Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Επίσκεψη στο Μουσείο Παιχνιδιών του Προέδρου της Κοινότητας Ερμιόνης με κ.σ. της παράταξής του ...

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης   με τους Κοινοτικούς Συμβούλους της παράταξης του επισκέφθηκε την Πέμπτη 16/9/2021   το Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης.

Το Μουσείο  παρουσιάζει  σε μικρογραφία φορεσιές από όλη την Ελλάδα με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, που οργάνωσε ο Ερμιονικός Σύνδεσμος

Την όλη ιδέα της έκθεσης  και την λειτουργία της είχε η υπεύθυνη του μουσείου  η  κ. Μαρία Τράκη βοηθουμένη από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  και άλλες εθελόντριες.

Ο κ. Πρόεδρος είπε: “Επισκεπτόμενος την έκθεση θέλησα να απευθυνθώ στα νεοτέρα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου αλλά και μέσω αυτών στους νέους της Ερμιόνης.

Με αφορμή αυτή την επετειακή έκθεση των ενδυμασιών της Ελλάδας και εντυπωσιαζόμενος από τις Ερμιονίτικες και Κρανιδιώτικες ενδυμασίες κάνω  ένα σύντομο απολογισμό της νεώτερης Ερμιονίτικης ιστορίας και των ανθρώπων που δραστηριοποίησαν και έγραψαν αυτήν

Επισκεπτόμαστε αυτό τον Ερμιονίτικο χώρο για να θαυμάσουμε το έργο  όλων αυτών των ξεχωριστών συμπολιτών  μας που ίδρυσαν και προσφέρουν  σπουδαίο έργο στα προοδευτικά και πολιτιστικά μας δρώμενα. 




>>>>>

Μεγαλωμένοι όλοι μας ως Ερμιονίτες στα σοκάκια και τις γειτονιές της πόλης μας, κολυμπώντας στις  μπανιέρες του Γκουρουμέσι, Μαστρογιάννη, Μαδέρι,  Αι Γιάννη και  Μπιστιού, μαθαίνοντας τα πρώτα μας γράμματα από σπουδαίους δασκάλους (όπως εγώ είχα την κυρά Κατίνα  Βρεττού και τον κύριο Γιάννη  Σιωρά,)  ακούγοντας τα λόγια των σεβαστών μας πατέρων όπως του Παπά Μιχάλη Νάκου    και υπερήφανοι φίλαθλοι  της αγαπημένης μας ομάδας του ΕΡΜΗ ΕΡΜΙΟΝΕΩΝ της σπουδαίας γενιάς  των ψαράδων, της κατόπιν πρωταθλήτριας  του Γιώργου  Μερτύρη  και του Βαγγέλη  Βιρβίλη  και της μεγάλης εποχής της γενιάς του 1986-1994

Ζώντας τον ερχομό της μεταπολίτευσης  νέα γεγονότα και νέα πρόσωπα που γέμισαν την ψυχή μας  με την ίδρυση του πρώτου πολιτιστικού συλλόγου “ΛΑΣΟΣ” στην περιοχή μας, τη κυκλοφορία  τριών τοπικών εφημερίδων, του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης, του καρναβαλιού και της συνεχούς αναβίωσης των εντυπωσιακών μας εθίμων των Θεοφανείων και του Πάσχα, πρέπει να είμαστε υπερήφανοι και ευγνώμονες.

Για  όλα αυτά που ανάφερα δεν πρέπει να ξεχνάμε τα σεβαστά λόγια και τις νουθεσίες των βιοπαλαιστών και απλοϊκών  γονιών μας για τους προοδευτικούς και ξεχωριστούς συμπολίτες μας όλης της εκατονταετίας του προηγούμενου αιώνα όπως - τον Μιχάλη  Δεληγιάννη, τον Απόστολο  Γκάτσο, τον Μιχαλάκη Παπαβασιλείου, τον  Αντώνη  Κατσογιώργη, τον  Απόστολο Παπαβασιλείου (ιατρός), τον Απόστολο Σπετσιώτη , τον Μόδεστο Καρακατσάνη, τον Δημήτρη  Καραλή, τον  Δημήτρη   Μάγκο,  τον Κώστα Παπαμιχαήλ και τον Παντελή Μήτσου (ιδρυτές του Προσκοπισμού),  . την Θεοδότη Βόντα και την Ρίνα  Χατζησωκράτη (Πρόεδροι του Φιλόπτωχου Ταμείου Ερμιόνης), και την  Ανθούλα  Δουρούκου (καλλιτέχνιδα -λαογράφο της πόλης μας)

Όλοι αυτοί ήταν προπομποί του Ερμιονίτικου πολιτισμού και αρκετοί  από αυτούς δημιούργησαν τον Ερμιονικό σύνδεσμο.

 Τον Ερμιονικό Σύνδεσμο που σήμερα συνεχίζει με αυτούς που συμμετέχουν ως Διοικητικό Συμβούλιο  και μέλη του να τιμούν την ιστορία και να οραματίζονται το αύριο της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: