Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ! - ¨Όπως και αύριο η νέα δημοτική αρχή...


Επιλογές από το προσωπικό μας αρχείο - 22 Αυγούστου 2014
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Σήμερα το βράδυ στο Δημαρχείο  στο Κρανίδι 
με ανάμεικτα συναισθήματα...
 



Ο όρκος 
«Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην Πατρίδα, 
στο Σύνταγμα και στους Νόμους,
να εκτελώ τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου» 

Στη συνέχεια ο νεοορκισθείς Δήμαρχος Ερμιονίδας  Δ. Σφυρής  
ανέγνωσε την πιο κάτω  επιστολή 
του απερχόμενου Δημάρχου Δ. Καμιζή 



                                                                
 Κρανίδι, 22/8/2014

                                              ΠΡΟΣ:
                                           κ.Δημήτρη Σφυρή
                                             Δήμαρχο Ερμιονίδας

Κύριε Δήμαρχε, 
Σας ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας  να παρασταθώ στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, πλην όμως οικογενειακές μου υποχρεώσεις την συγκεκριμένη μέρα και ώρα με εμποδίζουν να παραβρεθώ. Εύχομαι σε σας και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο καλή επιτυχία στο έργο σας. 

Δημήτρης Καμιζής
-------------------------------------------------------------------------------------------

Χαιρετισμοί.

Στη συνέχεια σύμφωνα με το πρωτόκολλο ακολούθησαν  μικροί χαιρετισμοί.
Πρώτος μίλησε ο νέος Περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Τζανής εκ μέρους του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του, αλλά ωστόσο επεκτάθηκε  και σε σχόλια περιγράφοντας με μελανά χρώματα την  Ερμιονίδα προφανώς και το Δήμο, αφήνοντας  έμμεσα πλην σαφώς και αρνητικές αιχμές στην προηγούμενη δημοτική αρχή. 

Χαιρετισμό στη συνέχεια έκανε  ο πρώην Δήμαρχος Ερμιόνης Αν. Λεμπέσης ο οποίος αναφέρθηκε εκτός των άλλων στις 6 φορές που έχει δώσει όρκο στην Πατρίδα και στο Σύνταγμα να εκτελεί τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά του ως αιρετός(!)  κι’ ακόμα  - όπως είπε,  με τις εμπειρίες που έχει μπορεί να συμβουλέψει και να βοηθήσει τη νέα δημοτική αρχή εάν του το ζητήσει.

Αμέσως μετά μικρό χαιρετισμό εκφώνησε επίσης ο πρώην Βουλευτής  και π. Δήμαρχος Ναυπλίου Γιώργος Τσούρνος ο οποίος μεταξύ άλλων είπε, πως η επιτυχία στο έργο της νέας δημοτικής αρχής θα έρθει εάν  ερωτευθούν  αυτό που  υπόσχονται ότι θα κάνουν...

Γιάννης Γεωργόπουλος
Χαιρετισμούς ακόμα εκφώνησαν πάντα σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο επικεφαλής της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Γεωργόπουλος, και της Α΄ και Β΄ Ελασσόνας αντιπολίτευσης Τάσος Λάμπρου και Τάσος Τόκας, αναφερόμενοι ο καθένας ξεχωριστά στις αρχές και το πρόγραμμα της παράταξής  τους,  ευχόμενοι στη συνέχεια αρμονική και καλή συνεργασία  με τη δημοτική αρχή, στο πλαίσιο  της δημιουργικότητας και της προόδου στο Δήμο. 

Γιάννης Γεωργόπουλος


Τάσος Λάμπρου
Τάσος Τόκας

Η ομιλία του Δημάρχου      Ερμιονίδας  Δημήτρη Σφυρή
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας  Δημήτρης Σφυρής φορτισμένος συγκινησιακά (όπως και στην ορκωμοσία  το  2006 ως Δήμαρχος Κρανιδίου)  εκφώνησε στη συνέχεια ομιλία με βαρυσήμαντες δηλώσεις. Μας είπε μεταξύ άλλων:[…] Αυτή τη σημαντική στιγμή στο ξεκίνημα της νέας πενταετίας η σημερινή ημέρα είναι ημέρα ευθύνης και ορόσημο μια νέας πορείας. Η ορκωμοσία αποτελεί μια βεβαίωση της υποχρέωσής μας και του χρέους προς στους συμπολίτες, που μας ανέδειξαν επικεφαλής του Δήμου. Με τον όρκο μας  σήμερα, επικυρώσαμε όλα όσα υποσχεθήκαμε για τη λειτουργία ενός πρότυπου Δήμου, - Αλληλεγγύης, Κοινωνικής Πρόνοιας, Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
[…] Γίνεται να ξεπεράσουμε αυτά που μας χωρίζουν και είμαι σίγουρος πως είναι λιγότερα από αυτά που μας ενώνουν.  Εν Δήμω Λαϊκή Συσπείρωση. Αγκυλώσεις  και κακές πρακτικές  συντεχνιακές οπισθοδρομήσεις, παραπληροφόρηση και κακώς εννοούμενη  εξυπηρέτηση θα γίνει παρελθόν. Εύχομαι καλή θητεία σε όλους τους εκλεγμένους, όλοι μαζί να δώσουμε έναν  έντιμο αγώνα με σκληρή δουλειά. Το οφείλουμε στις προσδοκίες σας  και στο καθήκον μας προς τη νέα γενιά.
Ο  κύριος δήμαρχος στη συνέχεια υπόγραψε το πρακτικό του πρωτοκόλλου της ορκωμοσίας και στη συνέχεια ακολούθησαν το ίδιο και όλοι οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι.
Φώτο  - ρεπορτάζ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ

Σημείωση του συντάκτη: Κύριε Δήμαρχε σας ευχόμαστε και από αυτή τη θέση καλορίζικος και για τις πιο πάνω πολύ σημαντικές δηλώσεις σας λέμε ΑΜΗΝ! 
Ωστόσο, εάν  περιμέναμε από τον διαχειριστή του ιστολογίου της παράταξής σας (ειδικός σύμβουλος δημάρχου!...) να αναρτούσε την ομιλία σας - όπως μας υποσχέθηκε ότι θα κάνει μετά από μια ώρα - ακόμα θα περιμέναμε...
Όπως βλέπετε δήμαρχε κ. Δ. Σφυρή  εδώ  η συνέπεια και οι ταχύτητες είναι πολύ διαφορετικές και μάλιστα χωρίς καμία αμοιβή! και αυτό κάνει τη διαφορά!! 
Για όλα αυτά, θα αναφερθούμε στη συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: