Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Πόσο δραµατικά θα αλλάξει η ζωή µας σε 20 χρόνια;;; !!!

Πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα ενημέρωση - διαβάστε το άρθρο...

Αποστολή στο blolg  Αργύρης Λέκκας


Διαβάζοντας στο διαδίκτυο αυτά που γίνονται στον κόσµο, σίγουρα γίνεσαι αν όχι σοφότερος, τουλάχιστον ενήµερος για τις εξελίξεις που έρχονται µε ταχύτητα στον χώρο που ζούµε. Πολλές από αυτές τις εξελίξεις, δεν τις αντιλαµβανόµαστε άµεσα ακόµα και τη στιγµή που φθάνουν, ίσως γιατί δεν µας αγγίζουν, αλλά αιωρούνται δίπλα µας. Έτσι, ανάλογα µε την αντίληψη, τη γνώση, τη διάθεση, το κριτικό πνεύµα και φυσικά τις πληροφορίες που έχει ο καθένας µας, µπορούµε να µάθουµε πράγµατα και…θάµατα που συµβαίνουν ή θα συµβούν στο κοντινό ή άµεσο µέλλον. Βέβαια όλα αυτά, δεν είναι πάντοτε θετικά, είναι και αρνητικά όχι µόνο για εµάς προσωπικά, αλλά για όλο τον κόσµο.
Χαρακτηριστικό παράδειγµα αποτελούν τα λόγια ενός κορυφαίου επαγγελµατία στον χώρο του αυτοκινήτου, του Dr. Dieter Zetsche, Γενικού Διευθυντή της Daimler Benz, δηλαδή της Mercedes σε µια συνέντευξή του το 2017(!), η οποία δεν «έπαιξε στα ΜΜΕ» και είναι πολύ µα πολύ µεστή και επίκαιρη, µέχρι… παρεξήγησης. Διαβάστε λοιπόν τι είπε ο Dieter Zetsche και στη συνέχεια σκεφθείτε, αν έχουν βάση όλα αυτά και τι μέλλει γενέσθαι…
>>>>>>>

Οι ανταγωνιστές τους (της Mercedes) δεν είναι πλέον οι άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων, αλλά η Tesla (προφανώς), η Google, η Apple, η Amazon…
Κατά τα επόµενα 5 µε 10 χρόνια το λογισµικό- software- (η συλλογή από προγράµµατα υπολογιστών, διαδικασίες και οδηγίες χρήσης που εκτελούν ορισµένες εργασίες σε ένα υπολογιστικό σύστηµα) θα διαταράξει την πορεία των περισσότερων παραδοσιακών βιοµηχανιών.
Η Uber (πλατφόρµα µίσθωσης ταξί) είναι απλώς ένα εργαλείο λογισµικού, δεν διαθέτει αυτοκίνητα και είναι πλέον η µεγαλύτερη εταιρεία εκµετάλλευσης ταξί στον κόσµο.
ΗAirbnb (ιστοσελίδα καταχώρησης, εύρεσης και ενοικίασης καταλυµάτων) είναι πλέον η µεγαλύτερη ξενοδοχειακή εταιρεία στον κόσµο, αν και δεν διαθέτει ιδιόκτητα ξενοδοχεία.
Τεχνητή νοηµοσύνη: Οι υπολογιστές γίνονται καλύτεροι στην κατανόηση του κόσµου. Φέτος, ένας υπολογιστής νίκησε τον καλύτερο παίκτη Go (επιτραπέζιο παιγνίδι αφαιρετικής στρατηγικής, αρχαιότερο και δυσκολότερο από το σκάκι) στον κόσµο, 10 χρόνια νωρίτερα από το αναµενόµενο.
Στις ΗΠΑ σε λίγα χρόνια οι νέοι δικηγόροι δεν θα έχουν αντικείµενο εργασίας. Και αυτό, γιατί λόγω του υπερ-υπολογιστή της IBM Watson, ο κάθε ενδιαφερόµενος θα µπορεί να παίρνει νοµικές συµβουλές (µέχρι τώρα για περισσότερο ή λιγότερο βασικά πράγµατα) µέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, µε 90% ακρίβεια, σε σχέση µε 70% ακρίβεια, που δίνουν οι δικηγόροι. Έτσι, όσοι µελετούν τον νόµο για να σταδιοδροµήσουν ως δικηγόροι, είναι καλύτερα να σταµατήσουν αµέσως. Στο µέλλον θα υπάρχουν 90% λιγότεροι δικηγόροι και θα επιβιώσουν µόνο οι πολύ εξειδικευµένοι.
Ο υπολογιστής ΙΒΜ Watson βοηθά ήδη τους νοσηλευτές να διαγνώσουν τον καρκίνο, µε ακρίβεια 4 φορές µεγαλύτερη από τους γιατρούς.
Το Facebook, έχει τώρα ένα λογισµικό αναγνώρισης σχεδίων που µπορεί να αναγνωρίσει πρόσωπα καλύτερα από τον άνθρωπο. Το 2030, οι υπολογιστές θα γίνουν πιο έξυπνοι από τους ανθρώπους.
Αυτόνοµα αυτοκίνητα: Πολύ σύντοµα, ίσως και µέσα στη χρονιά αυτή, για πρώτη φορά θα τεθούν στη διάθεση του κοινού τα πρώτα αυτο-οδηγούµενα αυτοκίνητα. Περί το 2020, ολόκληρη η αυτοκινητοβιοµηχανία θα αρχίσει να αισθάνεται αυτή την αναταραχή. Κανείς δεν θα θέλει πια να έχει αυτοκίνητο. Απλά, µε το τηλέφωνό του θα καλεί ένα αυτοκίνητο, το οποίο θα τον παραλαµβάνει από το σηµείο που βρίσκεται και θα τον οδηγεί στον προορισµό του. Δεν θα χρειάζεται να το παρκάρει και θα πληρώνει µόνο για την απόσταση που µεταφέρθηκε και έτσι αυτό τον χρόνο θα µπορεί να τον αξιοποιεί πιο παραγωγικά. Τα παιδιά, δεν θα λάβουν ποτέ άδεια οδήγησης και δεν θα έχουν ποτέ αυτοκίνητο.

Θα αλλάξουν οι πόλεις, γιατί θα απαιτούνται 90-95% λιγότερα αυτοκίνητα εξ αιτίας του πιο πάνω λόγου. Μπορούµε να µετατρέψουµε τους χώρους που χρησιµοποιούµε για στάθµευση σε πάρκα. 1.200.000 εκατοµµύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο σε τροχαία ατυχήµατα παγκοσµίως. Τώρα έχουµε ένα ατύχηµα κάθε 100.000 χιλιόµετρα, ενώ µε αυτόνοµη οδήγηση αυτό θα πέσει σε ένα ατύχηµα σε 610 εκατοµµύρια χιλιόµετρα, σώζοντας ένα εκατοµµύριο ζωές κάθε χρόνο.

Οι περισσότερες εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων πιθανόν να χρεοκοπήσουν. Οι παραδοσιακές εταιρείες αυτοκινήτων δοκιµάζουν την εξελικτική προσέγγιση και απλά κατασκευάζουν ένα καλύτερο αυτοκίνητο, ενώ οι εταιρείες τεχνολογίας (Tesla, Apple, Google) θα κάνουν την επαναστατική προσέγγιση και θα κατασκευάσουν έναν υπολογιστή µε ρόδες.
Πολλοί µηχανικοί της Volkswagen και της Audi. είναι απόλυτα τροµοκρατηµένοι από την Tesla. Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα έχουν τεράστια προβλήµατα επειδή χωρίς ατυχήµατα, η ασφάλιση θα γίνει 100 φορές φθηνότερη. Το επιχειρηµατικό µοντέλο των ασφαλιστικών φορέων αυτοκινήτων θα εξαφανιστεί.
Η ακίνητη περιουσία θα αλλάξει. Επειδή εάν µπορεί κάποιος να εργάζεται ενώ µετακινείται, οι άνθρωποι θα µετακοµίσουν πιο µακριά για να ζήσουν σε µια πιο όµορφη γειτονιά.
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γύρω στο 2020 θα γίνουν συνηθισµένα. Οι πόλεις θα είναι λιγότερο θορυβώδεις γιατί όλα τα καινούργια αυτοκίνητα θα λειτουργούν µε ηλεκτρισµό. Η ηλεκτρική ενέργεια θα γίνει απίστευτα φθηνή και καθαρή: Η παραγωγή ενέργειας από την ηλιακή ακτινοβολία βρίσκεται σε µια ανοδική καµπύλη για τα τελευταία 30 χρόνια, αλλά τώρα µπορείτε να δείτε την επερχόµενη επίδραση.
Πέρυσι, οι εγκαταστάσεις εκµετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας παγκοσµίως ήταν µεγαλύτερες από όσο οι εγκαταστάσεις ορυκτών καυσίµων (πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο). Οι εταιρείες παροχής ενέργειας προσπαθούν απεγνωσµένα να περιορίσουν την πρόσβαση στο δίκτυο για να αποτρέψουν τον ανταγωνισµό από τις οικιακές ηλιακές εγκαταστάσεις, αλλά αυτό δεν µπορεί να διαρκέσει. Η τεχνολογία θα αναλάβει τη στρατηγική αυτή.
Με φτηνή ηλεκτρική ενέργεια έρχεται φθηνό και άφθονο νερό. Η αφαλάτωση του θαλασσινού νερού χρειάζεται τώρα µόνο 2kWh ανά κυβικό µέτρο (στα 0.25 σεντ). Στα περισσότερα µέρη δεν έχουµε έλλειψη νερού, έχουµε µόνο έλλειψη πόσιµου νερού. Φανταστείτε τι θα είναι εφικτό εάν κάποιος µπορεί να έχει όσο καθαρό νερό θέλει, σχεδόν χωρίς κόστος.
Υγεία: Υπάρχουν εταιρείες που θα κατασκευάσουν µια ελαφριά ιατρική συσκευή (που ονοµάζεται «Tricorder» από το Star Trek) που λειτουργεί µε το τηλέφωνο, η οποία λαµβάνει τη σάρωση του αµφιβληστροειδούς, το δείγµα του αίµατός σας και την αναπνοή σας και θα κάνει 13 αναίµακτες διαγνώσεις.
Στη συνέχεια θα αναλύει 54 βιοδείκτες που θα εντοπίσουν σχεδόν οποιαδήποτε ασθένεια. Θα είναι φτηνή, οπότε σε λίγα χρόνια όλοι σε αυτόν τον πλανήτη θα έχουν πρόσβαση στην ιατρική ανάλυση παγκόσµιας κλάσης, σχεδόν δωρεάν. Αντίο, ιατρικό διαγνωστικό κέντρο.
Τρισδιάστατη εκτύπωση: Η τιµή του φθηνότερου εκτυπωτή 3D µειώθηκε από $ 18.000 σε $ 400 µέσα σε 10 χρόνια. Ταυτόχρονα, έγινε 100 φορές πιο γρήγορος. Όλες οι µεγάλες εταιρείες υποδηµάτων έχουν ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζουν παπούτσια µε εκτύπωση 3D. Ορισµένα ανταλλακτικά αεροσκαφών εκτυπώνονται ήδη σε 3D ώστε να χρησιµοποιούνται σε αποµακρυσµένα αεροδρόµια. Ο διαστηµικός σταθµός έχει τώρα έναν εκτυπωτή ο οποίος εξαλείφει την ανάγκη για το µεγάλο απόθεµα ανταλλακτικών που χρησιµοποιούσαν στο παρελθόν.
Στο τέλος του τρέχοντος έτους, τα νέα έξυπνα τηλέφωνα θα έχουν δυνατότητες σάρωσης 3D. Τότε θα µπορούσατε να σαρώσετε τα πόδια σας τρισδιάστατα µε το τηλέφωνό σας και να εκτυπώσετε το τέλειο παπούτσι στο σπίτι σας.
Στην Κίνα, έχουν ήδη χτίσει ένα πλήρες κτίριο γραφείων 6 ορόφων µε εκτύπωση 3D. Μέχρι το 2027, το 10% όλων των προϊόντων που παράγονται θα εκτυπώνεται µε την τεχνολογία εκτύπωσης 3D.
Επιχειρηµατικές ευκαιρίες: Εάν σκέφτεστε µια κενή θέση που θέλετε να εκµεταλλευτείτε, αναρωτηθείτε: «στο µέλλον, θα εξακολουθήσει να υπάρχει αυτή η ανεκµετάλλευτη θέση»; και αν η απάντηση είναι ναι, εξετάστε τον τρόπο που θα µπορούσατε να το κάνετε αυτό νωρίτερα.
Εάν δεν λειτουργεί µε το τηλέφωνό σας, ξεχάστε την ιδέα. Και κάθε ιδέα σχεδιασµένη για επιτυχία τον 20ό αιώνα είναι καταδικασµένη σε αποτυχία στον 21ο αιώνα.
Εργασία: Το 70-80% των θέσεων εργασίας θα εξαφανιστούν τα επόµενα 20 χρόνια. Θα υπάρξουν πολλές νέες θέσεις εργασίας, αλλά δεν είναι σαφές εάν θα υπάρχουν αρκετές νέες θέσεις εργασίας σε τόσο µικρό χρονικό διάστηµα.
Dr. Dieter Zetsche Διευθ. Σύµβ. της Mercedes
Γεωργία: Στο µέλλον θα υπάρξει ένα γεωργικό ροµπότ αξίας $ 100. Οι αγρότες στις χώρες του 3ου κόσµου µπορούν στη συνέχεια να γίνουν… διευθυντές του τοµέα τους αντί να εργάζονται όλη µέρα στα χωράφια τους.
Η αεροπονική (διαδικασία καλλιέργειας φυτών σε περιβάλλον αέρα ή οµίχλης χωρίς τη χρήση εδάφους ή αδρανούς µέσου) θα χρειαστεί πολύ λιγότερο νερό.
Το πρώτο πιάτο κυτταροκαλλιέργειας Petri, που γίνεται από µοσχαρίσιο κρέας, είναι τώρα διαθέσιµο και θα είναι φθηνότερο από το κρέας που παράγεται από αγελάδα το 2018. Αυτή τη στιγµή, το 30% όλων των γεωργικών εκτάσεων χρησιµοποιείται για τις αγελάδες. Φανταστείτε αν δεν χρειαζόµαστε αυτόν τον χώρο πια. Υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις που θα φέρουν σύντοµα πρωτεΐνες εντόµων στην αγορά. Περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη από το κρέας. Θα χαρακτηριστεί ως «εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης» (επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι απορρίπτουν ακόµη την ιδέα της κατανάλωσης εντόµων).
Υπάρχει µια εφαρµογή που ονοµάζεται «moodies» η οποία µπορεί ήδη να πει ποια είναι η διάθεσή σας κάθε στιγµή. Μέχρι το 2020 θα υπάρχουν εφαρµογές που θα µπορούν να πουν από τις εκφράσεις του προσώπου αν λέτε ψέµατα. Φανταστείτε µια πολιτική συζήτηση όπου θα γίνεται εµφανές όταν οι συµµετέχοντες λένε την αλήθεια και όταν δεν τη λένε.
Το Bitcoin µπορεί να γίνει ακόµη και το προεπιλεγµένο αποθεµατικό νόµισµα … από όλο τον κόσµο!
Διάρκεια ζωής: Αυτή τη στιγµή, η µέση διάρκεια ζωής αυξάνεται κατά 3 µήνες τον χρόνο. Πριν από τέσσερα χρόνια, η διάρκεια ζωής ήταν 79 χρόνια και τώρα είναι 80 χρόνια. Η ίδια η αύξηση του προσδόκιµου αυξάνεται και το 2036 θα αυξηθεί ετησίως περισσότερο από ένα έτος. Έτσι λοιπόν όλοι µπορούµε να ζήσουµε για µεγάλο χρονικό διάστηµα, πιθανώς περισσότερο από 100 χρόνια.
Εκπαίδευση: Τα φθηνότερα έξυπνα τηλέφωνα βρίσκονται ήδη στα $ 10 στην Αφρική και την Ασία. Μέχρι το 2020, το 70% όλων των ανθρώπων θα έχει ένα έξυπνο τηλέφωνο. Αυτό σηµαίνει ότι όλοι έχουν την ίδια πρόσβαση στην παγκόσµια εκπαίδευση.
Κάθε παιδί µπορεί να χρησιµοποιήσει την ακαδηµία Khan (µη κερδοσκοπική εκπαιδευτική οργάνωση µε στόχο να δηµιουργηθεί µια προσβάσιµη τοποθεσία για την µόρφωση των ανθρώπων) για όλα όσα χρειάζεται ένα παιδί για να µάθει στο σχολείο στις χώρες του πρώτου κόσµου. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει λογισµικά στην Ινδονησία και σύντοµα θα κυκλοφορήσουν Αραβικά, Σουαχίλι και Κινέζικα αυτό το καλοκαίρι. Μπορώ να δω τεράστιες δυνατότητες εάν δώσουµε δωρεάν την αγγλική εφαρµογή, έτσι ώστε τα παιδιά στην Αφρική και παντού να µπορούν να µιλούν άπταιστα αγγλικά και αυτό θα µπορούσε να συµβεί µέσα σε µισό χρόνο.
Αυτά λοιπόν είπε ο Dr. Dieter Zetsche Διευθύνων Σύµβουλος της Mercedes το 2017. Σε 20 περίπου χρόνια -όσοι ζούνε- θα ξέρουν αν είχε δίκιο ή όχι!
Dr. Dieter Zetsche

Δεν υπάρχουν σχόλια: