Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Προς τον ανώνυμο και ανυποψίαστο έντιμο Αστυφύλακα «Μπάτσος» ή Αστυνομικός;

 


Γράφει η Βιβή Σκούρτη

Επιθυμώ να μοιραστώ μαζί σας τους προβληματισμούς των Αστυνομικών που αγωνιούν να τα φέρουν βόλτα με την ακρίβεια, να στηρίξουν τις οικογένειές τους, να επιστρέψουν στο σπίτι τους σώοι μετά από κάθε τους βάρδια.

Στα πλαίσια της εκστρατείας των Βουλευτικών εκλογών στην οποία ήμουν υποψήφια, μού δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσω με αρκετούς από αυτούς, κυρίως με υψηλόβαθμους, οι οποίοι και μου εξέφρασαν την αγωνία για την επικρατούσα σημερινή κατάσταση στην Αστυνομία· για τις διαλυμένες υπηρεσίες, για την προσπάθεια που γίνεται να χρησιμοποιούνται ως αναλώσιμα εργαλεία.

Από τη μια ο Πρωθυπουργός να τους λέει: «Εσείς είστε» και από την άλλη στην πρώτη στραβή να γίνονται τα εξιλαστήρια θύματα.

Η Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας, μαζί με τη φυσική, θέλουν να μετατρέψουν τους ένστολους εργαζόμενους σε κουρδιστά πορτοκάλια, χωρίς εκπαίδευση, χωρίς μέσα ατομικής προστασίας, με ξεχαρβαλωμένα περιπολικά,  χωρίς καθαριστικά και φωτοτυπικό χαρτί, με άδεια Αστυνομικά Τμήματα.

Θέλουν να τους μετατρέψουν σε άβουλα όργανα, που έτσι χωρίς πρόγραμμα θα κάνουν ντου από παντού σε εργαζόμενους και  φοιτητές, ενώ τα ανίκανα επιτελεία να μην είναι σε θέση να καταστρώσουν ένα ικανό σχέδιο πάταξης της βίας και του βαρέως οργανωμένου εγκλήματος, με αποκορύφωμα να σφάζεται μία γυναίκα μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα.

Η φυσική και πολιτική ηγεσία αδιαφορεί για το αν επιστρέψουν στο σπίτι τους σώοι μετά από τη βάρδια τους. Τους ωθεί, τους εκβιάζει και το μόνο που τους μένει είναι να εκλιπαρούν για μια μετάθεση ή μια προαγωγή.

Ο δε αποτυχημένος Χρυσοχοΐδης τα ρίχνει πάλι στους Αστυνομικούς, λέγοντας ότι: « Η Αστυνομία δεν μπορεί να προλάβει τις εξελίξεις που τρέχουν».

Τι διαπίστωση κι αυτή του Υπουργού από την Καμπούλ!

Όλα λοιπόν τα παραπάνω είναι όσα στοιχειοθετούν ότι τους ένστολους υπαλλήλους η Κυβέρνηση τους θέλει «μπάτσους».

Οι ένστολοι όμως εργαζόμενοι είναι εργαζόμενοι Αστυνομικοί, δηλαδή πολίτες με εργασιακά δικαιώματα,

 συνδικαλιστικές ελευθερίες,

 ελεύθερη γνώμη,

αξιοπρέπεια,

σε μια υπηρεσία που να λειτουργεί με σύγχρονο και δημοκρατικό κανονισμό,

που να εξασφαλίζει τη μετάθεση και προαγωγή χωρίς κλίκες  και κομματικά κριτήρια,

 που θέλει τον ένστολο υπάλληλο «Αστυνομικό», εκπαιδευμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις του οργανωμένου εγκλήματος,

 με πλήρωση θέσεων στα Αστυνομικά Τμήματα,

 με σύγχρονα μέσα ατομικής προστασίας,

με αξιοπρεπή μισθό και όχι ορντινάντσα να φυλάει διάφορους μεγαλοσχήμονες  και κύρια εγγυητές των δημοκρατικών ελευθεριών και της ασφάλειας των πολιτών .

Δυστυχώς για τον κ. Χρυσοχοΐδη, αποτελεί το γεγονός ότι ούτε στην Καμπούλ δεν σφαγιάστηκε γυναίκα μπροστά σε αστυνομικό τμήμα.

Κατά τ’ άλλα ο κύριος αυτός πουλά δάφνες, ότι επί των ημερών του εξαρθρώθηκε η 17 Νοέμβρη, όταν άλλα λέγονται σε συζητήσεις των έντιμων Αστυνομικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: