Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Διευκρινιστικό σημείωμα σχετικά με την απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο στο Δήμαρχο Ερμιονιδας Γιάννη Γεωργόπουλο


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρεται στο σημείωμα του ο πρώην Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής και εμείς αντιλαμβανόμαστε, πως δικαιολογημένα και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης μέσα στο διάστημα των δυό μηνών της θητείας του σ΄αυτή τη θέση δεν είναι επαρκώς ενημερωμένος.
Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό, αλλά το ενδιαφέρον που θα δείξουν στη συνέχεια τόσο ο Δήμος μας όσο και η Αντιπεριφέρεια Αργολίδας και η Π. Πελοποννήσου για την ανάδειξη των μνημείων μας…

Άλλωστε, όσοι συμπολίτες μας ασχολούνται με τα κοινά, ένα πετραδάκι βάζουν στο οικοδόμημα του πολιτισμού και της ιστορίας μας,  για να πάει η κοινωνία μας μπροστά!....

Το σημείωμα που λάβαμε από τον πρώην δήμαρχο Δ. Καμιζή

κ. Δαμαλίτη,
διάβασα στην τελευταίa ανάρτησή σας την απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη  Αργολίδας κ. Μαλτέζου , προς το δήμαρχο Ερμιονίδας κ Γεωργόπουλο  >>>  ΕΔΩ... και για την αποκατάσταση των πραγμάτων επειδή ως δήμαρχος των πρώην δήμων Κρανιδίου και Ερμιονίδας χειρίστηκα κάποια θέματα στα οποία αναφέρεται έχω να παρατηρήσω τα εξής : 

1. Η μελέτη για την ανάδειξη του Σπηλαίου Φράγχθι ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε επί δημαρχίας μου στις κατά καιρούς θητείες μου ως δημάρχου.
Η υλοποίηση  του έργου ανάδειξης και αξιοποίησης του σπηλαίου σύμφωνα με την μελέτη, ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε το 2013 επί δημαρχίας μου επίσης . Το έργο δηλαδή αυτό έχει εκτελεσθεί.
Μάλιστα δε σε τυχαία συνάντηση που είχα με τον κ Αντιπεριφερειάρχη προ ολίγων εβδομάδων στην Κοιλάδα, του μίλησα σχετικά με το Σπήλαιο και προσφέρθηκα να τον ξεναγήσω ο ίδιος εφόσον το επιθυμούσε. Πράγματι επέδειξε σχετικό ενδιαφέρον αλλά μέχρι τώρα προφανώς δεν βρήκε το χρόνο για αυτή την επίσκεψη.
Του μίλησα επίσης και του ζήτησα την βοήθειά του για τη χρηματοδότηση του υπόλοιπου των εργασιών του παλαιού δημοτικού σχολείου Κοιλάδας το οποίο είχαμε προορίσει παλαιότερα για τη στέγαση Μουσείου ευρημάτων του Σπηλαίου Φράγχθι. Ως γνωστόν το έργο αυτό διεκόπη λίγο πριν την ολοκλήρωσή του υπαιτιότητι του εργολάβου του έργου. 

2. Σχετικά με το Ρωμαϊκό Ταφικό Μνημείο Ερμιόνης, επί δημαρχίας μου επίσης ολοκληρώθηκε η μελέτη για την αναστήλωση και ανάδειξή του. Για τη μελέτη αυτή εκδόθηκε η σχετική εγκριτική απόφαση από τον Υπουργό Πολιτισμού, επί δημαρχίας κ Σφυρή. Το έργο λοιπόν αυτό είναι  έτοιμο για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και δημοπράτηση. 

                                                             Φιλικά
                                                 Δημήτρης Καμιζής


Δεν υπάρχουν σχόλια: