Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Μια ξεχωριστή γιορτή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού στα Δίδυμα.!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ

2 ώρ.  · 

Η καθιερωμένη γιορτή της πατάτας, τοπικού προϊόντος των Διδύμων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Σεπτέμβρη στο Λαογραφικό Μουσείο Διδύμων εξελίχθηκε σε μια σπουδαία εκδήλωση Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού που καθήλωσε κυριολεκτικά το κοινό που την παρακολούθησε. Πέραν των δημοτικών και τοπικών αυτοδιοικητικών παραγόντων παραβρέθηκε και ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ κ Γιάννης Γκιόλας με την σύζυγό του.

Την άψογη σε όλα διοργάνωση είχαν αναλάβει και έφεραν σε πέρας όπως άλλωστε κάθε χρόνο οι Εθελόντριες του Λαογραφικού Μουσείου με "μαέστρους" τις κυρίες Γιώτα Σαμπάνη Μπάρδη και Φρόσω Μεθενίτη και έξοχες παρουσιάστριες, με γλαφυρό, δομημένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο λόγο τις κύριες Αναστασία Βουρλή, Μάρια Προσίλη, Κική Βογκλη και τον κύριο Δημήτριο Τσατσαρό.

Η εκδήλωση πέραν των τοπικών ιστορικών αναφορών περιελάμβανε και βραβεύσεις Δίδυμιωτών παλαιότερων Μουσικών, παικτών διαφόρων οργάνων, του Μουσικολογιοτάτου Ιεροψάλτου, Διδασκάλου και Συγγραφέα κυρίου Αθανασίου Τσατσαρού και τέλος προς μεγάλη μου έκπληξη στο τέλος περιελάμβανε και αναφορά στο πρόσωπο μου ως έχοντος τη αρχική ιδέα της δημιουργίας του Λαογραφικού Μουσείου Διδύμων (στην τελευταία μου δημαρχιακή θητεία), αναφορά την οποία τιμητικά συνόδευσαν με την προσφορά σε μένα μιας εικόνας του Αγίου Δημητρίου την οποία φιλοτέχνησε η κυρία Βασιλική Παπαθανασίου. 

Τις ευχαριστώ πάρα πολύ τόσο για τα θερμά τους λόγια και το δώρο τους, όσο και για το ότι διατηρούν στην μνήμη τους με ευγνωμοσύνη πρόσωπα και γεγονότα την στιγμή που άλλοι καταβάλλουν προσπάθεια να λησμονήσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: