Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Ιωσήφ Γανώσης «πρώτη και τελευταία φορά…»


Τέως Δήμαρχε του πρώην Δήμου Ερμιόνης και υποψήφιε Περιφερειακέ Σύμβουλε του νικηφόρου ψηφοδελτίου του 2010, καταλαμβάνοντας την εσχάτη θέση μεταξύ των συνυποψηφίων σας, αλλά και κατέχοντας τον αρνητικό αριθμό ψήφων όλων των έως τώρα Νομαρχιακών και Περιφερειακών υποψηφίων της περιοχής μας, ως επιβράβευση της πολιτικής και δημαρχιακής σας οντότητας στα Δημοτικά και Αργολικά δρώμενα, σας ενημερώνω για τα κατωτέρω λίαν συνοπτικά. 


(σχόλιο . blogger:
- ως υποψήφιος περιφερικός σύμβουλος ο Αν Λεμπ. 
 έλαβε  800 ψήφους από όλο το Δήμο Ερμιόνης 
και 700 ψήφους από το Δήμο Κρανιδίου 
- η έσχατη περιφρόνηση και κατάντια...) 

Η Κοινότητα μας επανειλημμένα σε διάφορα δελτία τύπου και ενημερώσεις έχει δηλώσει ότι σκοπός της κατά την διάρκεια της θητείας  της δεν είναι να ασχοληθεί με το χθες.

Το ΧΘΕΣ του τόπου μας με τα πάθη τα λάθη και τα μεγαλεία του έχει πρωταγωνιστές, ονοματεπώνυμο και ανήκει σε όλο το κοινωνικό μας σύνολο.
Η μάχη της Κοινότητας μας γίνεται με το σήμερα για να προετοιμάσει  το αύριο ώστε να το παραδώσει στις νέες γενιές  με ορίζοντες που αυτοί θα διαχειριστούν,   με τον τρόπο που δικαιωματικά τους ανήκει…
Προσωπικά είχα δημοσιεύσει κατά το παρελθόν τουλάχιστον 4- 5 χρόνια πριν ότι δεν έχω καμία διάθεση να ανοίξω δημόσιο διάλογο δια μέσου του διαδικτύου με εσάς προσωπικά παρά τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις εκ μέρους σας.
 Σεβόμενος της ηλικία σας και εκτιμώντας ιδιαίτερα την τρίτη ηλικία και τους μοναχικούς συνανθρώπους, οι οποίοι δεν θέλησαν να αποκτήσουν   απογόνους    για να διηγούνται ως καλοί παραμυθάδες τα παραμύθια τους, δεν έχω ούτε την διάθεση αλλά ούτε τον χρόνο να ανοίξω έναν δημόσιο διάλογο που αφορά το χτες.
Υπηρετώντας τον θεσμικό ρόλο του Προέδρου της Κοινότητας Ερμιόνης και του Κοινοτικού Συμβουλίου, η έως τώρα 11μηνη παρουσία μου ήταν και θα είναι άκρως διακριτική και χωρίς καμία ρεβανσιστική διάθεση απέναντι στους έως τώρα τέως Δημάρχους – Κοινοτάρχες ή Αντιδημάρχους  - ανεξαρτήτως  παράταξης και προσωπικής αντιπαράθεσης-  ως έχω υποχρέωση να υπηρετήσω με πολιτικό πολιτισμό το αξίωμα που μου πρόσφερε η κοινωνία και οι συμπολίτες μου.
Όμως πέραν της θεσμικής μου θέσης και του πολιτικού πρωτοκόλλου και του εθιμοτυπικού δικαίου, η οποιαδήποτε φυσική, προσωπική, οικογενειακή και γενικώς κοινωνική μου υπόσταση θα παραμείνει με ισχυρή μνήμη ξεκάθαρη και αταλάντευτη προς εκείνους οι οποίοι προσπάθησαν να βλάψουν την φυσική μου παρουσία στο κοινωνικό σύνολο, προσπερνώντας τους ως σκιές...
Η προσωπική σας επίθεση στην δεδομένη στιγμή είναι «ηλίου φαεινότερο» ότι γίνεται υπό το βάρος της πράγματι κοινής αποδοχής από το έως τώρα έργο της Κοινότητάς μας και των συμβούλων της που την υπηρετούν.
Γίνεται από την βοή της κοινωνίας μας, η οποία καθημερινώς επιβραβεύει την προσπάθεια μας!
Γίνεται από τα έως τώρα αποτελέσματα, τα οποία όμως εμάς καθημερινώς μας προβληματίζουν, γιατί οι υποχρεώσεις  και οι ευθύνες μας,  τις οποίες η κοινωνία μας ανέθεσε, είναι μεγαλύτερες.
Σας τονίζω  δε  ότι για την φυσική και πνευματική μου υπόσταση στα 58 μου χρόνια σύμβουλοι και καθοδηγητές υπήρξαν οι αείμνηστοι γονείς μου, οι εξαίρετοι διδάσκαλοι μου, οι αγαπητοί φίλοι μου και ο κόσμος που εγώ επέλεξα -εργάσθηκα - συνεργάστηκα και ταξίδεψα και σε όλα αυτά εσείς δεν ανήκετε.
Είναι βέβαια αντιληπτό από έναν καλό αναγνώστη και «παροικούντα στην Ιερουσαλήμ», γνωρίζοντας τον βίο και την πολιτεία καθενός μας, ότι προσπαθείτε με αυτήν την δημοσίευση σας, αλλά και με προγενέστερες, όχι μόνο «να πιάσετε στασίδι» στους χώρους της σημερινής Δημοτικής Αρχής, λειτουργώντας αυτοβούλως ως εκπρόσωπος τύπου της σημερινής Διοίκησης,  αλλά παράλληλα εκμεταλλευόμενος προσωπικούς εγωισμούς, απειρίες  και διαφωνίες  να δημιουργήσετε ένα αντίπαλο δέος φθοράς και υποτίμησης στο πρόσωπο του Δημάρχου και την νέα Δημοτική Αρχή.
Τον Δήμαρχο για τον οποίο εσείς εδώ και 10 χρόνια δεν ξέρατε ... πώς και τι αναφέρατε  για την καταγωγή του, την πολιτική του υπόσταση, την παραταξιακή του συνείδηση και την αυτοδιοικητική του κατάρτιση.
Τέως Δήμαρχε, εδώ και 10 χρόνια ως πολιτικός μετανάστης κινηθήκατε από Ανατολή και Δύση έως Βορρά και Νότο για να μπορέστε να επιβάλλετε τις δικές σας πολιτικές υστεροβουλίες.
Κάποιοι σας έκλεισαν την πόρτα (βλέπε Καμιζής) κάποιοι σας ανέχτηκαν και τους οδηγήσατε στα πολιτικά Τάρταρα.
Και αν κάποιοι  πληθωρικοί αλλά νέοι στην πολιτική θελήσουν να σας εμπιστευτούν τους πληροφορώ ότι «φίδι στον κόρφο τους …»
Με αυτόν τον τρόπο καταλήγουν όσοι δεν θέλησαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποχωρήσουν με αξιοπρέπεια από την Πολιτική σκηνή.
Το γεγονός ότι επικαλείστε διάφορα έγγραφα που  σας ζήτησαν από την νέα Δημοτική Αρχή, αυτό είναι κωμικοτραγικό για το αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι.
Ο Δήμος μας και η Κοινότητα μας κατέχει όλα εκείνα τα έγγραφα και τα αρχεία που χρειάζεται, ώστε κατά οποιαδήποτε στιγμή χρειαστούν σε οποιονδήποτε να είναι προσβάσιμα και νομίμως επισκέψιμα.
Παρά ταύτα εσείς είστε απογευματινός και νυχτερινός επισκέπτης του Κοινοτικού Καταστήματος, μέσα σε Διοικητικά γραφεία, όπου, όπως γνωρίζετε, επανειλημμένα σας έχω αντιληφθεί, μαζί με υπαλλήλους να σκαλίζετε, αδιαφορώντας ότι εκθέτετε πρωτίστως  τους υπαλλήλους του Δήμου.
Κύριε Τέως, τέλος, ως προς την υπόθεση που αναφέρεστε για την εκποίηση του οικοπέδου και το Σχέδιο Πόλης, είναι ανεξήγητο όσο και να προσπαθήσετε να διαστρεβλώνετε τα πράγματα κατά τον συνήθη τρόπο σας, πώς ένα σχέδιο πόλης που ξεκίνησε το 1987 από την τότε Κοινοτική Αρχή, μεσολαβούντος της 16χρονης Δημαρχιακής σας θητείας, κατέληξε να εμποδιστεί από μία Δικαστική Απόφαση του 2009 υπέρ του Δήμου Ερμιόνης.
Όσο δε για την Κοινοτική έκταση της Κουβέρτας παρά  την  συγκεκριμένη Απόφαση παραμένει περιουσία της Κοινότητάς μας και των επόμενων γενεών και σήμερα απολαμβάνει την παραλία της πλήθος τουριστών – παραθεριστών και συμπολιτών, όταν άλλες παραλίες της Ερμιόνης με την δική σας ανοχή και πολιτική περιορίστηκαν ή αφανίστηκαν…
Τέως Δήμαρχε, όσο για τις προτάσεις και τις απόψεις μου που αφορούν την ανάπτυξη της πόλης μας και του τόπου μας προς τον κ. Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή, ΕΣΑΣ δεν θα έπρεπε να σας αφορούν καθόλου ή καλύτερα είστε πλέον ο τελευταίους που τον αφορούν…
Καιρός είναι να προσέξετε την υγεία σας και να προετοιμάζετε την σωτηρία της ψυχής σας.
Τέως Δήμαρχε, σίγουρα θα ανταπαντήσετε με τον συνήθη τρόπο που σας χαρακτηρίζει και σας χαρακτήριζε, θέλοντας πάντα να έχετε τον τελευταίο λόγο,  όμως η δική μου γραφή θα παραμείνει αδιάφορη στα παραμύθια και στις διηγήσεις σας με σεβασμό στην μοναχικότητα και την  απώλεια μνήμης λόγω της ηλικίας σας.
Τέως Δήμαρχε, σας υπενθυμίζω μέσα στην επιλεγμένη και γκρίζα μνήμη σας, όσα για τις δικές μου πολιτικές πράξεις και λόγου του παρελθόντος και του σήμερα, η Ερμιονίτικη κοινωνία και οι συμπολίτες  της αγαπημένης μας πόλης με εξέλεξαν και ως πρώτη επιλογή Δημάρχου έναντι  της δικής σας επανεκλογής και πάντοτε πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο και σήμερα Πρόεδρο της Κοινότητας με αριθμητικές διαφορές που έως σήμερα παραμένουν αξεπέραστες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: