Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Νέα Δημοκρατία και Νόμος 4462/2020 Ο Νόμος που ανάβει τις φωτιές και... δημιουργεί ατέλειωτο πάρτι!!!



Γράφει η Παρασκευή (Βιβή) Σκούρτη

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:

Με βάση το άρθρο 38 του Νόμου αυτού δημιουργήθηκε το Υπηρεσιακό Ταμείο Πρόληψης και Αντιμετώπισης Κινδύνων, με ανεξέλεγκτες διαδικασίες και με προϋπολογισμό που δεν ανακοινώνεται και εκτιμάται ότι είναι 5 εκατομμύρια ευρώ!

Με βάση το άρθρο 39, δημιουργήθηκε η Εθνική Σχολή Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, πάλι με κρυφό προϋπολογισμό, που εκτιμάται ότι είναι 15 εκατομμύρια ευρώ!

Με το άρθρο 40 του ιδίου Νόμου συστήθηκε το Κέντρο Μελετών Διαχείρισης Κρίσεων, με κρυφό προϋπολογισμό, εκτιμώμενο στα 8 εκατομμύρια ευρώ!

Με το άρθρο 41 ιδρύθηκε μια άλλη αχρείαστη δομή, το Μόνιμο Επιστημονικό Συμβούλιο Πολιτικής Προστασίας, με κρυφό προϋπολογισμό εκτιμώμενο στα 10 εκατομμύρια ευρώ!

Με το άρθρο 42 δημιουργήθηκε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δασικών Πυρκαγιών, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 3 εκατομμύρια ευρώ!

Με το άρθρο 44 μεταφέρθηκε ο έλεγχος κάθε δαπάνης των παραπάνω δομών στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αφαιρώντας τις αρμοδιότητες ελέγχου από τα όργανα του Υπ. Οικονομικών.

Με το άρθρο 53 θεσμοθετήθηκε η ύπαρξη των μυστικών κονδυλίων που υπολογίζεται ότι ο προϋπολογισμός τους είναι περί τα 33 εκατομμύρια ευρώ!

Αλήθεια, σε τι χρειάζονται τα μυστικά κονδύλια στο Πυροσβεστικό Σώμα;

Όλα τα παραπάνω είναι στη δικαιοδοσία του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Αντιστράτηγου εν αποστρατεία του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Βασιλείου Παπαγεωργίου, που διορίζεται από τον Πρωθυπουργό και για του οποίου τα πεπραγμένα θα επανέλθουμε.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν το πώς αξιοποιούνται τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και το αποτέλεσμα είναι οι άσβεστες πυρκαγιές και η ανίκανη ηγεσία πολιτική και φυσική, στο να σχεδιάσει την αντιμετώπισή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: