Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Το κείμενο αυτό - Δελτίο Τύπου του Προέδρου της Κοινότητας Ερμιόνης, πρέπει να το διαβάσουμε όλο και όλοι μας και να το κάνουμε πράξη!..

...Διαφορετικά, λίγο μας ενδιαφέρει, ποιοι νομίζετε πως είσαστε και από που κρατάτε...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπητοί μου συμπολίτες και συνάδελφοι, επαγγελματίες υγειονομικού ενδιαφέροντος και καταστημάτων τροφίμων και ευπαθών προϊόντων , παρακαλώ δεχτείτε τις παρακάτω παρατηρήσεις και συστάσεις μου που αφορούν στην διαχείριση και εναπόθεση των απορριμμάτων σας στους Δημοτικούς κάδους. 
Επειδή καθημερινά τις πρωινές ώρες επισκέπτομαι τις διάφορες γειτονιές της πόλης μας αλλά και γενικώς όλη την περιφερειακή οδό και τους οικισμούς, σας ενημερώνω ότι η εικόνα σε όμορους κάδους των καταστημάτων σας, αλλά και σε ημικεντρικά σημεία όπως (Λαϊκής Αγοράς -Παύλου – Μπόλλα – Ευκάλυπτα – Αγ. Αναργύρων) , δεν είναι ότι καλύτερο για την τουριστική μας εικόνα, αλλά και την ευταξία και καθαριότητα της πόλης μας.
Λόγω και της επαγγελματικής μου ιδιότητας και εμπειρίας,  έχω την ικανότητα να διακρίνω ευκόλως, από ποιόν και ποιά επαγγελματική χρήση προέρχονται τα διάφορα χύδην και εκτός κάδου απορρίμματα. Παράλληλα με εσάς και ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας συμπεριφέρεται κατά τον ίδιο τρόπο,  ώστε το πρόβλημα να διογκώνεται.
Παρότι ο Δήμος μας βρίσκεται σε συνεχή προσπάθεια ανασυγκρότησης της οργάνωσης αποκομιδής, πολλοί από εμάς συμπεριφερόμαστε  αδιάφορα, υποβαθμίζοντας την φιλότιμη και επιμελή  προσπάθεια ευαισθητοποιημένων συναδέλφων   και συμπολιτών μας. 
Θεωρώντας ¨”Άβατο” την περιοχή γύρω από την επιχείρηση μας, με ευκολία μεταφέρουμε και δημιουργούμε προβλήματα σε άλλες γειτονιές, με αποτέλεσμα να υποφέρουν από την δική μας επιχειρηματική δραστηριότητα. 
Παράλληλα δε συμπολίτες και επαγγελματίες καθημερινώς  συνηθίζουμε να εναποθέτουμε χύδην  τα απορρίμματα μας  στην περιοχή των σχολικών κτιρίων – στους αθλητικούς και παιδικής διασκέδασης χώρους , όπου διαπαιδαγωγούνται και αθλούνται τα παιδιά μας, υποβαθμίζοντας στο έσχατο σημείο την εν λόγω περιοχή.
Παρά ταύτα επαγγελματίες και συμπολίτες αγωνιούμε για την καθαριότητα της γειτονιάς μας, υπερθεματίζουμε σε κάθε ευκαιρία  τις φυσικές ομορφιές της πόλης μας και το τουριστικό της προϊόν, φαμφαρολογούμε ως κάτοικοι “του ομφάλιου λώρου αυτής της Γής”, αλλά όλοι μαζί δημιουργήσαμε στα 4 σημεία υποδοχής και εισόδου των επισκεπτών μας 4 χωματερές (Μπόλλα _ Ευκάλυπτα- Αγίων Αναργύρων  – ΜΑΝΔΡΑΚΙ BAR – Παύλου )  για να δηλώνουμε ευδιάκριτα τον τρόπο ανάδειξης και υπεραξίας του τουριστικού μας προϊόντος...
>>>>
Επειδή καθημερινώς η Κοινότητα μας προσπαθεί με ανύπαρκτο προσωπικό και μέσα, βασιζόμενη σε προσωπική και εθελοντική εργασία,  να ευπρεπίσει όλες τις περιοχές, τις παραλίες και όλους τους χώρους εντός και εκτός οικισμού, χρειάζεται μέσα στο πλαίσιο της ισονομίας της κοινωνίας των πολιτών να αναλάβουμε όλοι μας το κόστος των υποχρεώσεων μας και των ευθυνών μας.
Πρέπει να αντιληφθούμε κα να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, ότι τα απορρίμματα που εμείς παράγουμε είναι δικά μας και δεν αφορούν άλλες γειτονιές και άλλες πολιτείες…
Με γνώμονα τον χρόνο αποκομιδής, την ευκολία διέλευσης των  οχημάτων καθαριότητας για ένα ευέλικτο δρομολογιακό πρόγραμμα. την αισθητική στις διάφορες γειτονιές, την όχληση της ιδιοκτησίας συμπολιτών μας, την ανάγκη των ατόμων τρίτης ηλικίας με δυσκολίες μετακίνησης, τον σεβασμό σε ιερούς χώρους και μνημεία, σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή και τον Τομέα Καθαριότητας, ή Κοινότητα μας πιστεύει ότι μπορεί να καλυτερεύσει την εικόνα του χθες.
Στο αμέσως προσεχές Κοινοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσουμε  για την νέα χωροθέτηση των κάδων απορριμμάτων με σκοπό την καλύτερη και εύρυθμη λειτουργία της αποκομιδής.
Ενδεχομένως στα  35 και πλέον σημεία να υπάρξουν και κάποιες αστοχίες, οι οποίες εάν και εφόσον παρουσιαστούν άμεσα θα μπορέσουμε να τις διορθώσουμε στο πνεύμα συνεργασίας Διοίκησης  και Πολιτών.
Οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ερμιονίδας μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους έχουν την δυνατότητα με υπηρεσιακά έγγραφα να ζητήσουν από την κάθε επιχείρηση τον τρόπο διαχείρισης και εναπόθεσης των απορριμμάτων της , να επισημάνουν διάφορες αστοχίες και να  ελέγξουν μια ανεξέλεγκτη και άναρχη κατάσταση.
Επιπροσθέτως από 2 Ιουλίου 2020  και για τους δύο επόμενους μήνες της τουριστικής αιχμής, η Δημοτική Αρχή, έχει αναθέσει σε ιδιώτη εργολάβο την αποκομιδή καθημερινώς  σε ένα ευρύ δίκτυο της περιοχής μας.
Το πνεύμα της Κοινότητας μας δεν είναι η αστυνόμευση ή η επιβολή προστίμων, τα οποία μπορεί να προτείνει στην Αντδημαρχία Καθαριότητας και να τα επικυρώσει,  αλλά η επαγγελματική και κοινωνική ειρήνη της επιχειρηματικής οικογένειας και της κοινωνίας των συμπολιτών μας.
Η σημερινή Κοινοτική Αρχή εμπράκτως έχει αναδείξει από την έως τώρα θητεία της και μέσα στο θεσμικό πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, ότι ενδιαφέρεται με το ίδιο πάθος και την ίδια ευαισθησία για όλες τις γειτονιές  και περιοχές της πόλης μας και καθημερινώς δοκιμάζει, σχεδιάζει και προτείνει λύσεις,   που χρειάζονται όμως την πολιτική βούληση και στήριξη της Δημοτικής Αρχής,  ώστε το αποτέλεσμα να είναι το δυνατόν καλύτερο για όλους μας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
ΙΩΣΗΦ  ΓΑΝΩΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: