Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Επιτυχής έκβαση των ενεργειών του Υποψήφιου Δήμαρχου Ερμιονιδας Γιάννη Μαργέτα για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων και των αγροτών του Δήμου μας…

Ευχάριστο νέο για τους κτηνοτρόφους,  όλο τον αγροτικό κόσμο και  για όλους μας, αρκεί, το Υπουργείο να κάνει πράξη τις προγραμματικές δηλώσεις ... 

==================================================================================================================

Ζωτικής σημασίας απόφαση για τον Κτηνοτροφικό και Αγροτικό κόσμο της Ερμιονίδας.

Δημοσιεύτηκε 17 Ιουλίου 2023


Ζωτικής σημασίας απόφαση ελήφθη  για τον κτηνοτροφικό και αγροτικό κόσμο της Ερμιονίδας αλλά και της Χώρας μας. Η απόφαση είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις προτάσεις που κατατέθηκαν  στις δύο επισκέψεις που πραγματοποίησα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 5 και στις 13 Φεβρουαρίου 2023.


Πιο συγκεκριμένα  συνοδευόμενος από συμπολίτες μας (τον κ. Ανδρέα Κρητικό, τον κ. Κώστα Μπουγιούρα, τον κ. Αργύρη Μπάρδη και τον κ. Μορόγλου Δημήτρη) καταθέσαμε υπόμνημα, το οποίο εστάλη στη συνέχεια και στα πολιτικά κόμματα, εξηγήσαμε στον τότε κ. Υφυπουργό αλλά και στους αρμόδιους Γενικούς Διευθυντές  και υπηρεσιακούς παράγοντες, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον κτηνοτροφικό και αγροτικό κόσμο της Ερμιονίδας με την κατακόρυφη μείωση  στις αγροτικές και κτηνοτροφικές επιδοτήσεις καθώς επίσης και τον αποκλεισμό των νέων αγροτών της Ερμιονίδας από τα  επιδοτούμενα από την Ευρώπη προγράμματα.

Ταυτόχρονα όμως καταθέσαμε και προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, προβλήματα που έχουν ως άμεση συνέπεια την άμεση και ουσιαστική  εγκατάλειψη της πρωτογενούς παραγωγής.

Ο Yφυπουργός είχε κάνει αποδεκτές όλες τις προτάσεις μας υποσχόμενος άμεση υλοποίηση.

Μεταξύ άλλων σε ό,τι αφορά τους νέους αγρότες και την ένταξή τους στο πρόγραμμα νέων αγροτών, επειδή οι νέοι αγρότες της περιοχής μας είχαν αποκλειστεί  λόγω χαμηλής βαθμολογίας στις προτάσεις τους, ύστερα από τον αποχαρακτηρισμό της Ερμιονίδας ως ημιορεινής, πρότεινα το πρόγραμμα το συγκεκριμένο να παραμείνει σε ισχύ, να μην ακυρωθεί, οι εγκεκριμένες προτάσεις να παραμείνουν ενεργές και να μεταφερθούν  νέα κεφάλαια από αδιάθετα κεφάλαια άλλων προγραμμάτων , έτσι ώστε να μειωθεί η απαραίτητη βαθμολογία για την ένταξη και μπορέσουν και οι νέοι αγρότες της Ερμιονίδας να επωφεληθούν.


Πράγματι στις Προγραμματικές  Δηλώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε :


«Εξοικονομήσαμε επιπλέον πόρους και εντάσσουμε όλους τους επιλαχόντες νέους γεωργούς στο πρόγραμμα ενίσχυσης νέων αγροτών. 2096 επιλαχόντες νέοι αγρότες εντάσσονται στο πρόγραμμα με ποσό ύψους 77 εκατ. € ».

Έτσι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα νέων αγροτών προτάσεις που είχαν χαμηλότερες βαθμολογίες αλλά ήταν  συμβατές με το πρόγραμμα.

Μεταξύ αυτών 400 νέοι αγρότες είναι από την Πελοπόννησο στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι μέχρι πρότινος αποκλεισμένοι κτηνοτρόφοι  και αγρότες της Ερμιονίδας.

Συνεχίζουμε με την διεκδίκηση για  την υλοποίηση όλων των υπόλοιπων δεσμεύσεων για τον κτηνοτροφικό, τον αγροτικό και τον αλιευτικό κόσμο της Ερμιονίδας.

Κρανίδι 17 Ιουλίου 2023

Γιάννης Μαργέτας

Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας

Νέα συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Σίμο Κεδίκογλου για θέματα επιδοτήσεων στον Πρωτογενή Τομέα της Ερμιονίδας. – Γιάννης Μαργέτας (giannismargetas.com)

Για Κτηνοτροφικά θέματα συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Σίμο Κεδίκογλου. – Γιάννης Μαργέτας (giannismargetas.com)

Για Αγροτικά θέματα συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμο Κεδίκογλου. – Γιάννης Μαργέτας (giannismargetas.com)

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: