https://www.facebook.com/groups/222936001204511/permalink/1881380152026746/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΑΟΚ ΜΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μεγάλο θέμα από τις λανθασμένες ενέργειες της διοίκησης έχει προκύψει στην Κοινωφελή Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου μας στο θέμα της αποψίλωσης και του καθαρισμού του Δημοτικού Σταδίου Κρανιδίου ( γήπεδο ΠΑΟΚ).
Και αυτό γιατί χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος η διοίκηση προχώρησε χθες 12-05-2021 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΔΣ για την απευθείας ανάθεση της συγκεκριμένης υπηρεσίας έναντι 372,00 € με το ΦΠΑ. 
Η αποψίλωση των χορταριών όμως είχε γίνει με προσφορά του Προέδρου της Κοινότητας Κρανιδίου κ. Αντώνιοζα λίγες ημέρες πριν και κανείς από τα μέλη του ΔΣ τουλάχιστον της μειοψηφίας δεν γνώριζε τίποτα!!
Ξαφνικά χθες ο ανάδοχος εργαζόταν στον χώρο του γηπέδου πριν γίνει η συνεδρίαση του ΔΣ και αποφασίσει για το θέμα !!
Εμείς ως σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ( Άννα Στρίγκου της ΔΗΣΥΕΡ και Μπάμπας Νικόλαος της ΝΕΔΥΠΕΡ) κάναμε λόγο για την λάθος διαδικασία και καταψηφίσαμε την εισήγηση που είχε έρθει το μεσημέρι της ίδιας μέρας με πολλές ελλείψεις!!

Ακολουθούν οι τοποθετήσεις μας, ως μέλη του ΔΣ και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης:>>>>>
Στρίγκου Άννα της ΔΗΣΥΕΡ:
» Κύριε πρόεδρε καλησπέρα ,σας ενημερώνω ότι καταψηφίζω το σημερινό θέμα του Συμβουλίου για τους τρεις παρακάτω λόγους
1. Δεν αποδέχομαι το επείγον του σημερινού συμβουλίου .
2. Εκ των υστέρων ερχόμαστε να ψηφίσουμε το θέμα Από τη στιγμή που σήμερα 12/5 του 2021 περνώντας εγώ 10:15 π.μ είδα ιδιώτη να έχει ήδη αρχίσει τις εργασίες καθαρισμού στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου ΠΑΟΚ δηλαδή καλούμεθα να ψηφίσουμε κάτι το οποίο ήδη έχει πραγματοποιηθεί.
3. Ενημερώθηκα από την υπάλληλο ότι το ποσό που αναλογεί για αυτήν την εργασία είναι 300 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Το θεωρώ υπερβολικό για εργασίες μίας ημέρας από τη στιγμή πού είδαμε όλοι τον πρόεδρο της κοινότητας Κρανιδίου κύριο Αντώνιοζα Νίκο το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου να απασχολεί 2 δικούς του ανθρώπους στον εσωτερικό χώρο του γηπέδου κόβοντας τα χόρτα έτσι όπως του είχε ζητηθεί. »

Μπάμπας Νικόλαος της ΝΕΔΥΠΕΡ :
» Για δύο λόγους δεν συμφωνώ
1ο. Γιατί δεν το θεωρώ κατεπείγον από την στιγμή που κάποιοι ήξεραν ότι έπρεπε να γίνει και εγώ δεν ενημερώθηκα.
2ο. Με σημερινή (12.05.21) τηλεφωνική επαφή, μου έδωσαν μία υποτυπώδη ενημέρωση ότι είχε σχεδιαστεί εθελοντικός καθαρισμός του χώρου, ο οποίος δεν έγινε, ίσως, έτσι όπως είχε οριστεί. Με αποτέλεσμα να πρέπει να πληρώσουμε πλέον συνεργείο να κάνει μία εργασία για την οποία δεν ξέρω ακριβώς, εάν είναι απαραίτητη και πόσο, μη έχοντας ενημερωθεί ούτε για το ότι είχαν ξεκινήσει οι προετοιμασίες των συλλόγων για αθλητικά δρώμενα. Συνοψίζοντας αυτό σημαίνει ότι υπήρχε αρκετός πρότερος χρόνος στον οποίο μπορούσα να είχα ενημερωθεί και να γινόταν ένα συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη και όχι «δια περιφοράς» όπως ορίστηκε.»

ΣΤΡΙΓΚΟΥ ΑΝΝΑ
ΜΠΑΜΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ