Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Μια ακόμα εκπαιδευτική δράση πνοής από την «Εταιρεία Μελετών Ερμιονιδας» που συχνά μας εκπλήσσει γλυκά…

Γιατί ο εθελοντισμός είναι κοινωνική προσφορά, με μοναδικό αντάλλαγμα τους κτύπους της καρδιάς μας και το γαλήνεμα της ψυχής μας!! – Δοκιμάστε το … 

 Stam. Dam. D.

==================================================================================================================================================

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΣΑΡΟΙ ΣΤΟΝ ΕΡΜΙΟΝΙΚΟ ΚΟΛΠΟ

«Τούτος ο τόπος είναι ένας μύθος από χρώμα και φως.

Ένας μύθος κρυφός με τον κόσμο του ήλιου δεμένος»

 (Νίκος Γκάτσος)-

Με την πόλη μας ως χώρο μάθησης

Στις 21 Σεπτεμβρίου του 2024 υλοποιήσαμε ένα ακόμα ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της «ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ» σχεδιασμένο για παιδιά, αλλά χωρίς να αποκλείουμε και τους ενήλικες και οδηγηθήκαμε  στα μονοπάτια της εξερεύνησης της τοπικής μας ιστορίας .

Μία επίσης πρωτότυπη παρουσίασης συγγραφικού έργου του συμπολίτη μας και πλοιάρχου Ε.Ν. Δημήτρη Θ. Τουτουντζή, με συναφές περιεχόμενο και  με τίτλο «Η πειρατεία ανά τους αιώνες» Αθήνα 2024, όπου και κληρώσαμε την προσφορά του, τέσσερα αντίτυπα στους παρευρισκόμενους.


Ένα ταξίδι μαγευτικό, δημιουργικό γεμάτο χρώματα, φαντασία, ποίηση, δράση, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, ενταγμένο στο Πρόγραμμα  του Δήμου «Ευρωπαϊκής  εβδομάδας Κινητικότητας»  MOBILITYACTION.

Ένα ζωντανό σχέδιο εργασίας που σκοπό είχε να δυναμώσει το ενδιαφέρον  όσων θα συμμετείχαν, υποστηριζόμενο με εκπαιδευτικό υλικό υψηλής αισθητικής.

«Πολλές φορές ανακάλυψη δεν είναι η εύρεση κάποιου νέου πράγματος, αλλά το κοίταγμα του ήδη γνωστού με άλλο μάτι»  (Marcel Proust)

Ως ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ έχουμε υλοποιήσει παρόμοια εκπαιδευτικά Προγράμματα, χρησιμοποιώντας βιωματικές προσεγγίσεις και πρακτικές στις δράσεις μας, χρησιμοποιώντας την πόλη μας ως χώρο μάθησης.

Το φυσικό της περιβάλλον και εν προκειμένω το μαγικό μας δάσος Μπίστι, τα τοπία, τα μνημεία μας Φάρο και Μύλο που άλλωστε αποτελούν εξαιρετικό υλικό για αβίαστη μάθηση και κριτικό στοχασμό σε όσους συμμετείχαν.

         ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: