Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Έχουν μπλέξει άσχημα(!) απ’ ό,τι διαφαίνεται ο Δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ Αριστείδη Μπίμπα , με τον επικ. της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννη Μαργέτα…


Φανταστείτε, κάποιες υποθέσεις να φτάσουν στην έρευνα και την  κρίση του κ. Εισαγγελέα!!...

=================================================================================================

e-mail στο blog...

Λαϊκισμού συνέχεια…

Απαντώντας στα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ, τα οικονομικά στοιχεία θα τα συζητήσουμε εκτενέστερα όταν θα έλθει η έγκριση της Νέας Τιμολογιακής Πολιτικής στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Αυτό που πρέπει πρωτίστως να κατανοήσουν οι Διοικούντες και δυστυχώς από τις απαντήσεις φαίνεται ότι αδυνατούν, είναι ότι οι ανοχές των πολιτών σε αυξήσεις στο νερό έχουν εξαντληθεί, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το νερό του Δήμου Ερμιονίδας με τη γνωστή σε όλους μας ποιότητά του. Θα αντιληφθούν ότι αυξήσεις (τιμωρητικές;) ποσοστού 177% είναι παντελώς αδικαιολόγητες.

Επειδή όμως για άλλη μια φορά ο λαϊκισμός και η διαστρέβλωση της αλήθειας ξεχειλίζουν, σε ό,τι αφορά τις αμοιβές του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ τα πράγματα συνέβησαν όπως παρακάτω:

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ όρισε την αποζημίωσή του στο ποσό που ορίζει ο νόμος 4604 του 2019. Ο ίδιος νόμος ορίζει και την αποζημίωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τις συνεδριάσεις.

Απαντώντας στα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ, τα οικονομικά στοιχεία θα τα συζητήσουμε εκτενέστερα όταν θα έλθει η έγκριση της Νέας Τιμολογιακής Πολιτικής στο Δημοτικό Συμβούλιο.  

Αυτό που πρέπει πρωτίστως να κατανοήσουν οι Διοικούντες και δυστυχώς από τις απαντήσεις φαίνεται ότι αδυνατούν, είναι ότι οι ανοχές των πολιτών σε αυξήσεις στο νερό έχουν εξαντληθεί, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το νερό του Δήμου Ερμιονίδας με τη γνωστή σε όλους μας  αποζημίωσή του στο ποσό που ορίζει ο νόμος 4604 του 2019. Ο ίδιος νόμος ορίζει και την αποζημίωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τις συνεδριάσεις.

Ο Πρόεδρος όμως της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ για τα μέλη του Δ.Σ επεφύλαξε άλλη συμπεριφορά και τα άφησε στην αποζημίωση που προέβλεπε το δεύτερο μνημόνιο. Πράγματι το ποσό που προέβλεψε, επιβλήθηκε με το μνημονιακό νόμο 4093/2012 «έγκριση μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016. Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν.4046/2012 και του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016»

Σε ό,τι με αφορά, ανέφερα ότι η Ελλάδα το 2024 ευτυχώς έχει βγει από τα μνημόνια και δεν μπορεί να εφαρμόζονται επιλεκτικά μνημονιακοί νόμοι.

Αναφορικά με τα τυπογραφικά λάθη, ας θυμηθεί ο Πρόεδρος ότι στο τελευταίο συμβούλιο, στην Προγραμματική Σύμβαση που έχει συνάψει η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άργους – Μυκηνών, για την Πράξη «Σχεδιασμός και υλοποίηση έργων των προσκλήσεων…. του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης», στο παράρτημα ΙΙΙ στη σελίδα 19, όπως επεσήμανα, αντί του ορθού Δήμος Ερμιονίδας, αναφέρεται Δήμος Ζαγορίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επί τη ευκαιρία να θυμίσω ότι εκκρεμούν και άλλες απαντήσεις.

Κρανίδι 22 Μαρτίου 2024

Γιάννης Μαργέτας

Δεν υπάρχουν σχόλια: