Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Για ένα ισχυρό, Δημοκρατικό Κράτος-> και για ένα Δήμο Ερμιονιδας που να τιμάει την ιστορία μας και την καταγωγή μας - προσθέτουμε εμείς ...

 Για ένα ισχυρό, Δημοκρατικό Κράτος...

Γράφει η Παρασκευή (Βιβή) Σκούρτη

Εξαιτίας των τελευταίων γεγονότων των ημερών, τόσο σε επίπεδο της χώρας όσο και σε τοπικό, έρχομαι να συζητήσω το 5ο σημείο των προτάσεων του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Αριστερά Αλέξη Τσίπρα, για μια Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας.

Έτσι λοιπόν:

·      Απαιτείται αποκατάσταση των μισθολογικών και φορολογικών αδικιών των πολιτών.

·      Διακοπή του ομφάλιου λώρου μεταξύ Δικαστικής και Εκτελεστικής εξουσίας. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων η Δικαστική εξουσία από την εκάστοτε Εκτελεστική εξουσία. Δεν μπορούν κυβερνητικά στελέχη να σέρνουν στα Δικαστήρια δημοσιογράφους της Ερευνητικής Δημοσιογραφίας.

Δεν μπορεί απεργίες των εργαζομένων να κηρύσσονται παράνομες και μάλιστα από μονομελή Δικαστήρια!

Όπως δεν μπορεί στον τόπο μας τα στελέχη του Δήμου, αλλά και ο Δήμαρχος προσωπικά να σέρνει διαρκώς στα δικαστήρια όποιον με θάρρος διατυπώνει τη γνώμη του και του ασκεί κριτική.

Δεν μπορεί να επιβάλλεται κλίμα τρομοκρατίας στους εργαζόμενους του Δήμου, να τους επιβάλλονται πειθαρχικές ποινές και μάλιστα σε ανακοίνωση του Δημάρχου να τονίζεται ότι αυτό δήθεν συμβαίνει γιατί «καθιστά προβληματική τη λειτουργία του Δήμου και ότι η ατιμωρησία θα δημιουργούσε προβλήματα λειτουργίας…!»

Με άλλα λόγια λέει στους υπόλοιπους εργαζόμενους ότι τους περιμένει παρόμοια τύχη, στην περίπτωση που θα σήκωναν κεφάλι.

Δεν μπορεί να γίνεται υποδοχή του Προέδρου της Π.Ο.Ε.Ο.Τ.Α. στο γκαράζ του Δήμου από περιπολικό της Αστυνομίας μετά από κλίση της Δημοτικής Αρχής!

·      Σε ότι αφορά τα ΜΜΕ απαιτείται οικονομική ενίσχυση με βάση τις πραγματικές ανάγκες και με διαφανή κριτήρια.

·      Επανεκκίνηση της διαδικασίας αδειοδότησης των Περιφερειακών ΜΜΕ.

·      Επαναφορά της υποχρέωσης για 400 εργαζόμενους σε όλους τους Σταθμούς Πανελλαδικής εμβέλειας.

·      Επιλογή της Διοίκησης της ΕΡΤ από Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

·      Σε ότι αφορά την ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών), επιβεβαιώνονται πλήρως οι προτάσεις του Προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα, με το θέμα των παρακολουθήσεων που βγήκαν στην επιφάνεια πρόσφατα και συνεχίζουν.

·      Έτσι απαιτείται η κατάργηση της τροπολογίας που δεν επιτρέπει τη γνωστοποίηση της παρακολούθησης σε όσους είχαν τεθεί σε παρακολούθηση.

·      Νομοθετικός ορισμός των λόγων Εθνικής Ασφάλειας.

·      Ουσιαστική συμμετοχή της Επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής στον ορισμό του εκάστοτε Διοικητή της ΕΥΠ.

·      Επαναφορά της ΕΥΠ στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μετατραπεί η ΕΥΠ σε παρακλάδι ξένων μυστικών Υπηρεσιών, μοχλός εκβιασμών πολιτικών αντιπάλων και να μετατραπεί σε ΚΥΠ της δεκαετίας του 1950 1960.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: