Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

«Παλεύοντας με την χιονοθύελλά»! - σήμερα πολύ πρωί στην θέση «Κιάφα» του όρους Διδύμου στην Ερμιονιδα…

Περί ώρα 5.30 π.μ. περίπου  πουλμανάκι μας μεταφέρει 3 φορές την εβδομάδα στο  Νεφρολογικό Κέντρο Ναυπλίου για αιμοκάθαρση. Αφού μπήκαν από την Ερμιονίδα όλοι στο αυτοκίνητο και όπως κάθε πρωί,  είχε αρχίσει η  συζητήσει  με χιούμορ, τίποτα δεν φαινόταν γι’ αυτό που τελικά μας συνέβη. Μόλις περάσαμε το πλάτωμα της «Κιάφα» και οδεύαμε στην πρώτη κατηφορική στροφή μας συνέβη το αναπάντεχο. Το οδόστρωμα είχε μόλις 1 πόντο χιόνι, αλλά ωστόσο, παγωμένο – «τζάμι». Όμως η τύχη μας, έκανε το θαύμα της! (σ.σ. Κάποιες γυναίκες σταυροκοπιόντουσαν και επικαλούντο  τον Άγιο Θανάση, που γιορτάζει αυτή την ημέρα και το εκκλησάκι του είναι δίπλα στο σπίτι μου...) Το αυτοκίνητο παρ’ όλο που γλίστρησε (και αριστερά μας γκρεμός)  με το χειρόφρενο που έβαλε ο οδηγός έμεινε  στην μέση του δρόμου. 

 Αμέσως ο οδηγός ενημέρωσε την αστυνομική αρχή του Α.Τ. Κρανιδίου και εγώ αμέσως μετά τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο.  Ο κ. δήμαρχος αφού του εξήγησα τι μας συνέβη και περιέγραψα τις συνθήκες στην περιοχή,  με καθησύχασε λέγοντας μου, πως στέλνω αμέσως το γκρέϊντερ του Δήμου, αλατιέρα και το προσωπικό του Δήμου γ’ αυτές τις περιπτώσεις με επικεφαλής τον  αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Τσαμαδό. Εν των μεταξύ επικοινώνησε με τον διοικητή του Α.Τ. Κρανιδίου καθώς κα τον διοικητή της πυροσβεστικής. Στο χρόνο που έπρεπε να φτάσουν στον τόπο του προβλήματος (και ενώ τα αυτοκίνητα της διπλής κίνησης συσσωρεύονταν στο επικίνδυνο σημείο), όλες οι αρχές του Δήμου έφτασαν οργανωμένες ανέλαβαν δράση. Από τις κινήσεις τους έδειχναν πως ενεργούσαν συντονισμένα.


Ο Διοικητής του Α.Τ. και της πυροσβεστικής που πέρα από τον συντονισμό της επιχείρησης, είχαν την ευαισθησία και την ανθρωπιά να έρθουν στο σαλόνι του αυτοκινήτου να μας ρωτήσουν αν είμαστε όλοι καλά και αν φοβόμαστε για να μας καθησυχάσουν. Είχαν ενημερωθεί ότι είμαστε ασθενείς αιμοκαθαρόμενοι. Αφού καθαρίστηκε ο δρόμος και έγινε ασφαλής ξεκινήσαμε για τον προορισμό μας   με καθυστέρηση 3. 1/2 ωρών περίπου, αλλά με συνοδεία δύο αυτοκίνητα της πυροσβεστικής μέχρι την Άρια Ναυπλίου. 


Κλείνοντας το ρεπορτάζ, θέλω  εκ μέρους των συνασθενών  μου να ευχαριστήσω τον κ. δήμαρχο που ενήργησε τάχιστα όπως τον αντιδήμαρχο που παραβρέθηκε στο χώρο που επιχείρησαν τα συνεργεία. Ευχαριστούμε ακόμα  όλα τα όργανα του Α.Τ. Κρανιδίου και της Πυροσβεστικής και όσους συμπολίτες μας παραβρέθηκαν στο χώρο και βοήθησαν με τον ένα ή άλλο τρόπο...

Τέλος,  θέλω με την ευκαιρία που μου  δόθηκε, να πω σε όσους είναι αποδέκτες αυτών των ευχαριστιών, πως έχω  όλη την καλή διάθεση να γίνω «μελιστάλακτος» στις δημοσιογραφικές αναφορές μου όταν μου δίνονται ανάλογες ευκαιρίες… Διαφορετικά…

Φώτο – ρεπορτάζ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ  ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: