«Ερμιονίδα μας αρέσει, δεν μας αρέσει»

Σάββατο, 3 Ιουλίου 2021

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. Δήμου Ερμιονίδας που έχει γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία του....

Καραμπινάτη προδοσία των συμφερόντων του Δήμου από αιρετούς που έχουν δώσει όρκο με το χέρι στο ιερό Ευαγγέλιο! 

-> Πάμε να φύγουμε από 'δω, δεν μας χωράει ο τόπος που μας γέννησε ...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Επιλογές με ρεπορτάζ  μας από το προσωπικό  αρχείο 

-> αυτό που δεν διέγραψε ο χάκερ σας...

30 Νοεμβρίου 2013

Δημήτρης Καμιζής Δήμαρχος Ερμιονίδας θα μας πει προτού την ψηφοφορία  «έχω προβλέψει το αποτέλεσμα»... -> και όντως είχε μαντέψει σωστά!!!


Ακόμα και δικοί του δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν παρών...

(δηλαδή αρνητική ψήφο) 

στην εισήγηση του δήμαρχου  για προσφυγή στο ΣτΕ. 

Απόντες οι Πρόεδροι: Της Κοινότητας Ερμιόνης Ι. Κρητσωτάκης, Κοιλάδας κ. Φασιλής, Ηλιοκάστρου κ. Μούγιος, Θερμησίας Ηλ. Κατσιάβελας, όπως απών ήταν και ο πρόεδρος της Κοινότητας Φούρνων. 

Αδικαιολογήτως απόντες δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι νομίμως είχαν προσκληθεί και δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση: Παντελής Κολυμπάδης και Γιώτα Σαμπάνη - Μπάρδη (πρώην αντιδήμαρχοι) Παντελής Πασσαλάρης, Μιμίκα Τουτουτζή, Κώστας Σατραβέλας, Γιώργος Ηλ. Μπουρίκας, Καλιόπη Φωστίνη.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε την απόφαση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, να ακυρώσει σχετική απόφαση του Δ.Σ. του πρώην Δήμου Κρανιδίου σε ότι αφορά την αποζημίωση προς τον τέως δήμο και τώρα σ' αυτόν του Δήμου Ερμιονίδας από την ξενοδοχειακή επιχείρηση του Γκολφ σε χρήμα για την αξία γης  (47 στρέμματα;;). 

Αυτά τα γήπεδα ή την αξία τους σε χρήμα η  εταιρία  όφειλε να παραχωρήσει τότε στο Δήμο Κρανιδίου, σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα, προτού την έκδοση της οικοδομικής αδείας της εταιρίας - πριν το 2008, για την ανέγερση των κτιριακών  της εγκαταστάσεων. (σ.σ. όμοια περίπτωση Νάργο με αυτή του "Ύδρα Μπιτς" στο Δήμο Ερμιόνης )


Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε ο κ. δήμαρχος,  ο Νομάρχης Αργολίδας έκτοτε είχε εκδώσει απόφαση να πληρωθεί η αξία της πιο πάνω γης σε χρήμα. Παρά ταύτα, μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής του ενιαίου Δήμου Ερμιονίδας, αυτά τα χρήματα δεν είχαν μπει στο ταμείο του Δήμου. Έτσι, ο νέος Δήμος με τη δημοτική αρχή άρχισε τις διαδικασίες να τακτοποιηθεί η εκκρεμότητα αυτή έστω και εκ των υστέρων... αλλά ωστόσο μας προέκυψε ο νέος Νόμος του 2012 που πιθανώς ψηφίστηκε για να καλύψει αυτές τις γνωστές ιστορίες... περί παραχώρησης γηπέδων αυτών των εταιριών στους δήμους. 

Στο σημείο αυτό πρέπει να πούμε πως σύμφωνα με σχετικό άρθρο του καλλικρατικού  Νόμου αναφέρεται, πως για τα χρήματα που χάνει ο Δήμος εξ αιτίας κακών χειρισμών των αιρετών οργάνων - Περιφερειακών και Δημοτικών, θα τα πληρώσουν οι αιρετοί!!
Ελπίζουμε αυτή τη φορά οι πολεοδόμοι και οι πολιτικοί μηχανικοί που εκδίδουν τις Π.Α. θα γνωρίζουν τον Νόμο.

Μετά από όλα αυτά, και κυρίως από την προσφυγή που θέλει να κάνει η δημοτική αρχή στο ΣτΕ,  τώρα  οι ενδιαφερόμενοι ύστερα από τόσα χρόνια που κανείς δεν ενδιαφερόταν για αυτό  το σοβαρό θέμα, προσήλθαν στο Δ.Σ. Εκεί ζήτησαν να εκπληρώσει η  εταιρία τις υποχρεώσεις της προς το Δήμο με το νέο Νόμο του 2012, που πιθανώς νομοθετήθηκε για να εξυπηρετήσει τέτοιου είδους εκκρεμότητες και συμφέροντα, που είχαν αυτές οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Ωστόσο, αυτό το νόμο  δεν μπορούν να ερμηνεύσουν τα ίδια αρμόδια υπουργεία και άλλες συναφείς υπηρεσίες, και «κάνουν μπαλάκι» τη δημοτική αρχή, όπως αυτό ειπώθηκε και ακούστηκε  σ' αυτή την ιστορική για το Δήμο συνεδρίαση του Δ.Σ.

Μιλάμε για μια συνεδρίαση που  θα αφήσει ανεξίτηλη κηλίδα 

στην ιστορία του δήμου και των πολιτειακών μας θεσμών... 

Διαβασμένος προσήλθε  στη συνεδρίαση  ο δ.σ εξ Ηλιοκάστρου Χρήστος Μπαλάμπανης  και πολύ καλός στην τοποθέτησή του Στην άκρη από αριστερά όπως βλέπουμε στη φώτο.

Στη μέση  από δεξιά οι εκπρόσωποι της εταιρίας και από αριστερά οι νομικοί σύμβουλοι κ. κ. Μέλισσας και Γιάννης Θωμόπουλος -> πρώην βουλευτής Αργολίδας με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ
Άκρη δεξιά  ο δ.σ. Εμμ. Φλωρής εκ Κοιλάδος  ψήφισε Παρών.

 Η εισήγηση του Δημάρχου Ερμιονίδας ήταν βασισμένη πάνω σε σκεπτικό για τα καλύτερα συμφέροντα του Δήμου μας. Δηλαδή,  με μια προσφυγή στο ΣτΕ που θα λειτουργούσε ως Δαμόκλειος σπάθη για την εταιρία για μια καλύτερη διαπραγμάτευση της αποζημίωσης των δημοτικών μας συμφερόντων... που ωστόσο, εκ του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, τελικά προσέκρουσε σε ύφαλο... 

Το Δ.Σ. με τον τρόπο που ψήφισε δεν  εξουσιοδότησε τον δήμαρχο να προσφύγει στο ΣτΕ. 
Ο λόγος, (προφανέστατα ήταν γνωστός) ότι  οι εκπρόσωποι της εταιρίας με τους νομικούς συμβούλους της κ.κ. Μέλισσα και Ι. Θωμόπουλο με παρέμβασή τους ενημέρωσαν το σώμα ότι η εταιρία 
σ.σ.τώρα  μετά από τόσα χρόνια που δεν είχαν εκπληρώσει εκ των συνθηκών την υποχρέωσή τους αυτή προς το δήμο σε γη ή σε χρήμα) είναι  έτοιμη να παραχωρήσουν με συμβόλαια στις 3 του μηνός Δεκεμβρίου ημέρα Τρίτη το πρώτο γήπεδο των 23 στρεμμάτων. Και φυσικά, με τις προϋποθέσεις του νέου Νόμου, που δεν ξέρουμε, ποια από τις δύο πλευρές ζημιώνεται ή ωφελείται.  Αυτό βέβαια, μπροστά σ' αυτή την επικείμενη προσφυγή της δημοτικής αρχής στο ΣτΕ που ωστόσο, δεν πήρε την έγκριση του Δ.Σ.!!

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο δήμαρχος Δημήτριος Καμιζής προφανώς με ανάμεικτα συναισθήματα θα πει πως 
...«εγώ έπραξα το καθήκον μου σύμφωνα με  τον όρκο που έχω δώσει, να υπηρετώ τα δημοτικά μας συμφέροντα. Ως εκ τούτου, έχω τη συνείδησή μου αναπαυμένη»...

Η ψηφοφορία των δημοτικών συμβούλων

O πρόεδρος του Δ.Σ. Τάσος Λάμπρου ψήφισε - Παρών προς την εισήγηση του δημάρχου

Στη συνέχεια οι δημοτικοί σύμβουλοι
Άρης Δημαράκης -  Κατά
Γιάννης Αντωνόπουλος  - Παρών
Σταύρος Κούστας - Υπέρ
Γιάννης Τσαμαδός - Υπέρ
Ευάγγελος Γουζούασης - Υπέρ
Χρήστος Μπαλαμπανης - Υπέρ
Νίκος Παπάς - Υπέρ
Μανώλης Φλώρης - Παρών
Παναγιώτης Μπάζος - Υπέρ
Ηλίας Βελούδης - Παρών
Χρήστος Οικονομόπουλος - Παρών 
Πέτρος Παριανός - Υπέρ
Δημήτρης Σφυρής - Παρών 
Γιώργος Δημ. Μπουρίκας - Παρών 
Γιώννης Ρούσσης - Κατά
Γιάννης Αποστόλου - Κατά
Δημήτρης Ντούβαλης (Μέμος) - Παρών
Σωτήρης Κακουριώτης - Κατά
Τάσος Τζανής - Παρών
Δήμητρα Μονά Πρόεδρος Δημοτικής κοινότητας Κρανιδίου - Υπέρ

Μετά από αυτό το ψήφισμα ο πρόεδρος του Δ. Σ. ενημέρωσε το Σώμα πως  -  "καμία πρόταση των μελών του Δ.Σ. δεν πήρε την απόλυτη πλειοψηφία δηλαδή τους 14 ψήφους άρα εκ του αποτελέσματος δεν αποφασίζεται κανένας ορισμός δικηγόρων" 


(Το σχόλιο του συντάκτη: Αυτό ήταν πολύ φυσικό κ. πρόεδρε του Δ.Σ. να συμβεί, όταν τρεις από την πλειοψηφούσα παράταξή σας με πρώτο εσάς ψηφίσατε  Παρών και άλλοι τέσσερις  ήσαν αδικαιολογήτως απόντες, που θα συμπληρώνατε τους 14 - 15  «μαγικούς» ψήφους και θα εξουσιοδοτούσατε τον κ. δήμαρχο να προσέφευγε στο ΣτΕ που είναι το ανώτερο δικαστικό όργανο... 
Αυτό για την ιστορία και να το περάσουν οι δημότες της Ερμιονίδας στο υποσυνείδητό τους...)

Το αποκορύφωμα ή «το κερασάκι στην τούρτα» αν θέλετε ήταν αυτό, όταν εκπρόσωπος της εταιρίας ανακοίνωσε με πανηγυρικό τρόπο θα λέγαμε αμέσως μετά τη λήξη τη συνεδρίασης, πως - η εταιρία έχει υπογράψει ήδη το συμβόλαιο της παραχώρησης  του μεγάλου γηπέδου των 23 στρεμμάτων και υπολείπεται η μεταγραφή. 

Αυτό ήταν για εμάς μια  μαχαιριά πισώπλατα  και για εσάς τους αναγνώστες θέλουμε να πιστεύουμε, πως τα λέει όλα...

Κλείνοντας να αναφέρουμε και τους αδικαιολογήτως απόντες δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι νομίμως είχαν προσκληθεί και δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση: Παντελής Κολυμπάδης και Γιώτα Σαμπάνη - Μπάρδη (πρώην αντιδήμαρχοι) Παντελής Πασσαλάρης, Μιμίκα Τουτουτζή, Κώστας Σατραβέλας, Γιώργος Ηλ. Μπουρίκας, Καλιόπη Φωστίνη.

Από τους προέδρους των Κοινοτήτων εκτός από την πρόεδρο του Κρανιδίου η οποία πήρε μέρος στην ψηφοφορία λόγω του ότι αφορούσε την κοινότητά της το θέμα, παρόντες ήσαν ακόμα και ο Πρόεδρος Κοινότητας Πορτοχελίου Κώστας Κόκκαλης και ο πρόεδρος των Διδύμων κ. Σερέτης. 

Απόντες: Της Κοινότητας Ερμιόνης Ι. Κρητσωτάκης, Κοιλάδας κ. Φασιλής, Ηλιοκάστρου κ. Μούγιος, Θερμησίας Ηλ. Κατσιάβελας, όπως απών ήταν και ο πρόεδρος της Κοινότητας Φούρνων. 

Φώτο - ρεπορτάζ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ 

ΥΓ. 1) Ότι άλλα δήθεν ρεπορτάζ και σχόλια διαβάσετε στο διαδίκτυο ή στον Τύπο θα είναι από τηλεφωνικές πληροφορίες με ό,τι αυτό σημαίνει για την έγκυρη ενημέρωσή σας. 

Οι αναφορές μας και τα σχόλια δεν τελειώνουν εδώ. Θα υπάρξει και συνέχεια.... 

ΥΓ. 2) ¨Οπως πληροφορηθήκαμε στη συνέχεια, η γη που μας παραχώρησε η εταιρία του Γκολφ ήταν "πίσω από τον ήλιο"... και όχι από τον οικοδομήσιμο χώρο  και προτού να εκδοθεί η πολεοδομική άδεια - σύμφωνα με το Νόμο -> που όπως υποστήριζε η Πολεοδομία Κρανιδίου δεν γνώριζε... Το ίδιο έγινε και με το ξενοδοχειακό συγκρότημα "ΥΔΡΑ ΜΠΙΤΣ" ...

Πιστεύω να καταλαβαίνετε, σε τι Λερναία Ύδρα είχαμε και έχουμε πέσει...

ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: