Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Παρασκευή (Βιβή) Σκούρτη με πολιτική ΄άποψη και λόγο ατόφιο πολιτικό!!....

...Τι δουλειά έχει η Βιβή, με τους χαμογελαστούς και τις χαμογελαστές...

===================================================================================================================================================

ΣΥΡΙΖΑ και Αυτοδιοικητικές Εκλογές

Γράφει η Βιβή Σκούρτη

Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην Κυβέρνηση νομοθέτησε με τον νόμο 4555/2018, δηλαδή τον νόμο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ», με τον οποίο επέφερε τομή στα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

·      Θεσμοθετούσε την Απλή Αναλογική ως εκλογικό σύστημα, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τη συνεργασία των Δημοτικών Παρατάξεων και την ενότητα των τοπικών κοινωνιών.

·      Έδινε τη δυνατότητα στις Δημοτικές Κοινότητες να υπάρχουν συνδυασμοί, που δεν θα ήταν υποχρεωτικά υπο την σκέπη κάποιου Δημάρχου και η ψηφοφορία να γίνεται σε ξεχωριστές κάλπες.

·      Έδινε αρμοδιότητες στις Δημοτικές Κοινότητες, ώστε οι αποφάσεις τους να ήταν υποχρεωτικά υλοποιήσιμες από τα Δημοτικά Συμβούλια.

Αυτός ο Νόμος ήταν από τους πρώτους που «γκρεμίστηκε» από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη το 2019, ενισχύοντας έτσι το δημαρχοκεντρικό σύστημα, προωθώντας την αδιαφάνεια στις διοικήσεις των Δήμων, στραγγαλίζοντας την ελεύθερη έκφραση των Δημοτικών Κοινοτήτων και δημιουργώντας συνθήκες ανοιχτών εκβιασμών από τους Δημάρχους, προς τους Προέδρους των Κοινοτήτων.

   Όταν έγινε η κατάργηση του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ», κάποιοι θέλησαν να το δικαιολογήσουν «ως καλή πράξη της Κυβέρνησης», με σκοπό τη «διευκόλυνση» της λειτουργίας των Δήμων!

Καταδικάσαμε δηλαδή έναν νόμο πριν δούμε την εφαρμογή του!

   Και ήρθε το Συμβούλιο Επικρατείας να αναγκάσει την Κυβέρνηση Μητσοτάκη να επαναφέρει κάποια από τα «γκρεμισμένα», όπως π.χ. τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής.

   Διαπιστώνουμε σήμερα -εκ των υστέρων- αρκετοί υποψήφιοι, ιδιαίτερα Πρόεδροι και Σύμβουλοι Δημοτικών Κοινοτήτων, να αναπολούν το πόσο σωστός ήταν ο Νόμος του ΣΥΡΙΖΑ και  βέβαια πολλοί εξ αυτών πάσχοντας από το Σύνδρομο της Στοκχόλμης ψήφισαν τον Μητσοτάκη, που καταπάτησε κάθε έννοια αυτοτέλειας των Δημοτικών Κοινοτήτων.

   Σε αυτούς λοιπόν λέμε: «Πολύ αργά για δάκρυα».

          Σε ότι αφορά στην περιοχή μας στη στήριξη ή όχι συνδυασμών από τον ΣΥΡΙΖΑ, για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι η απόφαση της Ο.Μ. Ερμιονίδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι: «Δεν τασσόμαστε υπέρ κανενός υποψηφίου, αλλά το κάθε μέλος μπορεί να πράξει με βάση τη συνείδησή του».

Και βέβαια, εδώ σημειώνουμε ότι, ένα μέλος του κόμματός μας δεν μπορεί να ταχθεί υπέρ συνδυασμού που:

·      Διαιρεί την τοπική μας κοινωνία...

·      Που καταστρατηγεί κάθε εργατικό, συνδικαλιστικό δικαίωμα σε ότι αφορά τους υπαλλήλους...

·      Που σέρνει στα δικαστήρια και στην Αστυνομία,

 όποιον έχει αντίθετη άποψη...

·      Που δεν ορθώνει το ανάστημά του στα συμφέροντα των εμπόρων γης, που καταστρατηγούν την ένομη τάξη....

Παρασκευή (Βιβή) Σκούρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: