορία του τόπου μας, μεταξύ άλλων, το Δημοτικό μας Συμβούλιο αποφάσισε στις 15 Οκτωβρίου του 2012 με την 246/2012 απόφασή του μετά από εισήγησή μου, την καθιέρωση με έκδοση Προεδρικού Διατάγματος και έκδοση Φ.Ε.Κ όπως προβλέπεται, δύο Ιστορικών Επετείων για τον Δήμο Ερμιονίδας  ως εξής:

1) Την 3η Δεκεμβρίου κάθε έτους θα εορτάζεται στην πόλη του Κρανιδίου η πρώτη Διακήρυξη της Κυβέρνησης του Κρανιδίου προς όλους τους Έλληνες το έτος 1823. 

2) Την 18η Ιανουαρίου κάθε έτους στην πόλη της Ερμιόνης θα εορτάζεται  η Γ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων που πραγματοποιήθηκε (συνεχίσθηκε) στην Ερμιόνη. 

(απόσπασμα από την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τότε):>>>


  

Γνωρίζοντας ότι οι προβλεπόμενες διαδικασίες ήταν περίπλοκες και χρονοβόρες μετά την υποβολή του σχετικού φακέλου, παρακολουθούσαμε στενά την πορεία του μέχρι το τέλος της θητείας μας στις 31 Αυγούστου 2014 και οι πληροφορίες μας μέχρι τότε ήταν ότι η υλοποίηση της πρότασης μας εξελίσσονταν θετικά πλην όμως από ότι γνωρίζουμε ουδέν έχει γίνει έκτοτε και μιλώ πάντοτε για επίσημη καθιέρωση με έκδοση σχετικού Φ.Ε.Κ.

Θα ήταν πολύ σημαντικό γεγονός φέτος, που εορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Εθνική μας παλιγγενεσία ,να εορτάζαμε επίσημα και εμείς εδώ στη Ερμιονίδα αυτά τα δύο μεγάλα ιστορικά γεγονότα αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε μέχρι τώρα συνέχεια στην πρωτοβουλία μας αυτή. (δεν έχει δημοσιοποιηθεί κάτι σχετικό από τότε μέχρι σήμερα.)

Τουλάχιστον έστω και τώρα,  ας δοθεί συνέχεια στο θέμα αυτό της επίσημης αναγνώρισης ,όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες με την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, και η επιτυχία αυτού του στόχου και μόνον,  θα ήταν η μεγαλύτερη συμμετοχή της Ερμιονίδας στον  Εθνικού Εορτασμό.

 

 

 (αντίγραφο υποστηρικτικής ενέργειας της πρότασής μας προς την ΚΕΔ):

 Ένα παράδειγμα έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος, επίσημης καθιέρωσης εορτασμού ιστορικής επετείου του Δήμου Ανατολικής Μάνης

Προεδρικό Διάταγμα 35/2020 - ΦΕΚ 61/Α/12-3-2020

Προεδρικό Διάταγμα 35/2020 : Καθιέρωση της 17ης Μαρτίου ως δημόσιας εορτής τοπικής σημασίας και ως ημέρας αργίας για τον Δήμο Ανατολικής Μάνης Νομού Λακωνίας.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 35/2020

ΦΕΚ 61/Α/12-3-2020

Καθιέρωση της 17ης Μαρτίου ως δημόσιας εορτής τοπικής σημασίας και ως ημέρας αργίας για τον Δήμο Ανατολικής Μάνης Νομού Λακωνίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

Τις διατάξεις:

1. Των άρθρων 1 και 2 του α.ν. 198/1967 «Περί τρόπου καθιερώσεως και τελέσεως δημοσίων εορτών και τελετών και περί αντικαταστάσεως και καταργήσεως διατάξεών τινών του α.ν. 447/1937 “περί τρόπου απονομής σεβασμού εις την Εθνικήν Σημαίαν και γενικώς τα Εθνικά Σύμβολα”» (Α’215).

2. Του άρθρου μόνου του π.δ. 555/1977 «Περί βελτιώσεως διαδικασιών τινών κατά την έκδοσιν διοικητικών πράξεων επί αντικειμένων αρμοδιότητος Υπουργείων Εξωτερικών, Εθνικής Αμύνης, Εσωτερικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων» (Α’ 184).

3. Της παραγράφου 10 του άρθρου 35 του ν. 3274/2004 «Οργάνωση και λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού» (Α’ 195).

4. Της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του π.δ. 64/2014 «Περιορισμός συναρμοδιοτήτων Υπουργών κατά την έκδοση διοικητικών πράξεων» (Α’ 106).

5. Του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» (Α’ 98).

6. Τη με αριθμό 340/2019 απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη» (Β’ 3051).

7. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις του παρόντος διατάγματος προκαλείται επί του τακτικού προϋπολογισμού και επί του προϋπολογισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης και των λοιπών Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., που επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενδεχόμενη ετήσια δαπάνη, από τυχόν απασχόληση κατά την 17η Μαρτίου, ημέρα αργίας για τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, προσωπικού δημοσίων υπηρεσιών και υπηρεσιών του Δήμου Ανατολικής Μάνης και λοιπών Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. που λειτουργούν στον εν λόγω Δήμο, βάσει νόμου, όλες τις ημέρες του μήνα ή σε δωδεκάωρη ή εικοσιτετράωρη βάση για την ως εκ τούτου καταβολή της προβλεπόμενης για τις εξαιρέσιμες ημέρες, σχετικής αποζημίωσης.

Η δαπάνη εκ της αιτίας αυτής εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα και από την έκδοση υπουργικής απόφασης ή απόφασης του οικείου Δ.Σ. κατά περίπτωση.

Η εν λόγω δαπάνη, εφόσον συντελεστεί, θα επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των οικείων Υπουργείων, του Δήμου Ανατολικής Μάνης και λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου ή/και ιδιωτικού δικαίου, κατά περίπτωση.

8. Την αριθμ. 61/2020 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών και του Υφυπουργού Οικονομικών, αποφασίζουμε:

 

Άρθρο 1

Καθιερώνουμε την 17η Μαρτίου, επέτειο της έναρξης του ένοπλου αγώνα κατά των Τούρκων το έτος 1821, ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας και ημέρα αργίας για τον Δήμο Ανατολικής Μάνης Νομού Λακωνίας.

 

Άρθρο 2

Οι εκδηλώσεις του εορτασμού, οι οποίες θα γίνονται στον Δήμο Ανατολικής Μάνης Νομού Λακωνίας, περιλαμβάνουν γενικό σημαιοστολισμό σε όλο τον Δήμο από την 8η πρωινή μέχρι τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής και φωταγώγηση του δημοτικού καταστήματος και των λοιπών δημόσιων κτιρίων, από τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης

Άρθρο 3

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων καταρτίζεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Άρθρο 4

Η ισχύς του παρόντος διατάγματος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στον Υπουργό Εσωτερικών αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.

Αθήνα, 12 Μαρτίου 202

Κατεβάσετε το αρχείο με το πρωτότυπο κείμενο, όπως είναι δημοσιευμένο στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ.) του Εθνικού Τυπογραφείου.

Προεδρικό Διάταγμα 35/2020 - ΦΕΚ 61/Α/12-3-2020

Καθιέρωση της 17ης Μαρτίου ως δημόσιας εορτής τοπικής σημασίας και ως ημέρας αργίας για τον Δήμο Ανατολικής Μάνης Νομού Λακωνίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: