Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Οι αλήθειες και… τα ψέματα με αδιάσειστα ντοκουμέντα ...


        Οι αλήθειες και… τα ψέματα 

Γράφει η Βιβή Σκούρτη

 

Η Ν.Δ. πανηγυρίζει για το ότι από 1/1/2024, θα δώσει αύξηση στους δημοσίους υπαλλήλους 5, 06%, όταν ο μέσος όρος του πληθωρισμού της τελευταίας 3ετίας ανέρχεται στο 16,74%.

Παράλληλα το 40% των υποψηφίων Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που πήραν μέρος στον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για μια θέση στο δημόσιο, εξαιτίας των χαμηλών μισθών παραιτούνται του διορισμού τους κι ας είναι επιτυχόντες.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ισχυρίζεται ότι από 1/1/2024 οι συνταξιούχοι θα λάβουν αύξηση 3%. Από αυτήν την αύξηση εξαιρούνται όσοι έχουν προσωπική διαφορά, δηλ. 640 χιλιάδες άνθρωποι!

Η Κυβέρνηση έχοντας υπερπλεόνασμα 3,1 δις €, εξαιτίας του αυξημένου ΦΠΑ από την άνοδο των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, θα διαθέσει «λέει» προς τις ευάλωτες ομάδες τις μέρες των γιορτών 352 εκατομμύρια, όταν σε περίοδο μνημονίων το κοινωνικό μέρισμα που είχε δοθεί από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την ίδια περίοδο ήταν:

Το 2016    629 εκατομμύρια

Το 2017  750 εκατομμύρια

Το 2018  780 εκατομμύρια και ήταν αυτά που ο Μητσοτάκης ονόμαζε «ψίχουλα»!

Πανηγυρίζει η ΝΔ ότι η Κυβέρνησή της μείωσε 50  φόρους

την προηγούμενη 4/ετία!

Όμως έχει καταφέρει η χώρα μας να έχει ποσοστό φόρων 29% του ΑΕΠ, χωρίς να υπολογίζονται οι εισφορές και να είναι πρώτη στην Ε.Ε.

Την ώρα που η ΝΔ μοιράζει όντως ψίχουλα στους αδύναμους, τα golden boys της ΔΕΗ, με απόφαση του Δ.Σ. της, αυξάνει τους μισθούς τους με το ποσό του μισού εκατομμυρίου €, που θα λάβουν επιπλέον μέσα στο 2024 τα 7 μη εκτελεστικά μέλη της ΔΕΗ!

Πώς λοιπόν να μείνουν χρήματα ώστε η ΔΕΗ να μειώσει τα τιμολόγιά της;

Αλλά το ίδιο κάνει και το Υπουργείο Υγείας, που προχώρησε προκλητικά σε αυξήσεις των Διοικητών των Νοσοκομείων, την ώρα που η μία κλινική μετά την άλλη στα Δημόσια Νοσοκομεία  βάζουν λουκέτο και για να βρουν αναισθησιολόγο ψάχνουν με το κιάλι....

Δεν υπάρχουν σχόλια: