Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ -> γι' αυτά που έγραψες για εμένα Δήμαρχε ...

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ -> γι' αυτά που έγραψες για εμένα Δήμαρχε ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ...

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Δημήτρης Καμιζής Δήμαρχος Κρανιδίου (1999 -2006) και Ερμιονιδας (2011 -31/8/2014)

 ... Έκανε μεγάλο δημοτικό έργο και το δείχνει!...

  - > η σημερινή δημοτική αρχή τι έργο  έχει να επιδείξει;;; 

 -> Ούτε τα τρακαρισμένα αυτοκίνητα του Δήμου δεν μπορεί να επισκευάσει και τα κυκλοφορεί επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια, χωρίς επιθεώρηση από ΚΤΕΟ  και άλλα ...

ΣΤΑΜ.ΔΑΜ.Δ.

Τοπικός δημοσιογράφος 

=====================================================================================================================================================


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ

24 Σεπτεμβρίου 2020  · 

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου  "ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΕΠΟΥΛΗΣ"

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου ξεκίνησε την λειτουργία της το 1999 με την υλικοτεχνική υποστήριξη του τότε Καποδιστριακού Δήμου Κρανιδίου και την λειτουργική της υποστήριξη αποκλειστικά από εθελόντριες γυναίκες οι οποίες μετά από σχετικό κάλεσμά μου ως δημάρχου, αυτοοργανώθηκαν και πραγματοποίησαν  ένα αξιοθαύμαστο έργο. Αρχικά η Βιβλιοθήκη στεγάσθηκε σε Δημοτικό κτήριο στον παλαιό οικισμό του Κρανιδίου και αργότερα επί δημαρχίας μου πάλι το 2013 μετεγκαταστάθηκε στο ανακαινισμένο κτήριο του παλαιού Γυμνασίου Κρανιδίου. 
Στα πρώτα λοιπόν χρόνια της λειτουργίας της, οι εθελόντριες γυναίκες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης,συγκέντρωσαν. ταξινόμησαν, αρχειοθέτησαν και διαχειρίσθηκαν πάνω από 2000 τόμους βιβλίων! 

Λειτουργούσαν την βιβλιοθήκη καθημερινά πρωϊ και απόγευμα και Κυριακές ακόμα, σε βάρδιες,  και ως αναγνωστήριο και ως δανειστική, εξακτινώνοντας τις δραστηριότητες της με δανεισμό βιβλίων σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία των Τοπικών Διαμερισμάτων. 


Δέχονταν οργανωμένες επισκέψεις κατά τάξεις των μαθητών των σχολείων του Δήμου μας εξοικειώνοντας τους μαθητές με την Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τους Δασκάλους τους ασφαλώς.

Παράλληλα διοργάνωσαν σε συνεργασία με τον Δήμο πλήθος εκδηλώσεων με παρουσιάσεις βιβλίων και άλλα θέματα πνευματικού και ιστορικού περιεχομένου με απόλυτη επιτυχία και μαζικότητα, μικρό δείγμα των οποίων παραθέτω από το προσωπικό μου αρχείο.

Όλα αυτά συμβαίνουν όταν ο εθελοντισμός  σαν ελεύθερη έκφραση της θέλησης και της ενέργειας του ατόμου λειτουργεί χωρίς κηδεμονίες και χειραγωγήσεις και οι συμμετέχοντες αυτοοργανώνονται  σε συλλογική δράση με αφίδρομη έμπνευση και εμπιστοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: