Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Ο Χαιρετισμός της Υποψήφιας Βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αργολίδας Παρασκευής (Βιβής) Σκούρτη -> με ένα άκρως πολιτικό λόγο στην παρουσίαση της νέας δημοτικής παράταξης Τάσου Τόκα & Τάσου Λάμπρου στο θεατράκι «Αρτίκι»

 

Άραγε, πως αντέδρασαν οι παράγοντες.. και το ακροατήριο…

========================================================================================================================


Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΌΣ

Τάσο και Τάσο, σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Ευχαριστώ και το Προεδρείο που μου δίνει το λόγο με σκοπό να εκφράσω τις σκέψεις μου ως μία πολίτης ενεργή στα κοινά, που αδυνατεί να μείνει αδρανής, αφελής, αδιάφορη αλλά και ως άνθρωπος που έχω υπηρετήσει την Τ.Α. για 8 χρόνια.

Χαιρετίζω τη σημερινή συνάντηση που δημιουργεί προσδοκίες, προκειμένου να υπάρξει κάτι διαφορετικό στην πορεία των πραγμάτων του Δήμου μας, καθώς θεωρούμε ότι η πορεία που έχει χαράξει η παρούσα Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον κ. Γεωργόπουλο, οδηγεί σε καταστάσεις που δεν είναι προς το συμφέρον του Δήμου.

      Συνήθως στο επίπεδο της Τ.Α. ακούμε αρκετές φορές τη φράση : «Να ενωθούν όλοι για το καλό του τόπου», ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων ή κομματικών επιλογών.

      Θεωρούμε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι, καθώς στην Τ.Α. όπως και σε κάθε άλλη κοινωνική δραστηριότητα, η αντιμετώπιση των προβλημάτων και η λύση τους έχει πάντα συγκεκριμένη πολιτική αντίληψη.

Π.χ. η ιδιωτικοποίηση βασικών υπηρεσιών ενός Δήμου ή όχι, αποτελεί πολιτική επιλογή και γενικά δεν γίνεται για το καλό του τόπου.

      Για να δούμε λοιπόν, οι βασικές επιλογές της παρούσης Δημοτικής Αρχής, κατά πόσον είναι για το καλό του τόπου.

1. Η αντιμετώπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων, με το κάλεσμα του περιπολικού, προκειμένου να εμποδίσει την επαφή και ενημέρωση του Προέδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ, με το τοπικό συνδικαλιστικό όργανο, σίγουρα δεν είναι για το καλό του τόπου.

2. Η τρομοκράτηση και η προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, αποτελεί παραβίαση της ελεύθερης έκφρασης των εργαζομένων και σίγουρα δεν είναι για το καλό του τόπου.

3. Η μη λήψη μέτρων ασφαλείας για την προστασία της ζωής των εργαζομένων και η ακινητοποίηση απορριμματοφόρου, πριν μερικές ημέρες, δεν συνεισέφερε στο καλό του τόπου, αλλά μάλλον τον δυσφήμισε και την ευθύνη την έχουν όλοι, όσοι στηρίζουν τη σημερινή Δημοτική Αρχή, με όποιον τρόπο.

4. Η συνεχής διαδικασία των απευθείας αναθέσεων, από τα κεράσματα στις εκδηλώσεις (αλήθεια, τι έκφραση κι αυτή!), μέχρι και την εκχώρηση υπηρεσιών του Δήμου σίγουρα δεν είναι για το καλό του τόπου, αλλά αποτελεί πολιτική επιλογή των Δήμων που πρόσκεινται στη Ν.Δ..

5. Η εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου σε ιδιώτες δεν γίνεται για το καλό του τόπου, αλλά γίνεται σε βάρος του με την πληρωμή υπέρογκων ποσών και είναι επιλογή Δημάρχων που πρόσκεινται στη Ν.Δ.

6. Η καταστρατήγηση της 5νθήμερης εργασίας των εργαζομένων δεν είναι για το καλό του τόπου, αλλά επιλογή της Κυβέρνησης της Ν.Δ. για την ελαστικοποίηση του ωραρίου εργασίας των εργαζομένων, που υλοποιούν οι Δήμαρχοι της Ν.Δ.

7. Οι καταγγελίες και οι μηνύσεις σε βάρος δημοτών που ασκούν κριτική στη Δημοτική Αρχή δεν είναι για το καλό του τόπου αλλά είναι μια κακέκτυπη έκδοση Τραμπισμού, με χαρακτηριστικά της περιοχής μας.

Αντίθετα από όλα αυτά «το καλό του τόπου» για τους πολίτες και τις πολίτισσες της Ερμιονίδας είναι η αξιοκρατία, η διαφάνεια, ο δημοκρατικός τρόπος λειτουργίας του Δήμου.

Είναι η ισονομία απέναντι σε κάθε πολίτη.

Είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ώστε η περιοχή μας να γίνει τόπος αρχαιολογικού τουρισμού.

Είναι η ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.

Είναι η ανάπτυξη της περιοχής με κέντρο τον άνθρωπο που εργάζεται είτε στη θάλασσα, είτε στη γη, σ’ εκείνον που εργάζεται στις μονάδες επισιτισμού και ξενοδοχειακές, στον επαγγελματία που παλεύει να μείνει όρθια η επιχείρησή του, στον κάθε νέο που αγωνιά. Οι πολίτες της Ερμιονίδας θέλουν έναν Δήμο με σύγχρονο κοινωνικό πρόσωπο, που θα είναι δίπλα τους.

Όλα τούτα απαιτούν πολιτικές επιλογές αντίθετες με τις επιλογές της παρούσης Δημοτικής Αρχής και η ενότητα των δύο Δημοτικών συνδυασμών που επιτελείται σήμερα γεννά θετικές προσδοκίες.

Είθε να μην διαψευσθούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: