Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων την 18η Μαΐου...

 

 



Φώτο από το αρχείο του blog >>> https://stamdamd.blogspot.com/ από ρεπορτάζ μας με επισκέψεις μαθητών όλων των βαθμίδων κι’ όχι μόνο… στο "Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης"! 

Στην φωτο μαθητές από σχολεία της Ε.Ε. 

=============================================================================================================================================

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, όρισε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι «να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς».

Η είσοδος στα μουσεία είναι ελεύθερη.

Η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το Δ.Σ. του Ελληνικού Τμήματος του ICOM επέλεξε το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, ως τιμώμενο φορέα για το 2024, εκτιμώντας ιδιαίτερα το επιστημονικό και το εκπαιδευτικό έργο που επιτελεί.

Το πρόγραμμα των δράσεων που έχουν ετοιμάσει τα ελληνικά μουσεία με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2024 με θέμα «Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα» είναι διαθέσιμο ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: