Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Ρεπορτάζ μας κάποτε στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης (Ι.Λ.Μ.Ε. -> Για όσους δεν τα έχουν διαβάσει....

Επιλογές από το προσωπικό μας αρχείο -3 Μαρτίου 2010

=======================================================

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «γαλανόλευκη η θωριά σου…» στο χώρο του Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Ερμιόνης Μάρτιος 2010.


Η πρόεδρος του Ι.Λ.Μ.Ε. κ. Ήρα Φραγκούλη –Βελλέ μας ενημερώνει.
Μεγάλη ανταπόκριση από τους εκπαιδευτικούς της περιοχής μας βρήκε η πρόσκληση του Ι.Λ.Μ.Ε να παρακολουθήσουν με τους μαθητές τους το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «γαλανόλευκη η θωριά σου…» στο χώρο του Μουσείου. 

Μέχρι σήμερα την πόρτα πέρασαν 190 μαθητές από τα σχολεία Κρανιδίου και Ηλιοκάστρου, ενώ από αύριο αρχίζουν τα σχολεία της Ερμιόνης.


Φώτο: Μαθητές του 2ου Δημοτικου Σχολείου Κρανιδίου με τους δασκάλους τους, μετά την επίσκεψή τους στο Μουσείο σήμερα Πέμπτη 11 του μηνος, στο μνημείο των Ηρώων στην Ερμιόνη.
Στα χέρια του κρατούν σημαιούλες, που έφτιαξαν στο Ι.Λ.Μ.Ε
.


Ο άνω όροφος του κτηρίου – η ιστορική αίθουσα – έχει αλλάξει όψη. Έχουν τοποθετηθεί κάθε είδους σύγχρονες σημαίες : Διεθνείς, συλλόγων Ερμιόνης, εκκλησιαστικά λάβαρα, ώστε οι μαθητές να κατανοήσουν την έννοια της σημαίας γενικά και την συμβολική της χρήση.
Μια σειρά από πόστερ δείχνουν την ποικιλία των σημαιών που εμφανίστηκαν στον ελληνικό χώρο και εξηγείται η σημασία των συμβόλων τους.

Έτσι καταλήγουμε στη σημερινή μορφή της ελληνικής σημαίας, αναλύουμε τον συμβολισμό της, συζητούμε για το που τη συναντούμε στην καθημερινή ζωή και τι αισθήματα νιώθουμε γι’ αυτήν. Ακολουθούν δραστηριότητες ( ερωτήσεις, παιχνίδια κτλ.) ανάλογα με την ηλικία των μαθητών και τέλος κάθε ένα παιδί κατασκευάζει με υλικά που του παρέχει το Μουσείο μια σημαιούλα που την παίρνει μαζί του.
..............................................................................................................................................................


ΥΣ. Μην ξεχνάτε πως το Ι.Λ.Μ.Ε. είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με μοναδικό έσοδο τις συνδρομές των μελών του.

Η Δημοτική Αρχή Δήμου Ερμιόνης το ενισχύει οικονομικά με το πενιχρό ποσό των 1.000€ το χρόνο, γιατί προφανώς αυτή την εκτίμηση έχει για την προσφορά του μουσείου στην κοινωνία μας και στους ξένες επισκέπτες, καθώς και  στους θεματοφύλακες της ιστορικής & λαογραφικής μας κληρονομιάς... 
Στο μουσείο στεγάζονται και φυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού ανεκτίμητα ιερά κειμήλια των προγόνων  και των ηρώων μας, που πότισαν και μεγάλωσαν με το αίμα τους το δέντρο της λευτεριάς, και της φυλής μας…

Φώτο - ρεπορτάζ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ
................................................................................................................................................................

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: