Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Το ρεπορτάζ έχει δημοσιευτεί στο blog το 2011 ωστόσο, έκτοτε, δεν έχει αλλάξει τίποτα....


.
Στην Ερμιόνη, άλλα και σε όλη την Ελλάδα!!

Παράπονα ιδιοκτητών οικοπεδικών εκτάσεων που πρόκειται να οικοδομήσουν - για την ταλαιπωρία που υφίστανται, τον πολύτιμο  χρόνο που χάνουν και κυρίως, το οικονομικό κόστος που τους στοιχίζει η αρχαιολογική έρευνα επί του οικοδομήσιμου χώρου.

Με αφορμή τα πιο πάνω, είχαμε μια συζήτηση με  αρχαιολόγο συνεργείου που κάνει έρευνα αυτές τις μέρες σε εκσκαφή οικοπέδου προς ανέγερση οικοδομήματος.
Ο υπεύθυνος της αρχαιολογικής υπηρεσίας στην κουβέντα που είχαμε αφού του εξηγήσαμε τους λόγους,  μας είπε τα εξής: Η κάθε περιοχή είναι χαρτογραφημένη από την υπηρεσία μας και χωρίζεται σε Ζώνες με τους εξής χαρακτηρισμούς. Α - Αρχαιολογική Ζώνη – Β - Γ.
Στην Α - Ζώνη  δεν μπορεί να κτίσεις καθόλου. Για παράδειγμα αναφέρθηκε στο Μπίστι της Ερμιόνης.
Β - Ζώνη   χαρακτηρίζεται αυτή που η αρχαιολογική έρευνα κατά την εκσκαφή οικοπέδων έχει βρει αρχαία αντικείμενα από πολύ μεγάλης αρχαιολογικής αξίας μέχρι πολύ μικρής.
Και η Γ – Ζώνη   είναι αυτή, που δεν έχει δώσει σε τέτοιου είδους εκσκαφές καμία ένδειξη.
Και στις δύο περιπτώσεις Β και Γ γίνεται έλεγχος όμως περισσότερο ενδελεχής στην περιοχή
Ζώνη Β.
Ο έλεγχος και η εκσκαφή γίνεται μέχρι το βάθος που ο μελετητής με τον κατασκευαστή χρειάζονται να φτιάξουν τη βάση του οικοδομήματος.

Τον ρωτήσαμε σχετικά με το ωράριο εργασίας αφού ο ιδιώτης είναι αυτός που πληρώνει το συνεργείο. Μας απάντησε, και για εμάς είναι ένα σοβαρό θέμα που πληρώνει ο ιδιώτης άλλα έτσι λένε οι σχετικές διατάξεις. Όσο για το ωράριό μας είναι από 8 ώρα  το πρωί έως στις 1 ώρα το μεσημέρι, γιατί εμείς ερχόμαστε από μακριά (Αργοναυπλία)

Σ’ αυτή την απάντηση εμείς σκεφτήκαμε, πόσο καλός και μοναδικός εργοδότης είναι η αρχαιολογική υπηρεσία ή ο εργολάβος σε άλλη περίπτωση,  που πληρώνουν οι ιδιώτες ως χρόνο εργασίας και αυτόν το χρόνο που χρειάζονται από τα σπίτια τους να έρθουν στη δουλειά τους!!

Τέλος, να πούμε και  αυτό, πως  εκτός των πιο πάνω κυκλοφορούν φήμες εδώ στην Ερμιόνη, πως η αρχαιολογική υπηρεσία σε κάποιες περιπτώσεις δίνει την άδεια σε ιδιώτες με συνοπτικές διαδικασίες, για να προχωρήσουν οι οικοδομικές εργασίες. Γι’ αυτό βέβαια, δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία και χρήζει περισσότερης έρευνας….
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: