Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Ρεπορτάζ μας στο διηνεκές. στον τόπο και στον χρόνο!...

 Αναδημοσιεύουμε από το έντυπο αρχείο μας,  - με αφορμή την ανάρτηση στη σελίδα  στο facebook- του πρώην Δημάρχου Κρανιδίου Δημήτρη Καμιζή  αφιέρωμα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου  

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου "ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΕΠΟΥΛΗΣ"
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου ξεκίνησε την λειτουργία της το 1999 με την υλικοτεχνική υποστήριξη του τότε Καποδιστριακού Δήμου Κρανιδίου και την λειτουργική της υποστήριξη αποκλειστικά από εθελόντριες γυναίκες οι οποίες μετά από σχετικό κάλεσμά μου ως δημάρχου, αυτοοργανώθηκαν και πραγματοποίησαν ένα αξιοθαύμαστο έργο.
Αρχικά η Βιβλιοθήκη στεγάσθηκε σε Δημοτικό κτήριο στον παλαιό οικισμό του Κρανιδίου και αργότερα επί δημαρχίας μου πάλι το 2013 μετεγκαταστάθηκε στο ανακαινισμένο κτήριο του παλαιού Γυμνασίου Κρανιδίου.
Στα πρώτα λοιπόν χρόνια της λειτουργίας της, οι εθελόντριες γυναίκες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, συγκέντρωσαν. ταξινόμησαν, αρχειοθέτησαν και διαχειρίστηκαν πάνω από 2000 τόμους βιβλίων!
Λειτουργούσαν την βιβλιοθήκη καθημερινά πρωί και απόγευμα και Κυριακές ακόμα, σε βάρδιες, και ως αναγνωστήριο και ως δανειστική, εξακτινώνοντας τις δραστηριότητες της με δανεισμό βιβλίων σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία των Τοπικών Διαμερισμάτων.
Δέχονταν οργανωμένες επισκέψεις κατά τάξεις των μαθητών των σχολείων του Δήμου μας εξοικειώνοντας τους μαθητές με την Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τους Δασκάλους τους ασφαλώς.
Παράλληλα διοργάνωσαν σε συνεργασία με τον Δήμο πλήθος εκδηλώσεων με παρουσιάσεις βιβλίων και άλλα θέματα πνευματικού και ιστορικού περιεχομένου με απόλυτη επιτυχία και μαζικότητα ,μικρό δείγμα των οποίων παραθέτω από το προσωπικό μου αρχείο.
Όλα αυτά συμβαίνουν όταν ο εθελοντισμός σαν ελεύθερη έκφραση της θέλησης και της ενέργειας του ατόμου λειτουργεί χωρίς κηδεμονίες και χειραγωγήσεις και οι συμμετέχοντες αυτοοργανώνονται σε συλλογική δράση με αφίδρομη έμπνευση και εμπιστοσύνη.



Κύριε Καμίζή στην εκδήλωση αυτή αφιέρωμα στη Ζωή και το Έργο του Α.Π. Τσέχοφ καθώς και στην άλλη εκδήλωση του Πνευματικού Κέντρου Κρανιδίου προς τιμή του πρωτοψάλτη Ελισσαίου Μανιάτη ήμουν και εγώ εκεί, φυσικά για το ρεπορτάζ...
 Άλλα ήθη και άλλες εποχές τότε, σκέπτομαι κ. Δήμαρχε...



Δεν υπάρχουν σχόλια: