Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Συνέντευξη του Ερμιονίτη - στέλεχος της Αριστεράς – Δημήτρη Χατζησωκράτη με τις θέσεις και τις απόψεις του, για τα θλιβερά τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ…

Την αφιερώνουμε σε όλους τους  νέους  οπαδούς του… που με δύο (2) ευρώ έγιναν μέλη του κόμματος(!) και αμέσως μετά ψήφισαν για αρχηγό «τον ουρανκατέβατο» Στέφανο Κασσελάκη….

Αυτός τώρα επαναλαμβάνει  ξανά και ξανά, πως, «με ψήφησε η ΒΑΣΗ»...  

(-> η σαθρή βάση - λέμε εμείς…) 

λες και απευθύνεται σε κάφρους! …

ΣΤΑΜ. ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ

===============================================================================================


Δημήτρης Χατζησωκράτης

3 ώρ.  · 

Σημερινή(12/10/24)μου συνέντευξη στο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ:

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Ερώτηση 1: Τελικά τίθεται θέμα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ώστε να μην είναι υποψήφιος πρόεδρος, και γιατί…; >>>>>>>>

Στα πενήντα τέσσερα χρόνια κομματικής μου διαδρομής πίστευα πάντα- και εξακολουθώ να πιστεύω- ότι και στις πιο δύσκολες στιγμές, ακόμα και σε έκρυθμες καταστάσεις, η διαγραφή μελών και στελεχών από το κόμμα δεν αποτελεί ενδεδειγμένη λύση. Παροξύνει καταστάσεις και πάντα παραμένει η αίσθηση ότι αυτό το έσχατο μέτρο ίσως θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν ένα ηπιότερο, αλλά εξ ίσου αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση κρίσιμων εξελίξεων, είχε προκριθεί… Ακόμη και όταν η καταφυγή σε ανοικτή και δημοκρατική συζήτηση φαίνονταν ότι δεν μπορούσε να τελεσφορήσει.

Να συνεννοηθούμε όμως, χωρίς να κάνω αναφορά σε όσα έχουν προηγηθεί και αφορούν τον ακραίο λόγο του έκπτωτου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, τις ύβρεις προς τα στελέχη και την ιστορία του κόμματος, την κατάφορη παραβίαση ψηφισμένων θέσεων του κόμματος. Αυτά έχουν πάρα- εκτεθεί στη δημόσια σφαίρα. Αποτιμώνται, κρίνονται και δυστυχώς συμπαρασύρουν ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην ανυποληψία και στην πολιτική καθίζηση.

Θα μείνω εκ των πραγμάτων στο τελευταίο «επεισόδιο αυτής εβδομάδας που αφορά στην επιστολή ΕΞΩΔΙΚΩΝ στα όργανα του κόμματος! Αυτό πια είναι, πέρα για πέρα, εξωφρενικό. Δεν συνάδε με τη λειτουργία ενός δημοκρατικού πολιτικού κόμματος. Τα κόμματα δεν είναι εταιρείες, νομικά πρόσωπα κλπ.κλπ! Πολύ περισσότερο είναι πέρα και έξω από το πνεύμα της Αριστεράς.

Με αυτές τις εδραίες πεποιθήσεις δεν θα πρόκρινα τη διαγραφή Κασσελάκη-και ας μου επιτραπεί να κρατήσω και μια επιφύλαξη μια και δεν ξέρω «τί έξει και τέξεται η επιούσα», μέχρι και τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Όπως συνηθίζουμε να λέμε τελευταία, θα επιθυμούσα τη διαγραφή των αδιανόητων πρακτικών και πολιτικών λαθών του πρώην προέδρου.

Ξέρω όμως ότι αυτό είναι μια ευχή. Και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρέπει να προχωρήσει.

Ερώτηση 2: Προκρίνετε τελικά να απορριφθεί η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος;

Με βάση τα παραπάνω, αυτή την επιλογή της Κ.Ε. τη θεωρώ αναπόφευκτη. Υποψήφιος για νέος Πρόεδρος γίνεται να είναι κάποιος που προβαίνει στο ακραίο ολίσθημα και ατόπημα, αντιποιούμενος μάλιστα τον τίτλο του Προέδρου, και με εξώδικο απειλεί το κόμμα του, τα όργανά του, με την έλευση εισαγγελέα; Αν δεν το ανακαλέσει δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση δεκτή η υποψηφιότητά του.

Ερώτηση 3: Το χάσμα μεταξύ οπαδών του Στέφανου Κασσελάκη και της ομάδας των 87 είναι μεγάλο. Κατά πόσο αυτό το χάσμα μπορεί να γεφυρωθεί και πώς…;

Το χάσμα είναι υπαρκτό, καθώς ο πρώην πρόεδρος και όσοι/ες τον παρακολουθούν, πέραν των άλλων, εκφράζουν και κεφαλαιωδώς διαφορετικές αντιλήψεις για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Για την ίδια τη δομή και την οργάνωση και λειτουργία ενός κόμματος, αλλά και για το μείζον ζήτημα των πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών και συνεργασιών του προοδευτικού χώρου. Ωστόσο, πάντα θέλω να πιστεύω ότι θα μπορούσε το χάσμα να γεφυρωθεί μέσα από τον διάλογο και τη συλλογική σκέψη. Τουλάχιστον να προσπαθήσουμε το διάστημα που έχουμε μπροστά μας να το πράξουμε. Να συζητήσουμε ,πέρα από τα συνθήματα και τις ταμπέλες, επί της ουσίας. Ένα κόμμα που φιλοδοξεί να είναι μεγάλο και πλατύ πρέπει να διασφαλίζει τους όρους για μια τέτοια επικοινωνία. Γιαυτό άλλωστε επιλέξαμε να δοθεί «χρόνος στον χρόνο» και για το Συνέδριο και για την εκλογή Προέδρου έως τις 24 Νοεμβρίου.

Ερώτηση 4: Μήπως θα ήταν προτιμότερη μια διάσπαση παρά να συνεχίζεται αυτή η έντονη αντιπαράθεση που δημιουργεί διαλυτικές τάσεις…;

Μια διάσπαση θα ήταν καταστροφική για το κόμμα και την Αριστερά συνολικά. Θα ήταν ένα δεύτερο τραυματικό γεγονός μετά την προ δέκα μηνών αποχώρηση των συντρόφων/ισσών και τη συγκρότηση της Νέας Αριστεράς. Η διάσπαση θα οδηγούσε σε περαιτέρω αποδυνάμωση της προοδευτικής αντιπολίτευσης και θα διευκόλυνε ακόμη περισσότερο τη Νέα Δημοκρατία και τη επιβολή της συντηρητικής και επικίνδυνης για τον τόπο πολιτική της. Το στοίχημα για εμάς είναι να ξαναχτίσουμε την ενότητα του κόμματος, προφανώς στη βάση αρχών και αξιών, και όχι με βεβιασμένες συμφωνίες ή προσωπικές φιλοδοξίες.

Ερώτηση 5: Το όμορο ΠΑΣΟΚ εκλέγει πρόεδρο. Τι προσδοκά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από τον νέο πρόεδρο ενός κόμματος με το οποίο ευελπιστεί σε μια μελλοντική συνεργασία σε επίπεδο διακυβέρνησης…;

Εμείς από την πλευρά μας ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχουμε επεξεργαστεί, από το 4ο Συνέδριό μας τον περασμένο Φεβρουάριο, σε συνέχεια στις επόμενες Κ.Ε. και πολύ περισσότερο σήμερα, με το Σχέδιο Απόφασης του Εκτάκτου Συνεδρίου μας την Πρότασή μας: «Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ηγέτιδα δύναμη της προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας. Καταλύτης της πολιτικής αλλαγής».

Δεν έχουμε το δικαίωμα να αφήσουμε τη Νέα Δημοκρατία να πάει στις επόμενες εθνικές εκλογές χωρίς ισχυρό αντίπαλο από τον προοδευτικό χώρο και με τον κίνδυνο ακόμη μεγαλύτερης ανόδου της ακροδεξιάς.

Αυτή την ευθύνη εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, την αναλαμβάνουμε.

Με βάση αυτή την κυρίαρχη πολιτική πρόταση και με την προσδοκία θετικής ανταπόκρισης και των δύο υποψηφίων προέδρων σε αυτήν, πάντα με δοσμένη την πολιτική και οργανωτική αυτονομία των δύο χώρων, ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ, ή ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ θα πορευτούμε στο προσεχές μέλλον και θα απευθυνόμαστε στους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες. Αυτοί και μας παρακολουθούν και θα μας χρεώσουν και ολιγωρίες και μικρομεγαλισμούς …

Δεν υπάρχουν σχόλια: