Nεα σελιδα στην αντιπαραθεση

 Δυνατης Ερμιονιδας και Σταματη Δαμαλιτη.

1. Ο αγαπητος δημοσιογραφος τα τελευταια χρονια ειναι ο μονος που δημοσιευει ανακοινωσεις και δραστηριοτητες του βουλευτη Αργολιδας του ΣΥΡΙΖΑ κ Γκιολα πραγμα που του δινει μια ταυτοτητα πολιτικη.Η παραταξη που σημερα διοικει τον Δημο ειχε την πολιτικη υποστηριξη του συντηρητικου χωρου

2.Ειναι επισης υποστηρικτης του πρωην Δημαρχου Ερμιονιδας κ Καμιζη και παρουσιαζει το εργο του καποτε συγκρινοντας το με αυτο αλλων Δημαρχων η αφηνοντας εμας να κανουμε τη συγκριση .Και αυτη η συγκριση  αντικειμενικα βαζει καποια θεματα πολυ περισσοτερο οταν προσφατα η υποθεση για τα «δεμενα χερια» του κ Τσαμαδου οταν ηταν αντιδημαρχος επι Καμιζη (απο φιλικο στην Δυνατη Ερμιονιδα ιστολογιο χωρις να καταγγελθει αυτο το δημοσιευμα απο την παραταξη) ανοιξε συζητηση και ερωτηματικα σε ολους μας .

3. Στον Σταματη Δαμαλιτη εχει υποβληθει μηνυση απο τον Δημο με διεκδικηση 25 χιλιαδων ευρω γιατι θεωρειται πως μια αναρτηση του ηταν συκοφαντικη για τον Δημο Ερμιονιδας. Η αναρτηση του ηταν μια νυχτερινη φωτογραφια και σχολιασμος του Δημοτικου φωτισμου στον δρομο περιπατου που οδηγει στον Μυλο στο Κροθι.Για μενα ασημαντο θεμα. 

(ΣΤΑΜ.ΔΑΜ. ->  ο σχολιασμός μου (δύο σειρές...) ήταν πολύ τιμητικός για το έργο και τη δημοτική αρχή! - Προς τι η αγωγή εις βάρος μου, αναρωτιέμαι ακόμα...)

-----------------------------------------------------------------------------

4. Σε ανακοινωση του πριν τρεις μερες ο κ Δημαρχος γραφει αναμεσα σε αλλα :

Επίσης, παρά το γεγονός ότι στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου υπάρχει θέση Νομικού αυτή δεν έχει πληρωθεί μέχρι σήμερα, μέσω των κρατικών ενεργειών (ΑΣΕΠ) που προβλέπει ο νόμος.

Ενα ερωτημα και ενα θεμα προς διευκρινηση.

1. Εχει ζητησει ο Δημος να πληρωθει η θεση και αν ναι ποτε;Το ΑΣΕΠ >>>αποφασισε πριν απο ενα χρονο για τις προσληψεις του 2021. Η Δυνατη Ερμιονιδα ηταν εκλεγμενη παραταξη εναν χρονο πριν.Ειχε υποβαλει το αιτημα;

ΑΣΕΠ: Υπογράφηκε από τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών κ.κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και Χρήστο Σταϊκούρα, ο ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων στο Δημόσιο για το 2021 μέσω ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με την απόφαση εγκρίνονται:

  • 4.015 προσλήψεις τακτικού προσωπικού
  • 145 προσλήψεις νομικών συμβούλων – δικηγόρων
  • 123 προσλήψεις ατόμων ως εποχικό προσωπικό

Επιπλέον, εγκρίθηκαν 1.047 προσλήψεις προσωπικού διάφορων ειδικοτήτων ορισμένου χρόνου στους ΟΤΑ μέσω ΚΑΠ >>>>

2.Πολιτικη της Νεας Δημοκρατιας και της ΕΕ (αλλα και ολων των συστημικων κομματων)ειναι η αποδυναμωση του Δημοσιου τομεα Να πανε ολα στους ιδιωτες .Βεβαιως και δεν θα ενδιαφερθει κανεις υπουργος η ΑΣΕΠ απο μονος του να στελεχωθει ο Δημος με το αναγκαιο προσωπικο ητε δικηγορους που να κανουν μηνυσεις ητε γιατρους στο ΚΥ ητε εργατες καθαριοτητας.Τα πολιτικα παραποννα λοιπον και οι ευθυνες σε τελικη αναλυση στην ΕΕ και στα συστημικα κομματα που υποστηριζουν τις Δημοτικες παραταξεις.

5.Ομως παμε παλι στην αρχη

Έπειτα από ανυπόστατα δημοσιεύματα γνωστών λασπολόγων, όπου μόνο τους μέλημα αποτελεί η δυσφήμιση και η συκοφάντηση του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής, τοποθετούμαστε δημόσια και ξεκάθαρα όπως πάντα, για την αποκατάσταση της αλήθειας και την αποφυγή στρεβλών συμπερασμάτων.

Γραφει  ο κ Δημαρχος απαντωντας στον κ Δαμαλιτη (χωρις να τον κατονομαζει)

Α. «Λασπολογοι με μονο μελημα την δυσφημηση και κατασυκοφαντηση του Δημου» καλο θα ηταν να  κατονομαζονται και να παρουσιαζονται τα κινητρα τους στον βαθμο που επιθεση στον Δημο ειναι επιθεση σε ολους μας. Αποτελουν ομαδα; Ειναι ο καθενας μια ξεχωριστη περιπτωση; Ειναι πολλοι, λιγοι;

Και οσο για τους  δικηγορους (δεν κατονομαζονται)που «για αρκετές υποθέσεις που αφορούν συκοφαντικές αναρτήσεις για τη παρούσα Δημοτική Αρχή ή το Δήμαρχο οι Νομικοί δεν λαμβάνουν καμία αποζημίωση»  εδω υπαρχουν ερωτηματα. Οι Νομικοι αυτοι που στρεφονται χωρις αμοιβη κατα μεμονομενων η ομαδων πολιτων για την δημοτικη αρχη (την Δυνατη Ερμιονιδα δηλαδη)η τον Δημαρχο δεν δημιουργουν επαγγελματικα προβληματα στο προφιλ τους;Δεν δημιουργει αυτη η  προσφορα τους , εχθρους (η και υποστηρικτες ) μεσα στην τοπικη κοινωνμια; Τους ειναι αδιαφορο αυτο σε αυτα τα δυσκολα χρονια;

Β. Οταν καποιος η καποιοι συντονισμενα η μεμονωμενα κανουν δημοσια κριτικη στον κ Δημαρχο η την παραταξη του σε σχεση με τα καθηκοντα του  ΔΕΝ ειναι συκοφαντες και λασπολογοι.Δηλαδη ποια αντιπολιτευομενη παραταξη δεν εκανε κριτικη στην εξουσια.Ο κ Γεωργοπουλος δεν εκανε κριτικη στον κ Σφυρη για χρονια; Ετσι δεν εγινε Δημαρχος τελικα; Λαθος να ταυτιζεται σε μια προταση ο Δημος το συνολο των πολιτων δηλαδη με την δημοτικη αρχη που σημερα ειναι η Δυνατη Ερμιονιδα που εκφραζει μερος του εκλογικου σωματος. Θυμιζω πως στον πρωτο γυρο των Δημοτικων εκλογων το προγραμμα αυτης της παραταξης ψηφιστηκε απο ενα μικρο μερος του εκλογικου σωματος και στον δευτερο γυρο ειχαμε μεγαλη αποχη και το ερωτημα εμπαινε Σφυρης (φθαρμενος και στο εσωτερικο της παραταξης του  απο την πολυχρονη ασκηση εξουσιας) η ο νεος και αυθαρτος Γεωργοπουλος, οποτε ψηφοφοροι αλλων παραταξεων εδωσαν ψηφο στον κ Γεωργοπουλο προσωπικα ελπιζοντας σε μια αλλαγη του τροπου ασκησης εξουσιας.

Η Δυνατη Ερμιονιδα δεν θα τα καταφερει.Και γιατι δεν εχει τα απαραιτητα στελεχη και γιατι κινειται αντικειμενικα σε ενα ζοφερο τοπιο.Και ακομα γιατι συνεχιζει τις αδιεξοδες καταστροφικες πολιτικες των προκατοχων της.Δεν εφερε τιποτα καινουργιο. Ειναι πολυ πιθανο στο επομενο  διαστημα ο συντηρητικος χωρος να συσπειρωθει σε μια νεα παραταξη .Μπορει παλι αν δεν γινει κατι τετοιο να ξαναβγει η Δυνατη Ερμιονιδα στην εξουσια με τον απαραδεκτο  νομο Βοριδη και παιρνωντας τις ψηφους της διαλυμενης παραταξης Σφυρη αλλα παλι θα πατα σε πηλινα ποδια. Θα ειναι μια παραταξη σε αναμονη καταρευσης. Ο τοπος ζητα κατι νεο. .Νεες ιδεες νεες πρακτικες .Νεο φορεα .Με σαφη πολιτικο προσανοτολισμο και οχι τοπικιστικα σλογκαν. Τωρα υπαρχει θολουρα και απο κατω βαλτος.

Γ. Ο κ Γεωργοπουλος και η παραταξη του ΔΕΝ ειναι ο Δημος Ερμιονιδας οπως δεν ηταν ο κ Καμιζης ο Δ Σφυρης ο κ Κοντογιαννης ο κ Κωστελενος με τις παραταξεις τους. Οπως η Νεα Δημοκρατια ΔΕΝ ειναι η Ελλαδα .Οποιος κρινει την κυβερνηση οσο σκληρα κι αν το κανει δεν ειναι ανθελληνας . Οι εκαστοτε διαχειριστες της εξουσιας εκλεγμενοι με συγκεκριμενα συστηματα εκλογικης εκπροσωπησης ειναι ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ μεσα στο κοινωνικο συνολο.Περαστικοι ειναι.Και μαλιστα οσο πιο αυταρχικα και μη συναινετικα ασκουν την προσωρινη εξουσια τους τοσο πιο σιγουρη ειναι η συσπειρωση των επιδοξων μνηστηρων που διεκδικουν την εξουσια.

Δ Για διαφορους λογους η Δυνατη Ερμιονιδα δεν εχει αντιπολιτευση μεσα στο ΔΣ. Η απουσια του δυναμικου Δ Σφυρη (με τη προσωποπαγη παραταξη που ιδρυσε που κινειται στον συντηρητικο χωρο οπως κια η Δυνατη Ερμιονιδα) αφησε τους εκλεγμενους συμβουλους χωρις ηγετη και τους ψηφοφορους χωρις εκπροσωπους .Η για να το πω καλυτερα για την ωρα και εφ οσον η Δυνατη Ερμιονιδα συνεχιζει την πολιτικη Σφυρη στα βασικα θεματα δεν υπαρχει λογος αντιπαραθεσης. Η ΠΡΟΣΥΕΡ του κ Λαμπρου εχει ανοιξει δυνατους δεσμους με την πλεοψηφια μιας και βασικα στελεχη της εχουν περασει στην διοικηση του Δημου και μαλιστα σε νευραλγικους χωρους.Ο κ Τοκας με την ΝΕΔΥΠΕΡ ασκει ευγενικη τεκμηριωμενη ηπια κριτικη αλλα οι καιροι και το κοινο  αλλα ζητουν για να σε ακουσουν. Και πολυ φοβαμαι πως η πλειοψηφια της τοπικης κοινωνιας θα κανει πολλα χρονια μεχρι να ακουσει το πολιτικο στυλ του κ Τοκα. Ελπιζω  να αντεξει μεχρι τοτε.

Τελος ολες οι παραταξεις κινουνται πολιτικα και υποστηριζονται απο τα συστημικα μνημονιακα κομματα εξουσιας οποτε τελικα συμφωνουν στα βασικα.Οπως στα σκουπιδια και οχι μονο.

6. Και για να κλεισω. Περιμενω καποτε απο αυτους που ασκουν την εξουσια τοπικα η εθνικα να παραδεχθουν πως εκαναν λαθος Mea culpa που ειχε πει ο Αντρεας παλια.Να παραδεχθουν πως δεν τα καταφεραν σε κατι.Πως ηθελαν αλλα δεν μπορεσαν. Οχι να φταιει το κρατος οι λασπολογοι οι συκοφαντες ο καιρος κατι τελος παντων.Να πουν εδω τα καταφεραμε εδω οχι. Δικιο εχουν οσοι μας κανουν κριτικη στο συγκεκριμενο-α. Ετσι δεν ειναι η ζωη; Καπου πετυχαινουμε καπου δεν πετυχαινουμε.Απο τα λαθη και τις αποτυχιες μας μαθαινουμε προχωραμε εξελισομαστε. Κι αν δεν το κανουμε εμεις  θα το κανουν οι επομενοι.Γιατι παντα υπαρχουν επομενοι οπως και προηγουμενοι. Σε ολα τα πραγματα. Ευτυχως !

Τα σχετικα δημοσιευματα

Σταματης Δαμαλιτης

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021

ΜΑΛΛΟΝ ΛΑΘΟΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ-> ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ …

 Και μάλιστα, με πολύ προσβλητικούς χαρακτηρισμούς!!…

Το αγωνιώδες ερώτημα υπάρχει: Έχουμε αντιπολίτευση στο Δ.Σ. ή όχι;; …

Εδώ είμαστε και σας περιμένουμε, απαξάπαντες …

Στην ανακοίνωση του κ. Δημάρχου -> ΕΔΩ ως απάντηση προς εμένα -> αφού μόνο εγώ είχα σχολιάσει το θέμα των ημερών που αφορά τον συνεχή διορισμό δικηγορών για υποθέσεις του Δήμου –   το παραδέχεται / χονται, ότι στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου υπάρχει κενή θέση δικηγόρου με έμμισθη εντολή, αλλά δεν έχει κάνει το κράτος μέσω του ΑΣΕΠ τις ενέργειες που χρειάζονται. 

Όμως, δυστυχώς για τον κ. Δήμαρχο, σύμφωνα με το νόμο 4194/2013 άρθρο 43 το ΑΣΕΠ δεν έχει καμία εμπλοκή. Το αρμόδιο όργανο για να ζητήσει την πρόσληψη είναι το Δημοτικό συμβούλιο ώστε να ζητήσει την έκδοση της υπουργικής απόφασης για να γίνει από μέρους του δήμου η προκήρυξη και να οριστεί η πενταμελής επιτροπή που αποτελείται από εκπρόσωπο του Νομικού Συμβουλίου του κράτους που θα είναι πρόεδρος τρεις εκπροσώπους του δικηγορικού συλλόγου Ναυπλίου και έναν εκπρόσωπο του Δήμου που θα εξετάσουν τις αιτήσεις και θα αποφασίσουν ποιος θα προσληφθεί. 

Το ερώτημα είναι, έχει πάρει τέτοια απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο;;;

Κύριε Δήμαρχε σε αναμονή της απαντήσεως σας, αλλά πρώτα σε εμένα, και κατόπιν όπου εσείς θέλετε. 

Γιατί διαφορετικά  θα δημιουργηθεί πρόβλημα σοβαρό …

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ

Ιδιοκτήτης & διαχειριστής αυτού του ιστολογίου

è Προς διευκόλυνση των οργάνων του Νόμου 

Ανακοινωση Γραφειου τυπου Δημαρχου

Κρανίδι, 25/06/2021

Ανακοίνωση

Έπειτα από ανυπόστατα δημοσιεύματα γνωστών λασπολόγων, όπου μόνο τους μέλημα αποτελεί η δυσφήμιση και η συκοφάντηση του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής, τοποθετούμαστε δημόσια και ξεκάθαρα όπως πάντα, για την αποκατάσταση της αλήθειας και την αποφυγή στρεβλών συμπερασμάτων.

Οι δαπάνες για τους πληρεξούσιους δικηγόρους που αναλαμβάνουν τις υποθέσεις του Δήμου και την εκπροσώπηση αυτού, είναι αναγκαίες αφού, η πρόσληψη ειδικού Νομικού επιστημονικού συνεργάτη, δεν καλύπτει τέτοιες ανάγκες γιατί δεν έχει από το Νόμο δικαίωμα εκπροσώπησης του Δήμου σε Δικαστήρια. Επίσης, παρά το γεγονός ότι στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου υπάρχει θέση Νομικού αυτή δεν έχει πληρωθεί μέχρι σήμερα, μέσω των κρατικών ενεργειών (ΑΣΕΠ) που προβλέπει ο νόμος.

Διευκρινιστικά αναφέρουμε ότι, πολλές δικαστικές υποθέσεις για τις οποίες ορίζονται τη συγκεκριμένη περίοδο πληρεξούσιοι δικηγόροι του Δήμου Ερμιονίδας, αφορούν παρελθούσες δημοτικές περιόδους και αρχές ενώ, για αρκετές υποθέσεις που αφορούν συκοφαντικές αναρτήσεις για τη παρούσα Δημοτική Αρχή ή το Δήμαρχο οι Νομικοί δεν λαμβάνουν καμία αποζημίωση.

Μήπως θα ήθελαν αυτοί που εύκολα, επιπόλαια, πρόχειρα και ανυπόστατα κατηγορούν τη Δημοτική Αρχή για ορισμούς Δικηγορών να αφήσουμε χωρίς υπεράσπιση πολλά και σημαντικά συμφέροντα του Δήμου, όπως διεκδικήσεις χιλιάδων ευρώ μέσω αγωγών από τρίτους ;

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι με μόνο γνώμονα το καλό του Δήμου και των πολιτών !

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Ερμιονίδας