Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Δελτίο Τύπου της ΕΜΕ -> αλλιώτικο από τ’άλλα…


Η «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ» έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της στην αίθουσα του εστιατορίου του κ. Γανώση και ακολούθησαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη μας, τους συνδρομητές μας και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Να ευχαριστήσουμε τον κ. Ι. Γανώση για την παραχώρηση του πολύ όμορφου χώρου του και τον Δημοσιογράφο, αλλά και μέλος, συνδρομητή και αρθρογράφο  Σταμάτη Δαμαλίτη που κάλυψε την εκδήλωση.

Η ΕΜΕ εκδίδει το Περιοδικό  με τον τίτλο «Στην Ερμιόνη άλλοτε και τώρα» από το 2009 και αποτελεί τον εύ-χυμο καρπό της άδολης αγάπης κι έγνοιας για τον τόπο, της ομάδας που το υπηρετεί.

Μια χούφτα παθιασμένων ανθρώπων των γραμμάτων και του πολιτισμού, που καταγράφει την ιστορία,  τον πνευματικό πλούτο, την κοινωνική ζωή και δραστηριότητες των κατοίκων του άλλοτε, που αποτελούν σπουδαία πολιτιστικά λείψανα.

Αυτοαποκαλείται περιοδικό, αλλά αποτελεί κιβωτό που συλλέγει τη μνήμη, συλλέγει εικόνες, φωτογραφίες, γεγονότα, κείμενα με σκοπό να τα διασώσει.

Δημιουργεί συνενώσεις έμπνευσης και δημιουργικότητας, καθώς «παρελαύνουν» αρθρογράφοι με ποικίλα αναγνώσματα.

Όταν ανοίγουμε ένα καινούργιο τεύχος, η απόλαυση των τυπωμένων σελίδων είναι απέραντη, καθώς και η ικανοποίηση γιατί η δουλειά είναι πολλή.

 Το τοποθετείς στη βιβλιοθήκη ως υποκείμενο όχι ως αντικείμενο.

Από τις σελίδες του πέρασαν μεγάλα αφιερώματα για δημιουργούς και προσωπικότητες.

Λένε πώς το χαρτί αποτελεί παρελθόν. Λένε πώς τα περιοδικά δεν υπάρχουν, -και όντως, ίσως να είναι και το μοναδικό που εκδίδεται στον Νομό μας-ότι το χαρτί δεν χρειάζεται γιατί ο κόσμος πιά διαβάζει ψηφιακά, μιας και το άυλο διαδίκτυο έχει σαρώσει.

Όπως και να έχει ο γραπτός μας λόγος θα συνεχίσει να αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων, πληροφοριών και γνώσεων.

Επίσης πολύ σημαντικές μας δράσεις αποτελούν τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους συνεργαζόμενοι με τον Ερμιονικό Σύνδεσμο και το Μουσείο παιχνιδιών, με τη Βιβλιοθήκη, με τη ΧΟΕΡ.

            Ευχαριστούμε και πάλι και ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους γεμάτη υγεία σωματική και πνευματική.

 Για το ΔΣ της ΕΜΕ 

η Πρόεδρος Βιβή Σκούρτη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: