2008

Διαβάζετε τίποτα για ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ στη πηγη;
Τίποτα για μείωση του όγκου για κατάργηση πλαστικής σακούλας για κομποστοποιηση;
Ακόμα και σε δημοτικό  ΧΥΤΥ ήταν αντίθετος.
Μονο μια λύση κοντά 11 χρόνια τώρα. Η ιδιωτικοποιηση και η καυση
Αυτο που όλοι οι εκπρόσωποι λένε ολοκληρωμένη διαχείριση. Ενα δήθεν μαγικό εργοστάσιο όπου θα μπαίνουν τα σκουπίδια και θα εξαφανίζονται. Εναν ιδιώτη που θα τρώει τα δημοτικα μας τέλη και θα κάνει ζημιά στο περιβάλλον παραγοντας ιδιωτική ενέργεια.
Αν η υπεράσπιση αυτής της θεωρίας προκύπτει από άγνοια είναι ασυγχώρητη 11 χρόνια μετά. Αν είναι συνειδητή επιλογή μετά γνώσεως και πάθους τότε ας παρουσιάσουν καποτε δημόσια τις θέσεις τους. Τις ολοκληρωμένες αιτιολογημένες θέσεις τους.Να κριθούν τουλαχιστον γι αυτες.
Γιατι για τις πράξεις τους για τις περιπέτειες που μας έφεραν οι σχεδιασμοί τους με τη δεματοποιηση
για τους διάσπαρτους νεο ΧΑΔΑ τις φωτιές τα πράσινα σημεία τα σκουπίδια παντού και πάντα τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν και ξοδεύονται δυστυχώς δεν έχουν κριθεί ακόμα. Το αντιθετο μάλιστα έχουν φανατικούς υποστηρικτές πιστούς ακολούθους που τους ψηφίζουν σταθερα  σε θέσεις εκπροσώπησης να συνεχίσουν το αξιόλογο έργο τους.
Τι να πω. Εδω ο λαός σαν αντιδραση στους πουλημενους της αριστερας ψηφίζει Μητσοτακηδες σε ολα τα πόστα λες και δεν εχουν φαει αρκετα τοσα χρονια οικογενειακως. Ψηφιζει ανθρωπους που δηλωνουν πως θα κοψουν συνταξεις θα κανουν απολυσεις και θα μοιρασουν κι αλλα λεφτα στο μεγαλο κεφαλαιο λες και δεν εχουν μοιρασει αρκετα τοσα χρονια . Εχουμε πιάσει πάτο πολιτικα.
Έτσι προχωρά η επένδυση στο Ελληνικό όπως και με τη Φραπορτ όπως και η ΤΕΡΝΑ.
Που από 140 εκατομμύρια το πήγε στα 168 εκατομμύρια το μαλλί ενώ μυστήριο παραμένει πόσα αληθινά χρήματα βάζει από την τσέπη της η εταιρία ξεκινώντας Όχι δάνεια Όχι επιδοτησεις.Γιατι αν ισχύει η πρόσφατη ανακοίνωση για 168 εκατομμύρια τότε η ΤΕΡΝΑ βάζει 84 εκατομμύρια κι άλλα τόσα το Δημόσιο.Οποτε τα 69 εκατομμύρια που μας είπαν πως βάζουμε δεν είναι αλήθεια.
Αυτό φάνηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα το βράδυ, όπου συζητήθηκε η χρηματοδότηση του έργου που θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα). Μάλιστα για μία ακόμη φορά επέλεξαν να μας αιφνιδιάσουν με τα οικονομικά στοιχεία ,τα οποία δεν μας δόθηκαν εγκαίρως, όπως μας είχαν υποσχεθεί στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Πρόκειται για την κατανομή των 69,6 εκ. ευρώ, που είναι η συμβολή του Δημοσίου στο έργο.
  • 64 εκ. ευρώ θα δοθούν ως χρηματοδότηση για να γίνουν οι υποδομές των μονάδων διαχείρισης, των ΧΥΤΥ και των σταθμών μεταφόρτωσης
  • 2 εκ. ευρώ θα διατεθούν για αγορά γης
  • 1,5 εκ. ευρώ για τους τεχνικούς συμβούλους του έργου προκειμένου να κατατεθεί ο φάκελος κ.λπ.
  • 2,1 εκ. ευρώ για την ευαισθητοποίηση των πολιτών

2013

Στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή κατακυρώθηκε, ύστερα από μειοδοτικό διαγωνισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο διαγωνισμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Το έργο αφορά στη μηχανική ανακύκλωση και ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων της περιφέρειας για χρονική περίοδο 25 ετών.
Πρόκειται για μια επένδυση συνολικού ύψους 140 εκατ. ευρώ και αφορά σε μια εκτιμώμενη ποσότητα απορριμμάτων 200 χιλιάδων τόνων ετησίως.

2014

Διπλής σημασίας είναι το πολυσύνθετο έργο διαχείρισης απορριμμάτων, προϋπολογισμού 160 εκατ. ευρώ, που ανέλαβε η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στην Πελοπόννησο.
Όσον αφορά τη χρηματοδότηση, θα προέλθει από πόρους του ΕΣΠΑ, ίδια κεφάλαια του αναδόχου και τραπεζικό δανεισμό, με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή να εκτιμάται ότι θα χρηματοδοτήσει το έργο κατά το ήμισυ.Οι εισροές της εταιρείας θα προέρχονται από τα τέλη εισόδου των απορριμμάτων, τις πωλήσεις ενέργειας και ανακυκλώσιμων υλικών,

Δελτιο Τυπου ΤΕΡΝΑ 2018

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων στη χώρα, το οποίο υλοποιεί το

μεγαλύτερο μέρος του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου, ενώ λειτουργεί παράλληλα με τα τοπικά σχέδια
ανακύκλωσης στην πηγή των Δήμων. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 168 εκατ. ευρώ, εκ των
οποίων τα 66 εκατ. ευρώ προέρχονται από επιδότηση ΕΣΠΑ.

Οι τράπεζες που εμείς χρηματοδοτουμε με τις κομμένες συντάξεις και μισθούς μας δανείζουν τους επενδυτές για να προχωρήσουν και αυτοί βάζουν αέρα. Έτσι κι αλλιώς κοψοχρονιά τα παιρνουν όλα.
Σε δανεισμό – μαμούθ από ελληνικές και ξένες τράπεζες στοχεύει η Lamda Development για να χρηματοδοτήσει την έναρξη των εργασιών της «επένδυσης» στο Ελληνικό, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες προαναγγέλλεται και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Πάνω από 1 δισ. ευρώ η πρώτη φάση του έργου, ενώ η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει την καταβολή της πρώτης δόσης των 300 εκατ. ευρώ, παράλληλα με τον διαγωνισμό για τις άδειες του καζίνο.
Σημειώνεται ακόμα πως με βάση το σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης και τη σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού, στα πρώτα πέντε χρόνια θα πρέπει να επενδυθούν περί τα 1,07 δισ. ευρώ, ενώ για την έναρξη της παραχώρησης θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη από τις τρεις δόσεις του εφάπαξ ανταλλάγματος, που ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ.