Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Μαριζώζη Μητρώκα - το κορίτσι με το άλογο...

Δημοσιεύτηκε στο νέο τεύχος του περιοδικού μας 

– «Στην Ερμιόνη άλλοτε και τώρα»...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ονομάζομαι Μαριζώζη  Μητρώκα. Γεννήθηκα στις 25 Σεπτεμβρίου του 2003. Η καταγωγή μου είναι από το Κρανίδι Αργολίδας. Είμαι μαθήτρια της  Β΄ Λυκείου και φοιτώ στο ΓΕΛ Ερμιόνης. Λατρεύω τα άλογα και έχω ξεκινήσει να ασχολούμαι με την ιππασία από πέντε χρονών. Σε μια δύσκολη περίσταση που υποχρεώθηκα να περάσω στο πρώτο μου σχολικό περιβάλλον, τα άλογα με  βοήθησαν να ξεπεράσω το σοκ, να κατανοήσω τον κόσμο, να «εκτεθώ» στην κοινωνία. Αγαπώ τη βυζαντινή μουσική και συμμετείχα στη βυζαντινή χορωδία της Ερμιόνης. Παράλληλα παίζω μπουζούκι και κλαρινέτο, συνθέτω μουσική και γράφω στίχους.

    Φέτος αποφάσισα να κάνω κάτι διαφορετικό και να μοιραστώ με τον κόσμο την αγάπη  που έχω για τα άλογα καθώς και κάποια γεγονότα που μπορούν να μας αλλάξουν την ζωή, με σκοπό να παροτρύνω τα νέα παιδιά να ανακαλύψουν τον πλούτο της φύσης και των ζώων, αλλά και τη θέληση για ζωή παρά τις δυσκολίες. 

Έτσι λοιπόν και έγινε! Με την βοήθεια και στήριξη του φιλολόγου μου κύριου Νικόλαου Μπουμπάρη συμμετείχα στον 12ο Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος  υπό τη διοργάνωση του Μορφωτικού Ομίλου Πετρούπολης.

            Το έργο με το οποίο συμμετείχα και βραβεύτηκα έχει τίτλο “Το κορίτσι και το άλογο”. Είναι ένα αυτοβιογραφικό διήγημα, στο οποίο αφηγούμαι την ιστορία πώς απέκτησα άλογο και άρχισα να ασχολούμαι με την ιππασία, αλλά παράλληλα και δύο περιστατικά που συνέβησαν εκείνη την περίοδο και με έκαναν ακόμα περισσότερο να δεθώ με εκείνα τα καταπληκτικά και νοήμονα ζώα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: