Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός - Ευκαιρίες που αρμόζουν στους ίδιους και τους όμοιους σε περιόδους... κρίσης, όχι στους ασθενείς και τα Λαϊκά στρώματα στις μέρες μας....



ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ    ΣΥΡΙΖΑ  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ    1      ΝΑΥΠΛΙΟ
ΤΗΛ - FΑΧ   27520-99454
Email    yiannispolitiko@hotmail.com                                 28-3-2020   
        
         ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΛΑ

“ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ Ο ΛΥΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ»

  Ακούγεται λίγο παλιομοδίτικη αυτή η λαική παροιμία. Θα ήταν ίσως πιο εύηχο και κομψό να χρησιμοποιήσω ως  τίτλο την διεθνούς εμβέλειας φράση «η κρίση γεννά ευκαιρίες», που ακούγεται πολύ εσχάτως.
  Όπου κρίση η γνωστή πανδημία από τον κορωνοιό. Ευκαιρίες όμως όχι για τους ασθενείς, τους ευάλωτους, τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους και τα λαικά στρώματα.
  Οι ευκαιρίες αρμόζουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους μεγαλέμπορους, τους επιχειρηματίες ιδιωτικών νοσηλευτικών μονάδων, τα μεγάλα Super Market και πάει λέγοντας.
  Ο αντίλογος της άλλης πλευράς: Μα αυτοί είναι που επενδύουν, ασκούν το «επιχειρείν» και ρισκάρουν τα χρήματά τους.
  Όταν όμως το ρίσκο που παίρνουν δεν τους βγαίνει, εκεί έρχονται αρωγοί οι Υπουργοί της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη να τους ενισχύσουν στο ακόρεστο κυνήγι της κερδοφορίας.
  Με το πρόσχημα λοιπόν της λεγόμενης κρίσης, έρχονται τα λεγόμενα μέτρα προστασίας της εργασίας, που με Π.Ν.Π. θεσμοθετεί ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης και με το εμπνευσμένο σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας, ουσιαστικά εισάγει την fast track διαδικασία μαζικών απολύσεων επί ένα εξάμηνο και για ποσοστό 50% έως και 100% του προσωπικού, ακόμη κι αν η επιχείρηση λειτουργεί με κερδοφορία.
  Νάτην λοιπόν η ευκαιρία. Ποιος καλοπροαίρετος εργοδότης δεν θα κάνει χρήση αυτής της διάταξης απολύοντας τους υψηλόμισθους μισθωτούς και προσλαμβάνοντας, όταν και αν θελήσει νέους εργαζόμενους με τον κατώτερο μισθό ή μεροκάματο;
 Αυτά θα μου πείτε ότι τα γνωρίζετε, όπως και γαλαντόμα αύξηση της αποζημίωσης  κλινών ΜΕΘ ιδιωτικών νοσηλευτηρίων από 800 σε 1600 ευρώ.!
 Όπως, επίσης, γνωρίζετε ότι ο αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης φροντίζοντας μόνο για την ανάπτυξη των επιχειρηματιών του κλάδου, δεν σκέφτηκε να θέσει υπό διατίμηση το βασικό και αναγκαίο υλικό της εποχής, μάσκες και αντισηπτικά μέσα. Τι είναι, τοστ και καφέδες πωλούμενα στα καράβια και τους σταθμούς; Εδώ λειτουργεί άτεγκτος ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης, για ποιον κοινωνικό παρεμβατισμό μιλάμε;
 Εκείνο όμως, που δεν έχει γίνει ακόμη αντιληπτό από πολλούς, είναι άλλη μια μεγάλη προσφορά, ευκαιρία ήθελα να πω, που ο ομνύων, κατά τα άλλα, στην ελεύθερη αγορά και το εμπόριο , ο ίδιος ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης προσέφερε στους μεγαλεμπόρους των αγροτικών προιόντων και τους ιδιοκτήτες των μεγάλων Υπεραγορών, απαγορεύοντας στους αγρότες μικροπαραγωγούς να διαθέτουν τα ευπαθή προιόντα τους από κοντινούς νομούς, προς τις μεγαλουπόλεις. (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κ.α.)
  Κι εδώ ως πρόφαση χρησιμοποιήθηκε ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού Covid 19, χωρίς εν τούτοις να υπάρξουν ασφαλείς αναλύσεις και μετρήσεις, έστω και αν οι λαικές αγορές με τους ντόπιους αγρότες εξακολουθούν να λειτουργούν, με τις απαραίτητες εγγυήσεις ασφαλείας (μισός αριθμός παραγωγών, ικανές αποστάσεις μεταξύ των πάγκων, χρήση μάσκας και γαντιών από τους παραγωγούς).  Ας καταστραφούν λοιπόν, οι ευάλωτοι παραγωγοί των λαικών αγορών, που έχουν κάνει τόσα  καλλιεργητικά έξοδα συν  την εργασία που κατέβαλαν οι ίδιοι και οι εργάτες γης.
  Αποτέλεσμα: Το πορτοκάλι ήδη από 50-60 λεπτά το κιλό που πωλείτο  από τους «λαικατζήδες», έφτασε σχεδόν σε διπλάσια τιμή, από τους εμπόρους των λαικών και τα Super market. Αντίστοιχα, στο ανεξέλεγκτο κυνήγι του κέρδους, ανάλογες αυξήσεις έγιναν και σε άλλα  αγροτικά προιόντα που αποτελούν βασικά διατροφικά είδη  (πατάτες, λαχανικά , κηπευτικά κ.α.) αναγκάζοντας τον καταναλωτή να τα αγοράσει και αυτά σε σχεδόν διπλάσια τιμή .
  Ηθικό δίδαγμα:  Τσοπάνηδες.. Μην ταίζετε τους λύκους. Τα «πρόβατα» ξύπνησαν..!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: