Τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα ο «κοσμος» στον οποίο ανήκε ο Παύλος και ανήκει η οικογένεια του έχουν τους δικούς τους κώδικες εκφρασης και συμπεριφοράς που μπορεί να μην είναι με τον ίδιο τρόπο «κοσμιοι» επιτηδευμένοι και ψεύτικοι όπως εκείνοι του «κόσμου» του Κολωνακίου αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι και κατώτεροι.

Eξ αλλου δεν νομιζω το ραπ που εφτιαχνε ο Φυσσας να ειναι μουσικη του Κολωνακιου. Μπα, δεν νομιζω! Καθολου «κοσμιο» δεν ηταν...

Μαλλον, ταξικά μπορεί να προσδιοριστεί το κομπλιμέντο της δημοσιογράφου λοιπόν, που περιέγραψε και εγκωμιασε κοιτώντας αφ υψηλού τα λαϊκά στρώματα. Θύμιζε Άγγλους εξερευνητές, που περιγράφουν ιθαγενείς της Αφρικής.

Ο καθένας λοιπόν με τον «κοσμο» του και την αντίστοιχη συμπεριφορά.

---------------------------------------------------------------------------------------------

«Να πληροφορήσουμε την δικαστική ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ πως θα ήταν τιμή μας η κυρία Μάγδα Φύσσα να ήταν από το Πέραμα, αλλά διαμένει στο γειτονικό Κερατσίνι, περιοχή όπου συνέβη η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, γεγονός που θα έπρεπε να γνωρίζει. Παρ’ όλα αυτά, είναι η μάνα του αντιφασιστικού αγώνα, συνεπώς και του Κερατσινίου, του Περάματος, της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου όλου!

Να την πληροφορήσουμε επίσης, πως οι γυναίκες των περιοχών μας είναι ευπρεπείς, καλοντυμένες, εργάζονται με φιλοτιμία και αξιοπρέπεια, είναι άξιες μητέρες, εκφράζουν μεστό λόγο, ενώ ζητούν συγγνώμη όταν κάνουν κάποιο λάθος»

Γιάννης Λαγουδάκης, Δήμαρχος Περάματος