Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Ρεπορτάζ από τα χρόνια που γράφαμε την ιστορία του "Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης"-> και τώρα οι εκπρόσωποι του, δεν μας γνωρίζουν! ...

Επιλογές από το προσωπικό μας αρχείο...

5η Έκθεση Προϊόντων & Επιχειρήσεων Ερμιονίδας στη βόρεια παραλία - λιμάνι της Ερμιόνης -> Ιούλιος 2011 από το Μ.Σ.Ε.



Φώτο: 1)2) Από τα εγκαίνια της έκθεσης  


3) Ο δήμαρχος  Δημήτρης Καμιζής με  ξενοδοχειακούς διευθυντές της περιοχής και την πρόεδρο του Μ.Σ.Ε. μπροστά από το περίπτερο του Βαγγέλη Δημαράκη που εκθέτει τι άλλο, το ελαιόλαδο της Ερμιονίδας βιολογικής και παραδοσιακής παραγωγής, που τυποποιεί στο εργαστήριο τυποποιείας που λειτουργεί στην περιοχή

4) Ο παραγωγός Βασίλης Μπαλαμπάνης από το Ηλιόκαστρο εκθέτει το περίφημο κρασί που παράγεται από τους εναπομείναντες αμπελώνες... της περιοχής.


Φώτο 5) ο δήμαρχός μας μπροστά στο περίπτερο του Ναυταθλητικού Ομίλου Ερμιόνης. 
Υποσχέθηκε στη διοίκηση πως θα τους βοηθήσει.

 Να πούμε και  την πραγματικότητα, πως λίγοι παραγωγοί και επιχειρηματίες πήραν μέρος σ' αυτή την έκθεση, που ξεκίνησε τόσο αισιόδοξα πριν μερικά χρόνια.  Άραγε τις πταίει;;;....

Φώτο - ρεπορτάζ 

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ερμιονίδας 20η Χορωδιακή Συνάντηση Ερμιόνης

Διοργάνωση Δήμος Ερμιονίδας 

– Καλλιτεχνική επιμέλεια Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης


Με μια σεμνή εκδήλωση όπως ταιριάζει σ’ αυτούς που υπηρετούν ανιδιοτελώς την τέχνη της χορωδιακής μουσικής και του τραγουδιού, πραγματοποιήθηκε χθες στην Ερμιόνη η 20η Χορωδιακή Συνάντηση στα πλαίσια του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ.

Στον ιδανικό αύλιο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου - δημαρχείου και σήμερα  κοινοτικού καταστήματος, πολλοί φίλοι του χορωδιακού τραγουδιού τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση που έχει γίνει πλέον θεσμός τόσων χρόνων και έχει συνδεθεί με την ιστορία του, ξεπερνώντας τα σύνορα της χώρας. 

Μεταξύ αυτών παραβρέθηκαν εκ μέρους της Εκκλησίας ο π. Ιωάννης Σαρρής,   ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτριος Καμιζής, η Ερμιονίτισσα Ακαδημαϊκός και πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κα Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης  Ι. Κρητσωτάκης και πολλοί άλλοι.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου κα Μαρία Αντωνοπούλου - Μανιάτη και στη συνέχεια εκ μέρους του Δήμου μίλησε προλογίζοντας ο αντιδήμαρχος Σταύρος Κούστας.

Πρώτη στη σκηνή εμφανίστηκε η «Δημοτική Χορωδία Σαλαμίνας» 

με μαέστρο τον κ. Αναστάσιο Αναστασόπουλο.


Στη συνέχεια τη μουσική σκυτάλη θα λέγαμε πήρε η δική μας χορωδία «Χορωδιακό Εργαστήρι Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης» που διευθύνει 20 χρόνια τώρα ο μαέστρος κ. Τάκης Μανιάτης. 


Τελευταία παρουσιάστηκε η χορωδία “ARS NOVA” από την πόλη Pitesti της Ρουμανίας υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Gheorghe Gomoiti


Η κάθε χορωδία είχε τα δικά της ηχοχρώματα και οι χορωδοί απέδωσαν τα μέγιστα, ωστόσο η ρουμάνικη χορωδία που αποτελείτε από νεαρούς φοιτητές της μουσικής σχολής και έχοντας μεγάλη πείρα με τη συμμετοχή της και τη διοργάνωση διεθνών φεστιβάλ από  το 1992, εντυπωσίασε ιδιαίτερα το κοινό τραγουδώντας χωρίς μικρόφωνα!!

Η εκδήλωση έκλεισε όπως πάντα με την απονομή αναμνηστικών δώρων. Για την χορωδία της Σαλαμίνας τα δώρα πρόσφερε ο π. Ιωάννης Σαρρής, στη χορωδία της Ερμιόνης η πρόεδρος κα Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη και για τη χορωδία της Ρουμανίας προσκλήθηκε να κάνει την απονομή ο πρόεδρος του «Ερμιονικού Συνδέσμου» κ. Ιωάννης Σπετσιώτης.

Στο τέλος ο μαέστρος της ρουμάνικης χορωδίας τίμησε τον καλλιτεχνικό δ/ντη του Μ.Σ.Ε. Τάκη Μανιάτη και τη χορωδία μας με το έμβλημα του Διεθνούς Φεστιβάλ της πόλης του Pitesti Ρουμανίας.


 Λόγια με βαθιά μηνύματα στην ομιλία του  ο αντιδήμαρχος Σταύρος Κούστας εκ μέρους του Δήμου Ερμιονίδας. 

«Είκοσι χρόνια τώρα, κάθε καλοκαίρι, η έμπνευση, το πάθος, το κέφι και η φαντασία των δημιουργών, συναντούν τη θέρμη και την αποτελεσματική στήριξη από τον Δήμο μας και τους πολίτες του.

Το Χορωδιακό μας Φεστιβάλ έχει πλέον αποδείξει πως αντέχει στο χρόνο, και ανανεώνεται διαχρονικά σε ανιούσα ποιοτικά πορεία. Αποδεικνύει ακόμη τη ζωντάνια και το δυναμισμό των κατοίκων του Δήμου μας που έμπρακτα αγαπούν τον πολιτισμό.

Ο Γκαίτε είχε πει: «Όπου ακούς να τραγουδούν πλησίασε με εμπιστοσύνη». >>>>

Η σημερινή, πρωτότυπη για τα δεδομένα της περιοχής, εκδήλωση, καθιερωμένη πλέον σαν θεσμός, μπορεί να προβάλει, σήμερα και αύριο, την Ερμιονίδα, σαν μουσικό – χορωδιακό κέντρο της Αργολίδας και γιατί όχι, της Πελοποννήσου. 

Αγαπητά μέλη του Μουσικού Συλλόγου και προσωπικά εσείς Αρχιμουσικέ κ. Τάκη Μανιάτη, δημιουργήσατε μία καλλιτεχνική οικογένεια, που υιοθετεί την μουσική, την χορωδία και το τραγούδι για να εκφραστεί. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκφράσει κανείς αυτά τα συναισθήματα, που δεν εκφράζονται με απλά λόγια. Ένας τρόπος να ταξιδέψεις εκεί που θέλεις, όποτε θέλεις και με όποιους θέλεις. Σήμερα όλοι εσείς προτάσσετε τη μουσική. Δηλαδή την τέχνη και τον πολιτισμό, κόντρα στην δύσκολη σε πολλά πράγματα εποχή μας. Εκδηλώσεις σαν την σημερινή, προσπάθειες σαν τη δική σας, δίνουν άλλη διάσταση στην περιοχή μας. Την εξυψώνουν, όπως ακριβώς εξυψώνει η μουσική τον άνθρωπο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλους μαζί και έναν - έναν ξεχωριστά. Όλους εσάς που βοηθήσατε και φέτος στη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Ακόμη να ευχαριστήσουμε τις χορωδίες που μας τιμούν με τη συμμετοχή τους.

Οι βάσεις που έχετε βάλει είναι σταθερές και πάνω σε αυτές, είμαστε σίγουροι πως έχουμε τη δυνατότητα να χτίσουμε κάτι πολύ μεγαλύτερο.

Θέλουμε λοιπόν, με την ευκαιρία που μας δίνεται σήμερα, να ευχαριστήσουμε θερμά όλους αυτούς που με την ειλικρινή στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια κρατούν το επίπεδο του πολιτισμού ψηλά, από όποιο μετερίζι και αν γίνεται αυτό. Γιατί ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια. Είναι η απάντηση στην κρίση. Περικλείει τη δύναμη της συνοχής της κοινωνίας, τη δύναμη της ανθρώπινης δημιουργικότητας.

Από την πλευρά μας, σαν Δήμος Ερμιονίδας κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να διαφυλάξουμε το θεσμό του Χορωδιακής Συνάντησης Ερμιόνης και να τον κάνουμε συνεχώς καλύτερο.

Καλωσορίζουμε στον τόπο μας χορωδίες και τα μέλη τους που τιμούν με την παρουσία τους την Χορωδιακή Συνάντηση και ελπίζουμε να έχουν την καλύτερη μας διαμονή και ανάμνηση από την πανέμορφη και τον Θεό προικισμένη Ερμιονίδα! Η καρδιά, η φρεσκάδα, η δροσιά, η κουλτούρα, το συναίσθημα, η δημιουργικότητα και η έκφραση της Ερμιονίδας είναι σήμερα και αύριο εδώ!!! Ολόψυχα ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε όλους!!! Ένα μεγάλο μπράβο στους εμπνευστές, στους δημιουργούς και στους συμμετέχοντες!!! Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ, για όλα αυτά που μας προσφέρετε!!!

Μια ακόμα νύχτα καλοκαιριού γεμάτη μουσική είναι δικιά μας και δικιά σας!!! Χέρι – χέρι ας ταξιδέψουμε στην μυσταγωγία και την μοναδικότητά της!!!»

Φώτο -Ρεπορτάζ 

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: