Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Μη βγάλεις τσιμουδιά -> κιχ τ. Ερμιόνης! ..

 Από το προσωπικό μας αρχείο αυτό που δε διέγραψε ο χάκερ σας -> συνέχεια  ... 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τα ντοκουμέντα του Δήμαρχου Ερμιονίδας

Έργα και ημέρες στο πρώην Δήμο Ερμιόνης 
από τους αιρετούς διαχειριστές του....
Μιλάμε για ρεζιλίκια!!

Αυτό το ρεπορτάζ το αφιερώνω στους επαγγελματίες 
δημοσιογράφους από την Αργοναυπλία, 

Γιώργο Μουσταΐρα και Κώστα Πρώιμο

Μονοπώλησε το θέμα των χρεών της

 λειτουργίας του βιολογικού σταθμού Ερμιόνης ...

3 Αυγ 2011

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

Μονοπώλησε το θέμα των χρεών της λειτουργίας του βιολογικού σταθμού Ερμιόνης από την προηγούμενη δημοτική αρχή στο χθεσινό Δ.Σ. Δήμου Ερμιονίδας




Επί δυόμιση ώρες συζητιόταν χθές στο Δ.Σ. και τελειωμό δεν είχε,  το θέμα των χρεών για τη λειτουργία του βιολογικού Ερμιόνης που άφησαν εκτός των άλλων, ο τέως Δήμαρχος Ερμιόνης Αν. Λεμπέσης και οι αιρετοί συνεργάτες του στον ιδιώτη εργολάβο του έργου.

Ο δήμαρχος Δ. Καμιζής στο χθεσινό Δ.Σ. μίλησε για σοβαρή ανεπάρκεια που κληρονόμησε ο νέος δήμος από αυτούς της Ερμιόνης και Κρανιδίου. Πρόσθεσε δε στη συνέχεια, πως τέτοια θέματα με χρέη των πρώην δήμων - κυρίως του τέως Ερμιόνης που δεν μπορούν να πληρωθούν λόγω του ότι δεν είχαν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες, θα έρχονται συνεχώς από τώρα και στο εξής στο Δ.Σ.

Ο κ. Καμιζής είπε ακόμα πως η επιστολή με τα συνοδευτικά έγγραφα που του έστειλε ο τέως Ερμιόνης είναι ψευδή και αναληθή. «Δεν μπορούσα να προβλέψω και να το φανταστώ ένα τέτοιο θέμα, (είπε με έμφαση)  ούτε για  κοινοτάρχη και  κοινοτικό συμβούλιο περασμένων δεκαετιών!!! - ότι θα συνέτασσαν και θα διακινούσαν έγγραφα χωρίς αριθ. Πρωτοκόλλου και θα παίρνανε αποφάσεις και εκ των υστέρων να συντάσανε μελέτες και  κατόπιν να παρεμβαίνανε στις μελέτες με χειρόγραφες διορθώσεις,  όπως έπραξε η δημοτική αρχή Ερμιόνης. Αυτά όλα θα κριθούν από εμάς πολιτικά, από τον λαό που όλοι κρινόμαστε, αλλά θα αποφανθεί και ο νόμος,  που ο εκφραστής αυτής της νομιμότητας σε πρώτο επίπεδο... είναι ο πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Προτείνω λοιπόν να μου δοθεί η εξουσιοδότηση από το Δ.Σ. για να δώσω εγώ στη συνέχεια εντολή στην οικονομική υπηρεσία του δήμου να πληρωθεί η πρώτη δόση (ποσό 12.000 €) του χρέους για το έτος 2010 της λειτουργίας του βιολογικού σταθμού Ερμιόνης»

Την πρόταση του δημάρχου ψήφισαν οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης πλην της δ.σ. κ. Ταβουλαρέας η οποία τάχθηκε με τη θέση του προϊστάμενου της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου κ. Μάκη Γαλανού που δικαιολογημένα ως αρμόδιος και υπεύθυνος από το νόμο δεν συναινούσε σ’ αυτή την παράνομη πληρωμή του χρέους.

Την πρόταση του δημάρχου που είχε πολιτικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό και υγειονομικό χαρακτήρα, καταψήφισε επίσης σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Εάν αυτή η απόφαση δεν εγκριθεί από τον/την Οικονομική Επίτροπο της Περιφέρειας ως μη σύννομη θα αρχίσει πλέον να ξετυλίγεται το «νήμα της Αριάδνης»… από τα όργανα του νόμου. Τότε, ελπίζουμε πως ο κ. Λεμπέσης μαζί με τους άλλους, θα βγουν από την φωλιά τους… Σε διαφορετική περίπτωση σύμφωνα με τον νόμο πάντα,  το χρέος θα καταλογιστεί και θα επιμεριστεί για να πληρωθεί από την τσέπη του δημάρχου που έκανε αυτή την πρόταση και των δημοτικών συμβούλων  που πήραν αυτή την απόφαση.

Δηλαδή, επειδή είχαν ανεπτυγμένη την αίσθηση της ευθύνης απέναντι στους δημότες που τους καταξίωσαν σ’ αυτή τη θέση και σύμφωνα με τον όρκο που έχουν δώσει ως αιρετοί, για να μη μας έβρισκε και αυτό το κακό, το 15 Αύγουστο να βγαίνανε στην βόρεια και τη νότια παραλία της Ερμιόνης τα βοθρολύματα, αφού ο εργολάβος της λειτουργίας του βιολογικού σταθμού μαζί με το προσωπικό του «θα είχε πάρει των ομματιών του», διότι δεν θα είχε πληρωθεί τα 100.000 € και πλέον, για την εργασία 10 μηνών που είχε κάνει το έτος 2010 στο Δήμο Ερμιόνης.

 Φώτο - ρεπορτάζ 

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: