Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Προεκλογικά (και όχι μόνο) περί αφαλάτωσης...


Ενδιαφέρουσα προσέγγιση του σοβαρού  θέματος για το Δήμο μας...



του Μάκη Κατσαΐτη

Θυμιζω πως οταν ξεσηκωθηκε η Κοιλαδα πριν απο πολλα χρονια για την μοναδα αφαλατωσης που ετοιμαζαν Δημος και Γκολφ στην εισοδο της Πολης και μετα στα Χωνια  ελεγα πως το επιδικο δεν ειναι μονο που θα πηγαινει η αλμολασπη που ειναι φυσικα σημαντικο αλλα και γιατι φτιαχνουμε μοναδα αφαλατωσης. Ελεγα λοιπον πως το θεμα ειναι πως δεν φτιαχνεις σε μια ανυδρη επαρχια μοναδα γκολφ 18 οπων ουτε καλλιεργεις ρυζι.Δεν χρησιμοποιεις ελεφαντες σαν μεταφορικο μεσι στα στενα δρομακια της πολης του Κρανιδιου.
Ομως ουτε η ΠΑΟΕΡ ουτε η Κοιλαδα μιλουσαν για την επενδυση.Ολη η φασαρια γινοταν για την αλμολασπη. Δηλαδη αν φερουμε τον Αναβαλο η επενδυση-σπαταλη νερου  ας γινει.Και τωρα που ετοιμαζουν αφαλατωση  στην δωρεα του Ζερβα και ιστορικο χωρο της Ερμιονιδας και μαλιστα απο υφαλμυρες γεωτρησεις παλι το θεμα μπαινει σε σχεση με την καταλληλοτητα του χωρου και την μεθοδο.Ολοι μιλανε για ποσιμο νερο και κανενας για την μοναδα γκολφ 18 οπων που στηνεται ακριβως διπλα στην μοναδα και επικαλειται και τον Δημο σαν παροχο νερου για τις εγκαταστασεις της.
δεξαμενες ποσιμου και μη ποσιμου νερου σελ 1829,οι αναγκες σε  αφαλατωμενο ποσιμο νερο 365 χιλιαδες κυβικα τον χρονο (1440 κυβικα την ημερα )αλλα και 2 χιλιαδες κυβικα την ημερα τριτοβαθμιας επεξεργασιας απο τον δευτεροβαθμιο βιολογικο του Κρανιδιου για ποτισμα γκαζον(Επαναχρησιμοποίηση τριτοβάθμια επεξεργασμένων υγρών της  ΕΕΛ Κρανιδίου σύμφωνα με τη βεβαίωση της ΔΕΥΑ)που εχει εγγυηθει η ΔΕΥΑΕρ σελ 1831)συνολικα θα χρειαζονται 4800 κυβικα νερο την ημερα σελ 1831.

Κανενας δεν βλεπει μερα μεσημερι πως στους σχεδιασμους για το νερο (Αναβαλος αφαλατωσεις) μπαινει και ο παραγοντας μοναδα γκολφ.Και μαλιστα με ολο το βαρος του οικονομικο πολιτικο δηθεν αναπτυξιακο. Η μοναδα που για να λειουργησει θελει παρα πολυ νερο.Ετοιμαζεται μια πολη χιλιαδων ανθρωπων διπλα μας και μεις δεν την βλεπουμε.Η μαλλον την βλεπουμε την αποδεχομαστε και την βοηθαμε. Εμεις οι ιδιοι που λεγαμε δεν θελουμε 300 οικογενειες προσφυγων γιατι δεν εχουμε υποδομες.
Με βάση τα όσα αναφέρονται στο ΦΕΚ, η πολεοδομούμενη έκταση θα χωριστεί σε δύο περιοχές. Η πρώτη θα είναι επιφάνειας 1.123 στρεμμάτων και θα αφορά την ανάπτυξη υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, επιφάνειας της τάξεως των 30.000 τ.μ., όπως επίσης και πολυτελών τουριστικών κατοικιών (κατά κύριο λόγο βίλες), ενώ στις συμπληρωματικές χρήσεις περιλαμβάνονται εμπορικά καταστήματα, εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής, αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρα αναζωογόνησης και χώροι συνάθροισης κοινού. Στη δεύτερη περιοχή των 8 στρεμμάτων επιτρέπονται χρήσεις παραθεριστικής κατοικίας, καθώς και καταστήματα εστίασης, τα οποία όμως θα απευθύνονται αποκλειστικά τους κατόχους/χρήστες του παραθεριστικού-τουριστικού χωριού. Επιπλέον, περί τα 770 στρέμματα προορίζονται για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου γηπέδου γκολφ 18 οπών. Με βάση το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας, συνολικά προβλέπεται η ανέγερση 320 επαύλεων, 100 βιλών και 28 κατοικιών, ενώ με βάση το χωροταξικό, που έχει εγκρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), επιτρέπεται η ανοικοδόμηση 178.428 τ.μ. κατοικιών και 207.578 τ.μ. για τις λοιπές εγκαταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: