Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΠΙΣΤΙ

Γράφει η Βιβή Σκούρτη

Η πρόσκλησή μου έγινε στα πλαίσια της επικοινωνίας μου με τους πολίτες, 
γιατί οι εκλογές θα τελειώσουν αλλά ο πολιτισμός θα μείνει....

...Σας κάλεσα εδώ στο πευκόφυτο Μπίστι μας, τοπίο ανυπέρβλητης ομορφιάς, εδώ που αποτυπώνεται η μακραίωνη ιστορία της Ερμιόνης και η άνθηση του πολιτισμού της....

..Παντού είναι παρούσα η αίσθηση του μέτρου και της αρμονίας, έργα χειρών που δημιουργήθηκαν με μόχθο αιώνων.... 

...Η πόλη μας, η επαρχία μας, ο νομός μας ως εστία πολιτισμού, ως τόπος άνθισης των τεχνών, του πολιτισμού, αλλά και κάθε πρωτοπορίας, είναι ο τόπος που γεννάει μύθους, θρύλους, θεούς, νύμφες, γεννάει ποίηση...









Το σχόλιο του blog-Ακρωτήριο «Ποσείδιον» (Μπίστι) ο τόπος  των θρύλων, των παραδόσεων, της λατρείας των αρχαίων προγόνων μας στους Θεούς τους. 
Κάστρο Βυζαντινών, Τούρκων, Φράγκων, Βενετών, και «άντρο» του Αβά Φουρμόν (Γάλλος Ιερέας) καταστροφέα των αρχαίων Ναών μας, γλυπτών δημιουργημάτων και κλοπέα ανεκτίμητων αρχαίων επιγραφών…. 
Τόπος μαγικός που συνεχίζει και μαγεύει.  όπως χθες το δειλινό, τους λίγους τυχερούς σ’ αυτή τη συνάντηση…
Φώτο - σχόλιο – ΣΤΑΜ. ΔΑΜ. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------







Με γνωρίζετε καλά.
η εικόνα προφίλ της Παρασκευή Σκούρτη, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 Î¬Ï„Î¿Î¼Î¿Η συνεισφορά μου  στον πολιτισμό διαρκεί περίπου μισόν αιώνα.
ΛΑΣΟΣ, Χορωδία-Μαντολινάτα, Καλλιτεχνικός Όμιλος, Περιβαλλοντικός σύλλογος, Γραμματέας στην  Εταιρεία Μελετών Ερμιονίδος, συντακτική επιτροπή στο περιοδικό «Στην Ερμιόνη άλλοτε και τώρα», συγγραφή τριών βιβλίων που αφορούν την υλική και άυλη πολιτιστική ζωή της Ερμιόνης , συμμετοχή στα εκπαιδευτικά δρώμενα  της τοπικής βιβλιοθήκης, του Μουσείου παιχνιδιών, του ΙΛΜΕ.

Σας κάλεσα λοιπόν να χαράξουμε μαζί τις ενέργειες του πολιτισμού της επαρχίας μας, να ενοποιήσουμε τις δράσεις μας ώστε να υπάρχει αλληλοϋποστήριξη, γιατί θεωρώ ότι για τον πολιτισμό της πατρίδας μας δεν είναι να γίνονται 5-10 εκδηλώσεις.
Χρειάζεται να σκεφτούμε συλλογικά όχι μόνο τι να μεταφέρουμε στο σήμερα το τι γινόταν στο χθες, να κάνουμε δηλαδή αναβίωση, ή να διασώζουμε την παράδοση, αλλά αντλώντας από το χθες να φτιάχνουμε ορθά το σήμερα. Μελετώντας το χθες να χαράσσουμε καινούργιους δρόμους, να παράγουμε καλλιτεχνικές δημιουργίες, πολιτιστικές δραστηριότητες.
Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε σήμερα;
Η Ερμιονίδα χρειάζεται ν’ αποκτήσει ταυτότητα και η ταυτότητα αυτή μπορεί να γίνει χώρος πολιτιστικής δημιουργίας και πόλος για πολιτιστικό τουρισμό.
Έχουμε τον θεσμό της ετήσιας Έκθεσης φωτογραφίας
Έχουμε το φεστιβάλ του μουσικού συλλόγου, τα χορευτικά μας συγκροτήματα.
Μπορούμε να δώσουμε τη δική μας ταυτότητα στις πόλεις, στα χωριά μας, στην Επαρχία, στο Νομό.
Η πόρτα
Προχώρησε και άνοιξε μια πόρτα
ακόμα κι αν υπάρχει μόνο το σκοτάδι.
Ακόμα κι αν υπάρχει μόνο η υπόκωφη βοή του ανέμου.
Ακόμα κι αν δεν υπάρχει τίποτα απολύτως.
Προχώρησε και άνοιξε μια πόρτα.
Τουλάχιστον θα υπάρξει ένα ρεύμα...

(Μίλοσλαβ Χόλουμπ Τσέχος ποιητής)

Δεν υπάρχουν σχόλια: