Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

O Kώστας Παπαδάκης στο ert.gr για τη δίκη της Χρυσής Αυγής 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020



Στην αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής και το ενδιαφέρον κορυφώνεται.

Μιλώντας στο ert.gr ο Κώστας Παπαδάκης συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, τόνισε πως: «Η δίκη της Χρυσής Αυγής επιτέλους τελειώνει. Μετά από τέσσεράμιση σχεδόν χρόνια (έναρξη 20/4/2015 και 453 συνεδριάσεις) στις 7/10/2020 θα ανακοινωθεί η απόφαση.

Τότε θα κριθεί αν τα συνεκδικαζόμενα αξιόποινα περιστατικά και δεκάδες άλλα αποτελούν τυχαία και ασύνδετα μεταξύ τους συμβάντα, όπως υποστηρίζει η Χ.Α. και η εισαγγελική πρόταση ή εκπορεύονται από τους σκοπούς της εγκληματικής οργάνωσης, υλοποιούνται μέσα στο πλαίσιο αυτών και από μέλη, που διαπαιδαγωγούνται για να διαπράττουν αξιόποινες πράξεις. Τότε θα κριθεί εάν οι ποινικές ευθύνες για μία ακόμη φορά θα εξαντληθούν στα εκτελεστικά όργανα ή επιτέλους θα διαπεράσουν όλο το φάσμα της ιεραρχίας. Και ας αναλογιστούμε ποιες θα είναι οι συνέπειες μίας πολιτικής, νομικής και ηθικής δικαίωσης της Χρυσής Αυγής.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής έχουμε ολοκληρώσει το θεσμικό μας ρόλο στην δίκη. Θα επισημάνω για μία φορά ακόμα, ότι αν η απόφαση είναι αθωωτική δεν μπορεί να προσβληθεί από την πολιτική αγωγή. Πλέον είναι η ώρα του λαού, του αντιφασιστικού κινήματος, των φορέων, των συνδικάτων, των εργαζομένων, της νεολαίας, των μεταναστών, των αντιφασιστών, των δημοκρατών.

Το αναμφισβήτητο γεγονός, ότι ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται με δικαστικές αποφάσεις, αλλά με λαϊκούς αγώνες δεν πρέπει να οδηγήσει σε υποβάθμιση της σημασίας του αποτελέσματος της δίκης. Ακόμα και αν η Χρυσή Αυγή δεν κατάφερε να αναδειχθεί ξανά ως κοινοβουλευτική δύναμη, ακόμα και αν τριχοτομήθηκε, ακόμα και αν η πολιτική της φαίνεται να βρίσκει φιλοξενία σε όμορα πολιτικά κόμματα, η λαϊκή απαίτηση για καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής βίας πρέπει να παραμείνει ανυποχώρητη»!! ....



Για όλο το εκτενές ρεπορτάζ - κλικ >>> ΕΔΩ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: