Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Ρεπορτάζ από τα χρόνια που «οργώναμε» την Ερμιονίδα κι' όχι μόνο….

Επιλογές από το προσωπικό μας αρχείο - 17 Δεκεμβρίου 2012

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τα εγκαίνια στο Λαογραφικό εργαστήρι του Δήμου Ερμιονίδας 

Μια  νέα  «κυψέλη» της  λαογραφικής μας παράδοσης  στο Κρανίδι!!



Ένα ακόμα όραμα  του Δήμαρχου Δ. Καμιζή για την ανάδειξη της  πολιτιστικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς με ό,τι αυτό σημαίνει για τις ζοφερές ημέρες που διέρχεται και η δική μας τοπική κοινωνία είναι γεγονός.

Σήμερα  στις  6 ώρα μ.μ. πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του κτηρίου όπου έχει εγκατασταθεί το λαογραφικό εργαστήρι Δήμου Ερμιονίδας  ιδιοκτησίας του ίδιου του δημάρχου  και του οποίου η χρήση έχει παραχωρηθεί στο δήμο με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.  

Το κτήριο είναι δίπλα στο λαογραφικό μουσείο και ακριβώς απέναντι βρίσκεται εργαστήριο κεντητικής τέχνης. 

Η γειτονιά μαζί με τον κόσμο που είχε κατακλείσει το δρόμο έξω από τα κτήρια που στεγάζουν τη λαογραφική παράδοση και την ιστορία του Κρανιδίου θα λέγαμε, έδιναν μια ιδιαίτερη εορταστική εικόνα, που γεφύρωνε γλυκά  το παρελθόν του τόπου, με το σήμερα.

Η εκδήλωση άρχισε με τον καθιερωμένο αγιασμό και στη συνέχεια ο Δήμαρχος με το γνωστό μεστό λόγο του μίλησε για το πόσο ανάγκη έχει η σημερινή κοινωνία μας να γυρίσει στις ρίζες της να παράγει μόνη της τα διάφορα αγαθά, τρόφιμα με αγνά υλικά,  είδη υγιεινής και καθαριότητας όπως σαπούνι που έχουν ήδη παρασκευάσει στο λαογραφικό εργαστήρι σαν τον παλιό καλό καιρό, είδη νοικοκυριού - όπως χειροποίητα κεντήματα και άλλα φτιαγμένα στον αργαλειό κτλ. Όλα αυτά σε εθελοντική βάση για να διαιωνίσουμε την παράδοση και να  δημιουργήσουμε ξανά τη χαμένη  μας κοινωνική συνοχή και το αίσθημα της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης, απαραίτητα στοιχεία για να προχωρήσουν αρμονικά οι κοινωνίες και οι λαοί. 

Το λόγο πήρε ακόμα η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου Δήμητρα Μονά η οποία με άλλους συμπολίτες  οργάνωσαν το χώρο. Ευχές έδωσε ακόμα ο πρωτοπρεσβύτερος  παπαΓκίκας Παπαδημητρίου. 

 

Η μπάντα του Δήμου διάνθισε με εορταστικά κομμάτια το ευχάριστο γεγονός και η εκδήλωση έκλεισε μέσα στις ευχές όλων,  με τις χρυσοχέρες νοικοκυρές του Κρανιδίου δίνοντας ένα ακόμα δείγμα γραφής με τα πολύ νόστιμα γλυκά τους φτιαγμένα με γνήσια αγνά υλικά και με τα δικά τους χέρια τα οποία προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους.  

Το παρών του στην εκδήλωση έδωσε και ο γηραιός αγωνιστής και με πολλές προσφορές στον τόπο  Βασίλης Λαδάς. 

Ο  δήμαρχος απόψε έδειχνε εμφανώς υπερήφανος και ικανοποιημένος γι’ αυτή την προσφορά  στον τόπο του κυρίως στο Κρανίδι.  Ακόμα  να πούμε και αυτό, πως παρακολουθώντας  την περπατησιά του στο διάβα της δημαρχίας του, ο  Δημήτρης Καμιζής σε θέματα ιστορίας και πολιτισμού όλα αυτά τα χρόνια, έχει συνεισφέρει τα μέγιστα! ...

Κλικ στο σύνδεσμο 

ΥΓ. Και ύστερα, μα δεν υπάρχει ύστερα…

Φώτο - ρεπορτάζ 
ΣΤΑΜ.  ΔΑΜ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: