Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Να γιατί ρωτούσαμε - Άραγε τις πταίει....

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζου στο Δήμαρχο Ερμιονίδας 

Σχετικό θέμα >>> ΕΔΩ...



Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος δημοσιοποίησε χθες, 12.11.2019, υπό τύπου παραπόνου, τη διαπίστωση ότι από τα προτεινόμενα έργα στο ΕΣΠΑ /ΠΕΠ 2014-2020 στον τομέα του Πολιτισμού, όπως αυτά αναφέρθηκαν στην κοινή σύσκεψη της Περιφέρειας με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, δεν υπήρχαν έργα από την περιοχή της Ερμιονίδας.
Προφανώς και τούτο δεν οφείλεται στο ότι η Ερμιονίδα «παραμένει εκτός προγραμματισμού» ούτε χρειάζεται η οποιαδήποτε υπόμνηση ότι «η Ερμιονίδα είναι κομμάτι της Αργολίδας».
Οφείλεται βεβαίως στο ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόταση ένταξης κάποιου έργου είναι η ύπαρξη ολοκληρωμένης, απολύτως ώριμης μελέτης, εγκεκριμένης από το ΥΠΕΘΑ.
Από τα έργα στα οποία αναφέρθηκε ο Δήμαρχος, μόνο το ταφικό μνημείο έχει ώριμη μελέτη,  το οποίο ωστόσο είναι προς ένταξη σε ένα ευρύτερο έργο διαδρομής στις αρχαιότητες Ερμιονίδας.
Τα υπόλοιπα έργα είναι πολύ σημαντικά μεν,  αλλά δεν υπάρχει καμμία μελέτη ούτε ολοκληρωμένη ούτε έτοιμη ούτε εγκεκριμένη.
Να συμπληρώσω ότι εκτός από τα ανωτέρω, πολύ σημαντικό έργο είναι και η ανάδειξη του σπηλαίου στο Φράγχθι, μελέτη η οποία ανήκει στην Εφορεία Σπηλαιολογίας και βεβαίως υπάρχει προσφορά για χορηγία από μεγάλη δωρήτρια για Μουσείο στην Ερμιονίδα, που αναμένει τις ενέργειες του Δήμου για να μπορέσει να ξεκινήσει και να υλοποιηθεί.
Αντιλαμβανόμαστε ότι μικρότεροι Δήμοι έχουν περιορισμένες δυνατότητες ανάθεσης και ωρίμανσης μελετών.
Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι δεν μπορούν να αναζητούνται ευθύνες για τη μη ύπαρξη μελετών από ένα Δήμαρχο δύο μηνών.

Θέλουμε όμως να διαβεβαιώσουμε  όλους τους Αργολιδείς ότι ως Περιφερειακή Ενότητα έχουμε την απόλυτη προαίρεση και τη  βούληση να σταθούμε στο πλευρό όλων των Δήμων και να συνδράμουμε το έργο τους. 
Στον ευλογημένο τόπο που ζούμε υπάρχουν πολλά και σημαντικά μνημεία που μπορούμε να αποκαταστήσουμε και να αναδείξουμε. 
Σαφώς και με τα έργα που προκρίθηκαν δεν κλείνει ο προγραμματισμός, αλλά με σκληρή δουλειά από όλους στόχος μας είναι να επιτύχουμε την ένταξη ακόμα περισσότερων έργων στην επόμενη προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027.
Αναμένουμε επομένως, με ανοικτή πρόσκλησή μας, το Δήμαρχο Ερμιονίδας στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, σε σύσκεψη με όλες τις συνεμπλεκόμενες υπηρεσίες και βεβαίως και τους βουλευτές Αργολίδας, ώστε να μπορέσουμε να εντάξουμε σε χρηματοδοτικά προγράμματα τα τόσο αξιόλογα και ονομαστά μνημεία του τόπου μας.

                                         Γιάννης Μαλτέζος
                         Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αργολίδας
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το σχόλιο του blog  -Aυτό που αντιλαμβανόμαστε εμείς από την πιο πάνω απάντηση είναι πως τόσο ο αντιπεριφερειάρχης, όσο και ο δήμαρχος αναλαμβάνουν κάποια ευθύνη για το εν λόγω θέμα. Και τα γραπτά μένουν

Δεν υπάρχουν σχόλια: