Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Θύμισες από το χρονοντούλαπο της ιστορίας... του Δημήτρη Καμιζή με την πολυποίκιλη δημαρχιακή του δράση!!




 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ







Από το χρονοντούλαπο της ιστορίας...

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ.

Ήταν μια από τις Εθελοντικές Ομάδες που οργανώσαμε από το 1999 που αναλάβαμε την διοίκηση και οργάνωση του νέου τότε Καποδιστριακού Δήμου Κρανιδίου και συνεχίστηκε και στον διάδοχο Δήμο Ερμιονίδας, προσέφερε δε (ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της) και συνεχίζει να προσφέρει σημαντικές φιλανθρωπικές υπηρεσίες σε συνανθρώπους μας.


Την ονομασία ΄'Αλληλεγγύη" την είχαμε εμπνευσθεί και "δανεισθεί" από το καταστατικό του Συλλόγου των Απανταχού Κρανιδιωτών του 1932.

Κατ' αρχήν είχε στεγασθεί έναντι χαμηλού ενοικίου στο ισόγειο του Κέντρου Νεότητος της Μητροπόλεως το κτήριο του οποίου ανήκε στην Μονή των Αγίων Αναργύρων Ερμιόνης (παλαιά οικοκυρική σχολή) Οι εθελόντριες γυναίκες που την συγκρότησαν και της έδωσαν με πίστη και ενθουσιασμό την αρχική δυναμική ώθηση εργάσθηκαν σε διάφορες δράσεις, ικανοποιώντας αντίστοιχες ανάγκες των συνανθρώπων μας και σύμφωνα πάντα με τις ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ. 

-> "Ούκ επ άρτω μόνο ζήσεται άνθρωπος" και φυσικά επειδή δεν είναι το φαγητό η μόνη ανάγκη, πέρα από την παρασκευή και διανομή φαγητού ανιχνεύοντας τις ανάγκες, έκαναν παρέα σε μοναχικούς ανθρώπους, συγύριζαν και καθάριζαν σπίτια ανήμπορων, περιποιόταν τους ίδιους, τους μετέφεραν σε υπηρεσίες Υγείας, προσέφεραν νοσηλευτικές βοηθητικές υπηρεσίες σε ασθενείς του Κ.Υ. (τότε νοσηλεύονταν ασθενείς και πέραν του 24ώρου), συγκέντρωναν τρόφιμα και χρήματα για να πληρώνουν ακόμα και δίδακτρα απόρων παιδιών σε ιδιωτικές επαγγελματικές σχολές, ακόμα προσέφεραν και οικονομικά βοηθήματα σε στρατιώτες.

Για να πραγματοποιούν τους σκοπούς τους οργάνωναν με μεγάλη επιτυχία φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και έκαναν πάντοτε τακτικούς δημόσιους απολογισμούς (και οικονομικούς) χωρίς βέβαια να αναφέρονται σε πρόσωπα και ονόματα ευεργετουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: