Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Δημήτρης Καμιζής (πρώην Δήμαρχος Κρανιδίου και Ερμιονίδας) είναι απορίας άξιον η αλλαγή του τρόπου εορτασμού του Πολιούχου της πόλης του Κρανιδίου Αγίου Ιωάννου Του Προδρόμου

 


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ 


-
27 Αύγουστος 2016  · 

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ.

Κάθε χρόνο με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάζεται η μνήμη της αποκοπής της κάρας του Τιμίου Ιωαννου Προδρόμου Βαπτιστού του Χριστού , Πολιούχου της πόλης του Κρανιδίου.

Είναι απορίας άξιον γιατί κατά τον φετινό εορτασμό σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα από την Εκκλησία , η περιφορά κατά την λιτάνευση τής ιεράς εικόνος του Τιμίου Προδρόμου θα είναι περιορισμένη σε έκταση και δεν θα γίνει στους κεντρικούς δρόμους ολόκληρης της πόλης όπως γίνονταν μέχρι σήμερα με την δικαιολογία ότι θα είναι κουραστική για κάποιους μη δυναμένους να ακολουθήσουν ίσως την λιτάνευση! Κάλλιστα θα μπορούσαν να μην ακολουθήσουν όπως άλλοτε γίνονταν μέχρι τώρα ,είτε ήταν κληρικοί είτε ήταν λαϊκοί. Η εικόνα άλλωστε λιτανεύεται και όχι οι ακολουθούντες, κλήρος και λαός.Και προς ευλογίαν ολόκληρης της πόλης και τιμή της εικόνος γίνεται η λιτάνευση και όχι της μισής κατά την ευκολία μας και τις περιστάσεις !

Εικόνες από παλαιότερους εορτασμούς :




Δεν υπάρχουν σχόλια: