Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Η περιφορά των Επιταφίων και τα εγκώμια από τη χορωδία του Μουσικού Συλλόγου.

Από το προσωπικό μας αρχείο - Απρίλιος 2012 


Με το «Ω γλυκύ μου έαρ...» να δένει αρμονικά με το θάνατο του Χριστού για τη σωτηρία μας και την ανοιξιάτικη χαρά και γιορτή με την ανανέωση της φύσης, για μια ακόμα χρονιά η χορωδία του Μ. Συλλόγου με χοράρχη - στην περίπτωση μας- τον μαέστρο Τάκη Μανιάτη, έψαλε τα εγκώμια στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Ερμιόνη και στη συνέχεια στην περιφορά του Επιταφίου.

Πολύς ο κόσμος  είχε κατακλύσει και τις δύο κεντρικές εκκλησίες στον εσωτερικό και τον αύλιο χώρο, που ήρθε να φρεσκάρει τον ψυχισμό του και να τιμήσει  την θρησκευτική μας παράδοση.


Ωραία στολισμένοι και οι δύο Επιτάφιοι με μια ιδιαίτερη αισθητική από τις σημερινές μυροφόρες, τιμώντας μια άλλη παράδοση από συμπολίτες και συμπολίτισσές μας που έχουν φύγει από τη ζωή και παραδώσανε νοερά τη ...σκυτάλη στους νεότερους/ρες.


Το παρήγορο είναι, πως τις ιεροτελεστίες αυτών των ημερών τις παρακολουθούν νέοι και παιδιά και αυτό μας δίνει ελπίδα, πως σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάει η ελληνική κοινωνία, φαίνεται, πως οι θρησκευτικές μας παραδόσεις είναι βαθιά ριζωμένες... 
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: