Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Περί χρεών στο Δήμο Ερμιονίδας από τους «δημότες – πολίτες» - «κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια»…


Επιλογές από το προσωπικό μας αρχείο – συνέχεια- 3 Ιανουαρίου 2012
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

.
Καλημέρα και Καλή Χρονιά δήμαρχε  Δημήτρη Καμιζή
Κύριε δήμαρχε με όλο αυτόν ορυμαγδό της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας, δεν μπορούμε να σκεπτόμαστε ούτε να ελπίζουμε για μεγάλα έργα ακόμα και για μικρά στο δήμο μας πλην αυτών, που εάν έχουμε την ικανότητα και την οργάνωση μπορούν να υπαχθούν στο περιβόητο ΕΣΠΑ. Άλλη πονεμένη ιστορία για τη χώρα μας και κατά συνέπεια για τους δήμους.

Ωστόσο κ. δήμαρχε με το Νέο Χρόνο θεωρούμε πως πρέπει να σας απασχολήσουν σοβαρά αυτά τα χρέη που κληρονόμησε ο Καλλικρατικός δήμος από τους πρώην Ερμιόνης και Κρανιδίου (κυρίως από αυτόν της Ερμιόνης). Τόσο αυτά των πολιτών προς το δήμο, όσο και των πρώην δήμων προς τρίτους.
Και όσο αυτές οι σκέψεις στροβιλίζουν στο μυαλό μας  ένα παράπονο πικρό κατακλύζει τα μέσα μας, όταν εμείς οι αξιόχρεοι (προς το δήμο) δημότες και άλλοι πολίτες, αισθανόμαστε ότι είμαστε τα κορόιδα σ’ αυτή την υπόθεση και είναι οι έξυπνοι όλοι αυτοί που χρωστάνε στο δήμο ακόμα και το νερό που χρησιμοποιούν και την αποχέτευση και το βιολογικό εργοστάσιο για τα απόβλητά τους με το άλλοθι της οικονομικής κρίσης, ενώ αυτά τα χρέη είναι από τα χρόνια των  «παχέων αγελάδων»!!  Πόσο μάλλον, για το πιο σοβαρό αυτό των φόρων (Παρεπιδημούντων και του Χαρτοσήμου) που εισπράττουν οι επαγγελματίες - του είδους-  από τους πελάτες τους και ενώ δεν είναι χρήματα δικά τους,  τα κρατούν στη τσέπη τους! Αυτή η πράξη απ' ό,τι γνωρίζουμε είναι και ποινικό αδίκημα. Φυσικά υπάρχουν και πολλά άλλα χρέη. Θεωρείτε κ. δήμαρχε ότι είναι δίκαιο να  αδιαφορείτε όπως οι προκάτοχοί σας και να μην παίρνετε τα ανάλογα μέτρα προς το συμφέρον του δήμου μας στα πλαίσια της ισονομίας και της ισοπολιτείας;;

Και με την ευκαιρία αυτής της συνοπτικής αναφοράς μας κ. δήμαρχε θα θέλαμε να ξέραμε, πως αντιλαμβάνεστε εσείς και οι αιρετοί συνεργάτες σας την κίνηση που έκανε ο νέος ιδιοκτήτης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Ακτή Πλέπι (Πόρτο Ύδρα) να ζητάει δια του εκπροσώπου του το χρέος των 116.000€ του τέως Δήμου Ερμιόνης, για τις διαμονές και τα φαγοπότια στο ξενοδοχείο όλων των «μνηστήρων»... που έστελνε ο πρώην κ. Λεμπέσης, (σχετικές αναφορές έχουμε κάνει στο blog) ενώ η ίδια επιχείρηση δεν κάνει καμία αναφορά για τα χρέη των 220.000€ περίπου που έχει προς το δήμο!!!

Κύριε δήμαρχε, το κεφάλαιο «Χρέη προς και από το δήμο μας» είναι πολύ μεγάλο και δεν είναι στις προθέσεις μας και ούτε είναι δυνατόν να το εξαντλήσουμε σ’ αυτό το μικρό σημείωμα. Ωστόσο, είναι ένα πολύ σοβαρό αγκάθι για το δήμο μας και θα θέλαμε να ενημερωθούμε λεπτομερώς, πως σκεπτόσαστε να το χειριστείτε από τώρα και στο εξής. Θεωρούμε πως ένας χρόνος δημαρχιακής θητείας στο νέο πολύπλοκο Καλλικρατικό δήμο είναι αρκετός για να δρομολογήσετε κάποια πράγματα και φυσικά,  με  τα εργαλεία που διαθέτει ο δήμος για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: