Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Αναμνήσεις και τρυφερά συναισθήματα μιας εκ των εθελοντριών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ» ....

 

Γράφει η Μιρέλα Αγγ.Ζωγράφου

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ»: και η εμπειρία μου ως εθελόντρια

Έχουν περάσει δύο καλοκαίρια με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης «Απόστολος Γκάτσος» άδεια από παιδικές φωνές, γέλια, παιχνίδια και δανειστικά βιβλία διάσπαρτα παντού. 

Η ανάμνηση αυτή με έκανε να πιάσω μολύβι και χαρτί και να γράψω μερικές σκέψεις για το πως εγώ και όλη η ομάδα των εθελοντών οργάνωνε τις καλοκαιρινές δράσεις, που δεκάδες ομάδες παιδιών από την επαρχία μας και μικροί παραθεριστές περίμεναν με ανυπομονησία.

Η προσφορά της Βιβλιοθήκης Ερμιόνης στον τόπο και στον πολιτισμό μας είναι μεγάλη και μακροχρόνια, οι εκδηλώσεις πολλές, κατά τη διάρκεια του χειμώνα αλλά και του καλοκαιριού, για μικρούς και για μεγάλους και όλα αυτά οργανωμένα από μία ομάδα εθελοντών. 

Η αξία του εθελοντισμού αποτελούσε πηγή ζωής για τη βιβλιοθήκη μας, συνδυασμένη με τις υψηλές αρετές της αλληλοβοήθειας, του αλτρουισμού, της αλληλεγγύης και της ευγενούς άμιλλας.




Θα ήθελα όμως να σταθώ στα καλοκαίρια εκείνα που συμμετείχα εγώ και πραγματικά τα θυμάμαι με ένα μεγάλο και από καρδιάς χαμόγελο. Η οργάνωση, το τρέξιμο, οι συναντήσεις, η προετοιμασία του χώρου και ο χρόνος που αφιερώναμε στο χώρο της βιβλιοθήκης πολύς. Η ανταμοιβή όμως ήταν ο αριθμός των παιδιών, αλλά και των γονέων που «αγκάλιαζε» αυτή την προσπάθεια. Φράσεις όπως: «Σας ευχαριστούμε για την ωραία βραδιά!», «Πότε είναι η επόμενη εκδήλωση;», «Θα τα ξαναπούμε!» ηχούσαν τόσο όμορφα στις καλοκαιρινές ζεστές εκείνες βραδιές.

Τι πιο όμορφο και πιο ζωντανό από μία αυλή γεμάτη χάχανα, μουσικές, χορούς, χρώματα, κορδέλες, κατασκευές και ποδοβολητά. Τα γέλια των παιδιών μπλεγμένα με τα τζιτζικίσματα και τα μουσικά όργανα που πότε πότε συντρόφευαν τις βραδιές μας. Η αγαπημένη στιγμή όλων: να ξεφυλλίσουν τα βιβλία και να βρουν έναν καλοκαιρινό «σύντροφο» μέχρι την επόμενη φορά που θα έρθουν. Τα κεφαλάκια των παιδιών μέσα στα παραμύθια, να διαβάζουν περιλήψεις, τίτλους και να κοιτάνε εικόνες για να εντοπίσουν το βιβλίο εκείνο που θα τους τραβήξει την προσοχή.

Η αξία των εκδηλώσεων αυτών ήταν κάτι παραπάνω από διασκέδαση ή από ποιοτικό ελεύθερο χρόνο. Είναι πολιτισμός, κουλτούρα, πηγή γνώσης, παράθυρο στην τέχνη, τα γράμματα, τον αθλητισμό και το περιβάλλον! Είναι κριτική σκέψη, ελευθερία και εξέλιξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: