Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Γνωστοποίηση ανακοίνωσης του Προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας παραγωγών λαϊκών αγορών για έκτακτη ενίσχυση των μελών της


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ    ΣΥΡΙΖΑ  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ    1      ΝΑΥΠΛΙΟ
ΤΗΛ - FΑΧ   27520-99454
Email    yiannispolitiko@hotmail.com                                                26-5-2020

                                             ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ

Γνωστοποίηση ανακοίνωσης του Προεδρείου της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας παραγωγών λαϊκών αγορών για έκτακτη ενίσχυση των μελών της

Εκδόθηκε σήμερα, 26.05.2020, έκτακτη ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας με την οποία γνωστοποιείται ότι οι παραγωγοί λαϊκών αγορών από άλλες Περιφέρειες, που αποκλείστηκαν από τις λαϊκές αγορές της χώρας (Αττική : 3.100 παραγωγοί), στους οποίους υπάγονται και οι παραγωγοί της Αργολίδας, που πωλούν στις λαϊκές αγορές της Αττικής, θα λάβουν ενίσχυση χιλίων πεντακοσίων ευρώ (€1.500).
Επίσης, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι όλοι οι παραγωγοί που πάνε στις λαϊκές αγορές των Περιφερειών τους θα λάβουν και αυτοί μικρότερη ενίσχυση πεντακοσίων ευρώ (€500).
Η πιο πάνω ανακοίνωση, που υπογράφεται από τους Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Μόσχο Παντελή και Χρήστο Μπούκα, στηρίζεται μεταφέροντας απόφαση από σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσία των Υπουργού, κ. Μ. Βορίδη και Υφυπουργού, κ. Κ. Σκρέκα, καθώς και του Προέδρου της Ομοσπονδίας, κ. Παντελή Μόσχου.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Βορίδης «ανέθεσε στον Υφυπουργό, κ. Σκρέκα, να συντάξει την Υπουργική Απόφαση, ώστε να την αποστείλει στην Ε.Ε. προς έγκριση για την υλοποίηση και την άμεση απόδοση της ενίσχυσης στους παραγωγούς των λαϊκών αγορών, όπως έγινε με τους ανθοπαραγωγούς, ψαράδες και κτηνοτρόφους».
Θέλουμε να είμαστε καλόπιστοι και ελπίζουμε ότι η απόφαση έχει ληφθεί τελεσίδικα.
Δεν μπορούμε, όμως, παρά να επισημάνουμε ότι τα ποσά της προβλεπόμενης ενίσχυσης δεν είναι αρκετά για να καλύψουν την απώλεια του εισοδήματος των παραγωγών οι οποίοι στο δίμηνο που πέρασε δεν μπόρεσαν να διαθέσουν μεγάλο μέρος των προιόντων τους, τα οποία αναγκαστικά καταστράφηκαν.
Επιπρόσθετα δε, να επισημάνουμε ότι η διαδικασία που, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, επιλέχθηκε από το ΥΠ.Α.Α.Τ. και προβλέπει έγκριση από την Ε.Ε., θα απαιτήσει, για την υλοποίησή της, χρονικό διάστημα κάποιων μηνών και, δυστυχώς, δεν είναι άμεσης υλοποίησης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: