Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

«Αντιρρησίες θα γίνετε στα σπίτια σας, όχι εδώ» το μήνυμα Ιερέα στο Ναό Αγίου Νικολάου Φλαρίου της Καλαμάτας!!! ...

 Διαβάστε αυτό το άρθρο σας το συστήνουμε...


https://sikam.wordpress.com/

28 Δεκεμβρίου, 2020 in Θρησκειες | Tags: COVID19/SARS-CoV-2 | Σχολιάστε

Η πιστη η θρησκεια δεν ειναι ταυτοσημα με τον φανατισμο και τον σκοταδισμο.Παντα με ευρισκε αντιθετο αυτη η απολυτη αποψη που γενικευει και ισοπεδωνει τα παντα. Σαν αθεος σεβομαι τους ανθρωπους που πιστευουν γιατι απο την πλευρα του πατερα μου οι προγονοι μου ηταν πιστοι Χριστιανοι και μεγαλωσα σε ενα αντιστοιχο περιβαλλον. Στα πιστευω στις αποψεις στην φιλοσοφια του καθε ανθρωπου δεν μπορει και δεν πρεπει ποτε να μπει ελεγχος . Ποιος ειμαι εγω να πω στον αλλο μην πιστευεις; Μην βρισκεις απαντηση στο σκοταδι της υπαρξης σε αυτο το δρομο; Οπως μου ειχε πει καποτε η πολυγαπημενη μου γιαγια Αλεξαντρα με την οποια εζησα μεγαλα διαστηματα της παιδικης μου ζωης η πιστη στον θεο της εδινε δυναμη να ξεπερνα τις δυσκολιες της ζωης (και το φοβο του θανατου οταν μεγαλωσε θα συμπληρωνα).

Σεβασμος στα πιστευω του αλλου λοιπον. Οσο και αν μας παραξενευουν καποτε .Η διαφωνια μου με την δομη της καθε «εκκλησιας» καθε ειδους (αλλα και τα πολιτικα δογματα καθε ειδους που λειτουργουν σαν θρησκειες) ειναι  οταν γινεται μερος της κοσμικης πολιτικης οικονομικης εξουσιας οταν παρεμβαινει με ενοχες στην συνειδηση των ανθρωπων οταν στερει την απολαυση τον ερωτα την χαρα την αλληλεγγυη την δικαιοσυνη μεσα στην κοινωνια για να διαφυλαξει προνομια και συμφεροντα. Και οταν κλεινεται σαν δογμα πεισματικα μεσα στο καβουκι του ανορθολογισμου της συντηρησης της αρνησης της επιστημης.

Οταν ενας ιος αποδεδεγμενα μεταδιδεται με το σαλιο και καποιοι ισχυριζονται πως δεν μεταδιδεται με το κουταλακι που μοιραζονται εκατονταδες ηλικιωμενοι.

Οταν καποιοι ισχυριζονται πως μεσα στις εκκλησιες δεν ισχυουν τα  δεδομενα που ισχυουν σε αλλους χωρους συγκεντρωσης .Εκει διαφωνω. Και δυστυχως οι ιερωμενοι που εφυγαν απο την πανδημια εδειξαν πως ολη αυτη η ιστορια εγινε χωρις λογο. Θα μπορουσε να βρεθει λυση. Οπως τωρα με τις μασκες. Μπορουν οι πιστοι να πανε στην εκκλησια τηρωντας τα μετρα ασφαλειας.Η σε αλλη περιπτωση οι διαδηλωτες να διεκδικουν τα αιτηματα τους τηρωντας τα μετρα ασφαλειας. Αυτο που γινεται στις μερες μας με προσχημα την πανδημια να μπαινει βιαια το κρατος με τον χωροφυλακα στα δικαιωματα μας να μας στερει τον χωρο ελευθεριας και εκφρασης με βρισκει σε καθε περιπτωση αντιθετο. Πολυ περισσοτερο που ειναι τελειως αντιφατικο και αλληλοανερουμενο.

Στην φωτογραφία  ο ναός του Αγίου Αντρέα στην πόλη που ζω πριν και μετά την πανδημία.





Ξερω πως μεσα στην φιλοσοφια των θρησκειων ο χρονος, η κοινοτητα των ανθρωπων, η δυναμη του υπερφυσικου, κατεχουν διαφορετικη θεση απο τις συνειδησεις των μη θρησκων.Το σεβομαι. Αλλα και αυτοι πρεπει να σεβαστουν ολους εμας τους αλλους που δεν μοιραζομαστε τις ιδιες αποψεις. Γιατι τελικα ολοι μας στο ιδιο κρεβατι νοσοκομειου θα καταληξουμε Πιστοι (Χριστιανοι καθε δογματος, Μουσουλμανοι, Εβραιοι , Βουδιστες , Σιχ , Ινδουιστες) και απιστοι. Τα ιδια φαρμακα θα παρουμε ο ιδιος γιατρος θα μας σωσει (ξερω θα μου πουν με την βοηθεια του θεου ας το δεχθω)η ιδια νοσοκομα θα κινδυνεψει φροντιζοντας μας.

Ο ιερεας στην Καλαματα ειναι για μενα μια «αλλη» εκκλησια αυτη που θα ηθελα να υπαρχει διπλα μας στο μελλον. Δεν ειναι μονος του υπαρχουν και παντα υπηρχαν πολλοι ιερεις σαν κι αυτον. Η αναρτηση αυτη ειναι με σεβασμο σε ολους αυτους τους ανθρωπους.

>>>Καλαματα

«Αντιρρησίες θα γίνετε στα σπίτια σας, όχι εδώ» το μήνυμα Ιερέα στο Ναό Αγίου Νικολάου Φλαρίου της Καλαμάτας, όπου οι πιστοί αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκα κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης λειτουργίας εν μέσω πανδημίας.

Ο Ιερέας όταν διαπίστωσε πως μερικοί από τους παρευρισκόμενους δε φορούσαν μάσκα, διέκοψε την λειτουργία ζητώντας το αυτονόητο από όσους δεν φορούσαν μάσκα, να βγουν έξω από την εκκλησία. «Δεν θα ανοίξουμε διάλογο. Όσοι δεν φοράτε μάσκα θα βγείτε έξω, σεβόμενοι και τους συνανθρώπους σας και τη νομοθεσία», σημείωσε χαρακτηριστικά ζητώντας από τους πιστούς είτε να φορέσουν μάσκα είτε να αποχωρήσουν σεβόμενοι τα ισχύοντα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας.

Όπως διευκρίνισε, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τόσο ο ίδιος όσο και οι ψάλτες δε γίνεται να φορούν μάσκα, ώστε να μπορούν να ψάλλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: