Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

«Παλιές αμαρτίες της Δημοτικής αρχής Ερμιόνης και ουκ εστί τέλος …»

Επιλογές από το προσωπικό μας αρχείο - Δεκέμβριος 2007
-> ...το στίγμα των Πολιτών! και το στίγμα των επιόρκων


Ορκίζονται ενώπιον Θεού και ανθρώπων!!!


Το παρακάτω γεγονός δεν ισχύει για όλους τους πολίτες – δημότες Ερμιόνης…

Κάτοικος και δημότης Κρανιδίου που έχει στην ιδιοκτησία του μαζί με την σύζηγό του πολυκατοικία ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων στην Ερμιόνη με την δικαιολογία (τουλάχιστον όπως ακούστηκε στη συνεδρίαση του Δ. Σ. Δήμου Ερμιόνης) ότι επί πολλά χρόνια δεν γνώριζε ότι οι ενοικιαστές του δεν πλήρωναν τα Δημοτικά Τέλη Ύδρευσης & Αποχέτευσης, κατέθεσε αίτηση που συζητήθηκε τον Δεκέμβριο του 2007 στο Δ.Σ.
Στην αίτηση αυτή  ζητούσε την διαγραφή των προσαυξήσεων (τόκοι) των δυό χιλ. 2.200€ για να πληρώσει το χρέος των κυρίως τελών, που ανήρχοντο περίπου στα επτά (7.200) €.

Για λόγους ευνόητους δεν θα αναφερθούμε στα θλιβερά παραλειπόμενα αυτής της ιστορίας. Αυτό που θα σας πούμε όμως είναι ότι, πως η μοναδική φορά που η αντιπολίτευση θα μπορούσε να περάσει ένα θέμα ήταν αυτό, αφού προς τιμή τους τρείς δ.σ. της συμπολίτευσης ψήφισαν κατά της αίτησης διαγραφής του χρέους των τόκων. Ωστόσο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δ.σ. Ιω. Γανώσης υπερψήφισε την αίτηση και έτσι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 6 υπέρ και 5 κάτα και η απόφαση βγήκε υπέρ του αιτούντος…

Στη συνέχεια ο γράφων συνέταξε αίτηση προσφυγής κατά του κύρους της απόφασης την οποία συνυπέγραψαν ο τέως κοινοτάρχης Ερμιόνης Γεώργιος Καρακατσάνης και ο πρώην δ.σ. Ιωσήφ Μερτύρης την οποία και υποβάλλαμε στην Νομική Υπηρεσία της Γενικής Δ/νσης Περιφέρειας Δ/νση Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης Ν. Αργολίδος.

Η προσφυγή μας εξετάσθηκε και έγινε αποδεκτή από τον εν λόγω Νομικό όργανο.

Κατόπιν ο ενδιαφερόμενος πολίτης έκανε προσφυγή κατά της απόφασης σε ανώτερο όργανο της Περιφέρειας Πελοποννήσου της ειδικής επιτροπής του (άρθρου 152 ΔΚΚΝ  3463/06) που εδρεύει στην Τρίπολη, αλλά και εκεί δεν έγινε  αποδεκτή η αίτηση της προσφυγής του.

Το χαρακτηριστικό αυτής της υπόθεσης είναι ότι ο μοναδικός δ.σ. που δικαιολόγησε την απόφασή του υπέρ της αίτησης της διαγραφής του χρέους των τόκων των 2.200€ του πολίτη βάση του Δημοτικού Κώδικα, ήταν ο αντιδήμαρχος τότε κ. Π. Μέξης αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν… διάβαζε και ερμήνευε τον κώδικα «απ’ την ανάποδη… !!!» Διότι η δική μας προσφυγή ήταν βασισμένη πάνω στο ίδιο άρθρo και τις παραγράφους  του Δημοτικού Κώδικα και στον Κανονισμό Ύδρευσης & Αποχέτευσης του Δήμου Ερμιόνης.....

Κατά τ’ άλλα οι Δημοτικοί μας άρχοντες ορκίζονται κατ’ επανάληψη ενώπιον Θεού και ανθρώπων να προστατεύουν και να διαχειρίζονται καλώς το δημοτικό χρήμα και γενικά το κοινό μας συμφέρον….

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: